26.5.21

Δενδροφύτευση στο Άργος Ορεστικό

110 δέντρα σφενδάμου ψευδοπλατάνου φυτεύτηκαν στο Άργος Ορεστικό, μέσα από τη σύμπραξη του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), του Δήμου Άργους Ορεστικού, του 2ου Γυμνάσιου και του Πυροσβεστικού κλιμακίου της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Life Terra. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, με τη φύτευση 500 εκατομμυρίων δέντρων σε 8 χώρες της Ευρώπης, μέσα σε 5 χρόνια. Στην Ελλάδα συμμετέχει μόνο η Δυτική Μακεδονία στην οποία θα φυτευτούν συνολικά 250.000 δέντρα.
Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές της γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια και τους καθηγητές τους, συμμετείχαν στη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στο δασάκι, με τις οδηγίες επιστημονικών συνεργατών του ΕΚΕΤΑ. Η δράση οργανώθηκε από την αντιδημαρχία Καθημερινότητας του δήμου Άργους Ορεστικού και περιελάμβανε τη φύτευση δέντρων και στη λίμνη του φράγματος του Βράχου. Τα 110 δέντρα γεωσημάνθηκαν, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων και με τη χρήση της τεχνολογίας να παρακολουθούνται μέσω δορυφόρου, αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του δήμου.

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/5/21

  Το Άργος φυτεύει... Η Καστοριά κατακρεουργει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27/5/21

   Η Καστοριά δεν χρειάζεται πράσινο. Η τωρινή διοίκηση είναι αλλεργική σ' αυτό το χρώμα. Σωστά Γιάνη;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/21

   Φυτεύει και τα βάζει και GPS. Μην τα πάρει o άνεμος και δεν μπορούμε να τα βρούμε.

   Διαγραφή
 2. Γιώργος Χατζηδημητρίου [fb]29/5/21

  Μπα; Δεν τα κόβουν εκεί τα πλατάνια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/5/21

   Όχι, περιμένουν το Rally για να καθαρίσουν τους δασικούς δρόμους.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος29/5/21

  Ότι βγάζουν τα μποστάνια μόνο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ