3.3.21

Το Σκάκι




Ανακοίνωση: “Αρχίζει το ματς ερήμωσε η πόλη”


◾ «Οδεύουμε προς την κορύφωση του καλοκαιριού», αγαπημένη έκφραση των απανταχού κονδυλογράφων. Ενός διαφορετικού καλοκαιριού με πολλές και καθημερινές ανακοινώσεις για την καταγραφή των κρουσμάτων covid-19.Αριθμοί και γεωγραφία. 

◾ Επιστροφή στα πάτρια εδάφη μετά την πανδημία και της τέως βουλευτίνας κ. Αντωνίου, η οποία κατά τη διάρκεια της «κορωνοϊού εποχής» ήταν εξαφανισμένη. 

◾ Είχε βγάλει μία ανακοίνωση, στις αρχές Μαρτίου, ότι θα παρουσιάσει το σύνολο των έργων που έχει δρομολογήσει κατά το πρώτο επτάμηνο που βρίσκεται στη θέση της διευθύντριας του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Λόγω της κρίσης (;) δεν παρουσιάστηκε. Το έργο της.

◾ Παρουσιάστηκε όμως στην Καστοριά.

◾ Κάποιες φήμες που κυκλοφορούσαν για ανασχηματισμό της κυβέρνησης στη μετά “της πανδημίας εποχή” διαψεύστηκαν και έτσι «χάθηκε» και το όραμα της τέως βουλευτίνας ότι θα αναβαθμιστεί –κατά τις πληροφορίες συγκεκριμένης εφημερίδας– έτσι τους είχαν πληροφορήσει. Άγνωστοι ποιοι. Φυσικά.

◾ Ξαναμπήκε και αυτή δυναμικά στον πόλεμο των «ανακοινώσεων» εδώ στην Καστοριά για τα έργα που «θα» γίνουν στον τόπο μας. 

◾ Επέστρεψε σαν βουλευτίνα, αν κρίνει κανείς από τις ανακοινώσεις της που αφορούν την Καστοριά.

◾ Ξέχασε φαίνεται ότι έχασε στις εκλογές. 

◾ Μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε τη «μονομαχία» των ανακοινώσεων των δύο εκλεγμένων βουλευτών του νομού μας, της κ. Τελιγιορίδου (αντιπολίτευση) και του κ. Τζηκαλάγια (κυβέρνηση). Ο ένας να ανακοινώνει έργο και η άλλη να τον διαψεύδει ότι το ανακοινωθέν έργο ήταν της προηγούμενης κυβέρνησης (της δικιάς της). 

◾ Η κυρία Αντωνίου, καθώς ξέχασε ότι έχασε, άρπαξε την ευκαιρία και παρεμβλήθηκε ανάμεσα  στους δύο βουλευτές της Καστοριάς, ως τρίτη, και ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου στο Γέρμα. 

◾ Βγήκε αμέσως όμως ανακοίνωση από την κ. Τελιγιορίδου («τσίμπησε» δηλαδή από την ανακοινωση της τέως) ότι το είχε δρομολογήσει –και αυτό– η προηγούμενη κυβέρνηση. Κατηγορώντας τους μάλιστα ότι είναι «πολιτικοί απατεώνες» και «ανίκανοι να κάνουν ένα έργο, κλέβοντας τα έργα άλλων».

◾ Ο κ. Τζηκαλάγιας σιωπηρά απεσύρθη, από τους διαξιφισμούς της νυν και της τέως για το αρδευτικό του Γέρμα. Παρόλη την πολιτική υπέρβαση που υπέστη από την τέως, είχε φαίνεται  άλλες «πρωτοποριακές» έγνοιες για την «τοπική πολιτική μας ιστορία». 

◾ Αν και παίρνει «πάντα το μέρος του ανθρώπου στην αντιπαράθεση ανθρώπου με αρκούδα», στην αντιπαράθεση με την κ. Αντωνίου, δεν πήρε μέρος. 

◾ Την άφησε να παίζει μπάλα στο γήπεδό του. 

◾ Και να δώσει και επιπλέον χαρά στην κ. Αντωνίου,  με την «πρωτοποριακή» του ιδέα, για την ομιλία σε υποεπιτροπή της βουλής , του αγαπητού στην κ. Αντωνίου, δημάρχου. 

◾ Η «υπερήφανη» ανακοίνωση μετά από πολύ μεγάλη δικιά του προσπάθεια, του βουλευτή της ΝΔ κ. Ζ. Τζηκαλάγια, για την ομιλία του δημάρχου Καστοριάς κ. Ι. Κορεντσίδη στην υποεπιτροπή της βουλής για τους υδάτινους πόρους στις 21/7, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, ρίγη συγκίνησης  και καταγράφηκε για «πρώτη φορά στην τοπική  πολιτική μας ιστορία». 

◾ Μέχρι στιγμής, αν και 23/7 δεν έχουμε διαβάσει κάτι σχετικά με αυτό, αν μίλησε στην υποεπιτροπή ο δήμαρχος και τι είπε. Απλά βρισκόμαστε στον απόηχο της ανακοίνωσης και στη φωτομοντάζ (εμμονές) φωτογραφία με τον δήμαρχο ον φας και μπακγκράουντ η αίθουσα του κοινοβουλίου. 

◾ Αμέ! Πόσο να θέλει ο άνθρωπος για να την «δει πρωθυπουργός».

◾ Μία από τις επόμενες ημέρες, στη κάψα του καλοκαιριού στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκε η κ. Αντωνίου σε μπαλκόνι. Με θέα φυσικά την Ακρόπολη. Εν ώρα «μίας ακόμη τηλεδιάσκεψης» για την  «ένεση» των 3 εκατομμυρίων ευρώ για την στήριξη του κλάδου των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων.  

◾ «Ένεση» που ανακοίνωσε ο κ. Βορίδης μαζί με την κ. Αντωνίου στο διπλανό νομό, κατονομάζοντας (!) επιχείρηση της Σιάτιστας, που λόγω πανδημίας είχε προβλήματα ρευστότητας.  Και όπως έγραψε η τέως, από το μπαλκόνι με θέα: «δίνουν λύσεις σε θέματα που ταλανίζουν την  Καστοριά μας».

◾ Λες και μόνο η συγκεκριμένη επιχείρηση της Σιάτιστας και εν συνόλω οι εκτροφείς των γουνοφόρων ζώων επλήγησαν από την πανδημία. 

◾ Όλοι οι άλλοι λουζόμαστε στη μπανιέρα με την πολλή ρευστότητα, σαν τον Σκρουτς.

◾ Και  –ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι– με τα 3 εκατομμύρια ρευστό, θυμήθηκα το τετραχλωροαιθυλένιο στον υδροφόρο ορίζοντα.

◾ Υστερόγραφο: στη φωτογραφία με θέα, από την τηλεδιάσκεψη της κ. Αντωνίου «υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστο Τριαντόπουλο και με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών παραγόντων και φορέων της γούνας» όπως γράφει η τέως βουλευτής, διακρίνεται –μεταξύ άλλων– αμυδρά (λόγω της κάψας και της αντηλιάς στην οθόνη-λαπτόπ της τηλεδιάσκεψης)  κι ένας από τους «εκπροσώπους τοπικών παραγόντων και φορέων της γούνας»:  ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας.

◾ Αλλά όπως γράφτηκε ήδη πιο πάνω: ο κ. Τζηκαλάγιας παίρνει «πάντα το μέρος του ανθρώπου στην αντιπαράθεση ανθρώπου με αρκούδα».

◾ Μας επισκέφθηκε επιτέλους και ένας υφυπουργός, ο κ. Καράογλου (υφυπουργός Εσωτερικών), εδώ να δείτε ανακοινώσεις. Μετά τη θεία λειτουργία –ανήμερα του Προφήτη Ηλία– άρχισαν οι συσκέψεις και οι ανακοινώσεις. 

◾ Ανακοίνωση για την σύσκεψη που έλαβε χώρα στο δημαρχείο Καστοριάς παρουσία των δημάρχων του νομού  και του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και των μελλοντικών έργων που θα γίνουν και θα φέρουν σε μεγάλη αναπτυξιακή τροχιά την Καστοριά. Βέβαια. 

◾ Άλλη ανακοίνωση του δημάρχου για την επίσκεψη του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης). 

◾ Τρίτη ανακοίνωση του υφυπουργού Εσωτερικών μετά τη σύσκεψη, ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο Καστοριάς για την… επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας (120 κρούσματα μέχρι στιγμής και πλέον των 13 νεκροί!) – δεν είχε κάτι άλλο να τον συγχαρεί. 

◾ Συγχαρητήρια στον δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Κεπαπτσόγλου για τα έργα που επιτελούνται στην πόλη του. Είναι ο πρώτος δήμος της Δυτικής Μακεδονίας σε απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος «Φιλόδημος» σε έργα. Εδώ να ομολογήσουμε ότι ζηλεύουμε. Πολύ όμως! 

◾ Άλλη πάλι ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Σαββόπουλου για την επίσκεψη του υφυπουργού μετά τη δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια παρουσία του βουλευτή κ. Τζηκαλάγια, της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντωνίου. 

◾ Ανακοίνωση του βουλευτή κ.Τζηκαλάγια για την επίσκεψη του κ. Καράογλου. 

◾ Ανακοίνωση και του προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς για την ίδια επίσκεψη.

◾ Και ήταν υφυπουργός. Ούτε καν υπουργός.

◾ Συνέχεια ανακοινώσεων: Ανακοίνωση του μητροπολίτη ότι θα χτυπήσουν πένθιμα για ένα δεκάλεπτο οι καμπάνες για την Αγία Σοφία στις 24/7. Οι λειτουργίες καλά κρατούν, μην πτοείστε!

◾ Ανακοίνωση του αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού και... Διεθνών Σχέσεων για την προβολή δύο παραστάσεων όπερας με αφορμή το "Φεστιβάλ Αυλής 2020". Το κόστος μόνο δύο (2) παραστάσεων (χωρίς σύνδεση με δορυφόρους κλπ, αλλά μαγνητοσκοπημένο σε dvd) όπως διαβάζουμε στην Διαύγεια στοιχίζει 1.440 € !!  Δηλαδή η παράσταση: 720 € !!

◾ Ενώ το κόστος και των δέκα (10) απ’ ευθείας παραστάσεων όλο το έτος, με απ’ ευθείας σύνδεση δορυφόρου,  κόστιζε 1.700 € (μείον τα έσοδα από τα εισιτήρια). Δηλαδή η παράσταση όχι περισσότερο από 170 €!

◾ Σκάνδαλο ή εκδίκηση; Μάλλον και τα δύο.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών: υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες παραστάσεις, εκτός του ότι  έχουν μεταδοθεί απ’ ευθείας από την ΜΕΤ στο ΤΕΙ Καστοριάς το 2016 επί δημαρχίας Ανέστη Αγγελή, διατέθηκαν δωρεάν το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω κορωνοϊού, ήδη 4 φορές στην ιστοσελίδα της ΜΕΤ (ίδιες παραγωγές με διαφορετικούς ερμηνευτές: Τουραντώ  στις 22 Μαΐου και 16 Ιουλίου και Μαντάμα Μπατερφλάϊ στις 18 Απριλίου και 12 Ιουλίου).

◾ Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για τη χρήση της μάσκας από την κυβέρνηση! Ανακοίνωση (ακόμα μία) από την Τουρκία ότι θα βγουν πλοία κοντά στο Καστελλόριζο! Δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι ο βουλευτής κ.Τζηκαλάγιας και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ.Αδαμόπουλος! Να ‘χαμε τα νιάτα τους! 

◾ Ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι έρχεται με 70 δις πακέτο από την Ευρώπη. Ράψτε βαθειές τσέπες όλοι! Ανακοίνωση ότι δεν θα γίνουν πανηγύρια τον δεκαπενταύγουστο! Αυτό και αν είναι πίκρα! Ανακοίνωση... ανακοίνωση…

◾ Φτιάχνουμε βαλίτσα για να κατηφορίσουμε στις νότιες ζεστές θάλασσες! Και...“δίνει πάσα στον Κούδα και... γκολ”! 

Καλό Καλοκαίρι Ελλάδα
Όπου και να 'σαι


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιουλίου 2020, αρ. φύλλου 1040
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/3/21

    Στη Λίμνη Πλαστήρα γύρισαν ένα υπέροχο βίντεο, με τον Πρωταθλητή Νικόλαο Πλυτα να κάνει snowboard στο χιόνι και κατευθείαν στη λίμνη... Μόλις τον είχε το Μega... Πρωτότυπο διαφημιστικό βίντεο μοναδικό παγκοσμίως... Στην Καστοριά τι νέα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/3/21

    Θα βγάλουν το πολυμηχανημα της λίμνης για να κάνουμε σερφ και σκι... Σαν τη λίμνη Καστοριάς πουθενά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/3/21

    Μην τους βάζετε ιδέες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/3/21

    25χρόνος αλλοδαπός συνελήφθη σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράνομη υλοτομία...ήταν ανάγκη να τρέχει μέσα στις λαγκαδιές; Δεν έρχοταν να βοηθήσει τον Δήμο στην 'υλοτόμηση'γύρω από την λίμνη......!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/3/21

      Οι τόνοι από υλοτομημενα πλατάνια άραγε ποια σπίτια ζέσταναν....;;;; Υπαλλήλων ή όχι...;;; Μια υπεύθυνη απάντηση, τα δώσαμε εκεί εκεί κι εκεί...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/3/21

      ..... μαζί με τους ημεδαπούς παράνομους υλοτόμους.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/3/21

      Δηλαδή??

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος5/3/21

      25χρόνος αλλοδαπός συνελήφθη σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράνομη υλοτομία...ήταν ανάγκη να τρέχει μέσα στις λαγκαδιές; Δεν έρχοταν να βοηθήσει τον Δήμο στην 'υλοτόμηση'γύρω από την λίμνη......!! μαζί με τους ημεδαπούς παράνομους υλοτόμους.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ