18.5.20

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναφορά για covid-19




Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το Νοσοκομείο έκανε επτά (7) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα. Συνολικά νοσηλεύονται τρεις (3) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) αρνητικός και δύο (2) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Ένας (1) ασθενής που νοσηλευόταν στο τμήμα COVID-19, μεταφέρθηκε στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου, λόγω άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε είκοσι τρείς (23) νέες δειγματοληψίες. Για τις τέσσερις (4) από αυτές, τα αποτελέσματα έχουν βγει ήδη και είναι αρνητικά, ενώ για τις υπόλοιπες αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, τέσσερις (4) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Συνολικά νοσηλεύονται πέντε (5) ασθενείς, εκ των οποίων ένας (1) αρνητικός και τέσσερις (4) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό τρεις (3) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Τρεις (3) ασθενείς που νοσηλεύονταν στο τμήμα COVID-19, μεταφέρθηκαν στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου, λόγω άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν δέκα (10) αρνητικά αποτέλεσμα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨
Το Νοσοκομείο έκανε δεκατρείς (13) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Συνολικά νοσηλεύονται τέσσερις (4) ασθενείς σε απλές κλίνες, εκ των οποίων ένας (1) θετικός και τρεις (3) με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Στη ΜΕΘ εξακολουθεί και νοσηλεύεται ένας (1) ασθενής.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨
Το Νοσοκομείο έκανε οκτώ (8) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Το Νοσοκομείο έκανε πέντε (5) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους. Νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Οκτώ (8) ασθενείς, με ήπια συμπτώματα, είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό ως ύποπτα κρούσματα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 2.482 δείγματα. Τα θετικά παραμένουν 153 και τα αρνητικά ανέρχονται σε 2.138. Απεβίωσε μία γυναίκα 46 ετών, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος» και είχε διακομιστεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Οι θάνατοι στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 28.
Το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, που είναι εγκατεστημένο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, έχει επεξεργαστεί χίλια τριακόσια πενήντα τρία (1.353) δείγματα, που ελήφθησαν από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ