9.3.21

Κ. Σπύρου: «Καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια της δημοκρατίας»

Κυρίες και κύριοι, συνδημότες και συνδημότισσες του δήμου Καστοριάς, η παράταξη μας καθώς και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πιστοί στον όρκο μας και στην εντολή που λάβαμε από τον λαό να μεριμνούμε για το συμφέρον του δήμου μας καθώς και της δημόσιας περιουσίας του, συγκαλέσαμε την Παρασκευή 05/03/2021, δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την εξυγίανση της επιχείρησης Μακεδνός αε, αλλά και την εξέλιξη του λατομείου που τόσο καιρό περιμένουμε.

Το συμβούλιο το συγκαλέσαμε διότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε επανειλημμένα να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι δεν αφορά το ΔΣ του δήμου παρά μόνο το ΔΣ της Μακεδνός και τον δήμαρχο προσωπικά. Δεν δίστασαν δε να το ισχυριστούν και δημόσια σε τοπικά ραδιόφωνα. Αυτό δυστυχώς δείχνει την πλήρη άγνοια τους για πολύ απλά θέματα όπως ότι ο δήμος Καστοριάς εκπροσωπείται πρωτίστως από το δημοτικό συμβούλιο και αποτελεί τον μοναδικό μέτοχο της εταιρείας Μακεδνός, ενώ ο δήμαρχος ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο αυτό ορίσει απλά εκτελεί εντολές του μέσω της γενικής συνέλευσης.

Στο σημείο αυτό θα σας ενημερώσουμε για την γενικότερη κατάσταση που αντιμετωπίσαμε την ώρα της συνεδρίασης αφού δυστυχώς δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να μεταδίδονται ζωντανά για το κοινό.

1. Πρόεδρος και δήμαρχος ισχυριζόταν ασάφεια του θέματος ζητώντας συνεχώς διευκρινήσεις. Το θέμα ήταν ξεκάθαρο και τους διευκρινίστηκε από πλευράς μας επανειλημμένα. Ζητούσαμε η εξυγίανση που ψηφίσανε οι ίδιοι ομόφωνα προ μηνός στο ΔΣ την Μακεδνός (αλλά δεν πράξανε ποτέ), να ψηφιστεί και από την γενική συνέλευση ώστε να υποχρεωθούν να προχωρήσουν. Επίσης, ζητήσαμε να γίνει η εξυγίανση χωρίς εκμίσθωση σε ιδιώτη.

2. Ο πρόεδρος κ. Μηταλίδης ανέφερε πως γενική συνέλευση μπορεί να συγκαλέσει μόνο το ΔΣ της Μακεδνός και όχι ο μέτοχος της εταιρείας (δήμος Καστοριάς – δημοτικό συμβούλιο). Δυστυχώς προσπαθούσε να παραπλανήσει το σώμα διότι το επιβεβαίωσε η Δικηγόρος που ήταν παρούσα στην συνεδρίαση έπειτα από ερώτημα που της έθεσε ο κ. Χρήστος Λέκκος.

3. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε πως η γενική συνέλευση εκπροσωπείται μόνο από τον δήμαρχο ενώ το καταστατικό της εταιρείας αναφέρει ξεκάθαρα ότι εκπροσωπείται και από οποιονδήποτε άλλο ορίσει το δημοτικό συμβούλιο. Φυσικά και εδώ προσπαθούσε να παραπλανήσει το σώμα, γεγονός αδικαιολόγητο.

4. Πρόεδρος και δήμαρχος καθυστερούσαν την εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου αναφέροντας πως μάλλον δεν υπήρχε θέμα προς ψήφιση αφού το ΔΣ της Μακεδνός το έχει ήδη αποφασίσει, με σκοπό να υποβιβάσουν την προσπάθεια της αντιπολίτευσης και να προσβάλλουν τα μέλη. Εννοείται πως υπήρχαν ειρωνικά σχόλια από την μεριά του δημάρχου που άλλωστε τον χαρακτηρίζουν στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια.

5. Ο πρόεδρος πριν θέσει το θέμα προς ψήφιση τοποθετήθηκε αρκετές φορές με προσωπική άποψη κρίνοντας το αρνητικά, πράγμα το οποίο απαγορεύεται λόγω της ιδιότητας του, βάσει της οποίας πρέπει να είναι αμερόληπτος και να συντονίζει την συζήτηση.

6. Τέλος, έπειτα από τέσσερις ώρες συζήτησης και ενώ όλοι ήμασταν φανερά κουρασμένοι από την συμπεριφορά τους, ο πρόεδρος άρχισε να καταγράφει θέματα προς ψήφιση τα οποία εισηγούνταν μέλη της παράταξης στην οποία ανήκει υποβιβάζοντας ακόμη περισσότερο τον θεσμό του ΔΣ αλλά και την προσπάθεια μας να προάγουμε ένα αποτέλεσμα. Βάσει του κανονισμού απαγορεύεται να τεθεί οποιοδήποτε άλλο θέμα προς ψήφιση. Όπως καταλαβαίνετε καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης γεγονός που θυμίζει μεσαίωνα.

Τελικά κάποια άτομα της αντιπολίτευσης χάρισαν την νίκη στην δημοτική αρχή αφού είτε δεν στήριξαν την πρόταση μας με την ψήφο τους, είτε απουσίαζαν αδικαιολόγητα από το συμβούλιο. Σεβόμενοι την δημοκρατία δεχόμαστε την απόφαση τους, προχωράμε περήφανοι για την ακεραιότητα μας και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο τους. 

Όσον αφορά την δημοτική αρχή η οποία με τόση προσήλωση υπηρετεί την συρρίκνωση του δήμου μας, αφού ρίξουν στα ζάρια το ποσό της εκμίσθωσης του λατομείου το οποίο ξεκίνησε αρχικά με το ποσό των € 60,000 έπειτα € 150,000 τώρα € 120,000 για 40 χρόνια, τους τονίζω πως θα δώσουν λόγο στους δημότες Καστοριάς πολύ σύντομα. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι είμαστε ανυποχώρητοι στην αρχική μας άποψη ότι το λατομείο πρέπει να παραμείνει στην κυριότητα του δήμου Καστοριάς.

Με τιμή, ανιδιοτέλεια και απόλυτο σεβασμό προς τους πολίτες, η επικεφαλής της παράταξης Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς

Αικατερίνη Σπύρου


Σχετικά: 

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/3/21

    Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/3/21

    Αυτή η ανακοίνωση λογικά θα δημοσιευτεί μόνο στα Δημοκρατικά Blog....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/3/21

    Τι θα πεί πρέπει. Δηλαδή εάν είναι δραχμοβόρο και ελλειματικό θα πρέπει να το συντηρούν κι αυτό οι δημότες από την τσέπη τους...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/3/21

      Οι Δημότες θα συνεχίσουν να πληρώνουν τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Μεκεδνος με 1000 και 500 € /μήνα..;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/3/21

      Τι ελλεματικο ρε τρολ ποιον κοροϊδεύεις;; Μόνο τα έργα που είναι δημοπρατημενα κάνουν εκατομμύρια, χωρίς σήραγγα Κλεισούρας...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/3/21

      Τρόλ να αποκαλείς την οικογενειά σου κατσαπλιά...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/3/21

    Πρόεδρος - Δήμαρχος = 6-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/3/21

    Τι 30.000 τι 40.000 τι 50.000 ....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/3/21

    πρέπει να είναι η μοναδική εταιρία στην υφήλιο όπου οι μέτοχοι δεν μπορούν να καθαιρέσουν την διοίκηση. με ξένα χρήματα πάρτι με ούζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/3/21

    Η απάντηση της Κατερίνας σπάει κόκκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/3/21

    Δεν πειράζει συνεχίστε οι δημότες να πληρώνετε μισθάρες σε χαραμοφάηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/3/21

    Τι θα λέγατε, αντί για κουμπάρο να βάλουμε διοικητή έναν επαγγελματία όπως στην, για μερικούς, «σοβιετική» Νορβηγία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/3/21

    Αυτός ο Σωκράτης που έκανε τον πρόεδρο μέχρι τώρα στα νταμάρια και στα βαπόρια θυμάμαι έψηνε καλές 'μαργαρίτες'. Πως δεν κατάφερε να ψήσει τον Γιάνη; Μήπως ετοιμάζεται για το νέο χωριό του άι Βασίλη με τις υπόλοιπες μαριονέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ