21.7.20

Επίσκεψη υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) στην Π.Ε. Καστοριάς



Σε συνέχεια του δελτίου τύπου του γραφείου υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), σχετικά με την επίσκεψη του κ. Θεόδωρου Καράογλου ["εδώ"], η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, ο υφυπουργός Eσωτερικών κ. Θεόδωρος Καράογλου στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του στην περιοχή, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με αρχές και φορείς του τόπου.

[...] Ο κ. Σαββόπουλος σε μια εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό, έθεσε τα καίρια θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη να υπάρξει άμεσα λύση για το φράγμα του Νεστορίου, αλλά και στην επίσπευση των διαδικασιών από πλευράς ΔΕΣΦΑ και ΔΕΔΔΑ για την έλευση του φυσικού αερίου στις περιοχές Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Μανιάκων.

Επίσης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα κατασκευής του φράγματος και του αρδευτικού της Διποταμίας, ενός έργου εθνικής σημασίας, ύψους 20.000.000 ευρώ, αλλά και η εύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου. Τέλος, επισημάνθηκε η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και οι επιπτώσεις που αυτό επιφέρει στη λειτουργία των υπηρεσιών, θέτοντας παράλληλα την απαραίτητη πρόσληψη νέου.




Νωρίτερα ο υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη με εκπροσώπους των καστοριανών μεταφορέων νικελίου της ΛΑΡΚΟ, όπου τέθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία της συγκεκριμένης βιομηχανίας και τις οφειλές που εκκρεμούν προς τους εργαζομένους της. Στη συζήτηση συμμετείχε ο πρώην δήμαρχος Μεσοποταμίας Χαράλαμπος Σωτηριάδης.

Ο κ. Καράογλου άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματα που του τέθηκαν, εκφράζοντας την πρόθεση να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους, ενώ εξέφρασε ταυτόχρονα τα συγχαρητήρια του τόσο προς τον αντιπεριφερειάρχη, όσο και προς τους τοπικούς φορείς και τον λαό της Καστοριάς για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την επιδημιολογική κρίση του Covid-19 στην περιοχή».

Δελτίο τύπου της Π.Ε. Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ