19.2.21

Έργα ύψους 9 εκ. ευρώ ψηφίστηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο

Έργα και δράσεις που αφορούν στη στήριξη της εξωστρέφειας της Δυτικής Μακεδονίας, τον πρωτογενή τομέα, την οδική ασφάλεια και τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε ορεινές περιοχές, συνολικού προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ, ψήφισαν ομόφωνα και κατά πλειοψηφία οι περιφερειακοί σύμβουλοι στο περιφερειακό συμβούλιο.

Τα θέματα εισηγήθηκαν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Κοζάνης κ. Γρηγόριος Τσιούμαρης και Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος και αφορούσαν έργα του νέου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες και ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Βαβλιάρας.

Συγκεκριμένα τα έργα της Π. Ε. Κοζάνης, συνολικού προϋπολογισμού 3,9 εκ. ευρώ, είναι:

α. «Συντήρηση – βελτίωση ρπαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή δήμου Βοΐου», π/υ 1.785.000,00 ευρώ.

β. «Συντήρηση – βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου εντός των ορίων του δήμου Κοζάνης», π/υ 1.670.000,00 ευρώ.

γ. «Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της επαρχιακής οδού Κορυφής – όρια Γρεβενών (Απ. 30)», π/υ 398. 000,00 ευρώ.

δ. «Βελτίωση αγροτικού δρόμου στην περιοχή Βογγόπετρα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού», π/υ 41.000,00 ευρώ.

ε. «Κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού & αποκατάσταση λιθορριπής προστασίας θεμελίωσης γέφυρας χειμάρρου Τ.Κ. Κομνηνών», π/υ 38.700,00 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων της Π.Ε. Καστοριάς που ψηφίστηκαν, ανέρχεται σε 4,55 εκ. ευρώ και αυτά είναι:

α. «Βελτίωση δρόμου Λιανοτόπι – Γράμμος», π/υ 1.500.000,00 ευρώ.

β. «Βελτίωση δρόμου Λιβαδοτόπι – Γιαννοχώρι», π/υ 1.000.000,00 ευρώ.

γ. «Παράλληλα έργα αναδασμού αγροκτήματος Αγίου Αντωνίου Δ. Καστοριάς», π/υ 1.150.000,00 ευρώ.

δ. «Παράλληλα έργα αναδασμού αγροκτήματος Κρανιώνας Δ. Καστοριάς», π/υ 700. 000,00 ευρώ.

ε. «Παράλληλα έργα αναδασμού αγροκτήματος Κομνηνάδων Ά Φάση», π/υ 200. 000,00 ευρώ.

Οι δράσεις για τη στήριξη της εξωστρέφειας ανέρχονται σε συνολικό προϋπολογισμό 467,6 χιλ. ευρώ και προέρχονται από τον ΚΑΠ της περιφέρειας.

Πρόκειται για δράσεις που εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό ανάδειξης και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Δυτικής Μακεδονίας με στοχευμένες παρεμβάσεις και ξεχωριστό επιχειρησιακό σχέδιο, κατά προτεινόμενο κλάδο και των τριών τομέων της οικονομίας. 

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στον πρωτογενή τομέα, την ενέργεια και τη μεταποίηση, ενώ για πρώτη φορά προτείνεται και η συμμετοχή επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας σε έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και στην αρχιτεκτονική του τόπου και το λαϊκό πολιτισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ