23.6.20

Δεκαέξι νέα κρούσματα




Δεκαέξι νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.302, εκ των οποίων το 55% είναι άνδρες. 28 (22%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.844 (55,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. Μία (12,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων έχεις ως εξής: 8 στην Ξάνθη εκ των οποίων 5 είναι στο δήμο Μύκης και πιο συγκεκριμένα 2 στον Εχίνο και 3 στο δήμο Ξάνθης, 1 στη Ροδόπη, 2 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, 2 στην Αθήνα, 1 στην Έδεσσα και 2 εισαγόμενα από το εξωτερικό που εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα.

Όπως αποτυπώνεται στον σημερινό χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στις «κόκκινες» περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική.

Ενώ περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ