16.1.22

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ



Για όλα όσα αναφέρει ο κ. Κορεντσίδης –εάν και εφόσον ισχύουν– υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμα που έπραξαν όσα ο ίδιος ουσιαστικά κατήγγειλε. 


Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Καθ’ όλη την προηγούμενη εβδομάδα η ένταση ήταν εκείνη που κυριάρχησε μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Οι διαδικτυακές αλληλοκατηγορίες και οι επιθέσεις σε προσωπικό ύφος ήταν από τα κύρια χαρακτηριστικά που άφησε πίσω της η συνεδρίαση των μελών του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την τύχη του λατομείου που ανήκει στην δημοτική επιχείρηση Μακεδνός αε.

Μια επιχείρηση με αρκετό παρελθόν, άρρηκτα συνδεδεμένη με την γενικότερη άνθηση που γνώρισε η πόλη και ευρύτερα η περιοχή της Καστοριάς, κυρίως από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και έπειτα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν έφτασε στο σημείο να τελματώσει ακόμα μια δημοτική επιχείρηση. Οι λόγοι που μπορούν να αναλυθούν σίγουρα είναι πολλοί. Αλλά κυρίως εστιάζονται στους γενικότερους κακούς χειρισμούς επί σειρά δημοτικών αρχών. Και στην κακοδαιμονία του ευρύτερου δημοτικού τομέα. 

Έτσι, έφτασε κάπου το 2015, η επιχείρηση να λειτουργεί χωρίς όρους και περιβαλλοντολογική άδεια. Πώς συνέβαινε αυτό, μην με ρωτήσεις αγαπητή ΟΔΟΣ. Σε μια κανονική πόλη που βρίσκεται σε μια κανονική χώρα, όλα αυτά τα οποία στα μάτια των περισσοτέρων μοιάζουν με νομικές παρατυπίες, θα έπαιρναν τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Εδώ στην Καστοριά της πλήρους πολιτικής ανεμελιάς, όλα αυτά έρχονται σε δευτεροτρίτη θέση. Δεν αποτελούν προτεραιότητα, ούτε για τις δικαστικές αρχές του τόπου που διετέλεσαν στην πόλη, ούτε για τις πολιτικές προσωπικότητες που παρέλασαν από τις βουλευτικές έδρες του νομού. Και γενικότερα, δεν απασχολούν κανέναν –ως προς το νομικό σκέλος– από τους αιρετούς όλων των βαθμίδων του νομού Καστοριάς. Τουλάχιστον, αυτό φάνταζε στα μάτια μου ως η μέγιστη υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων με τα κοινά.

Η απόδοση ευθυνών σε οτιδήποτε έβγαζε οσμή σκανδάλου θα έπρεπε να κριθεί από το αρμόδιο όργανο του κράτους που είναι η Δικαιοσύνη. Γιατί μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία, θα είχαν διαλευκανθεί τέτοιες υποθέσεις και ενδεχομένως –όπου κρινόταν– οι κυρώσεις σε πρόσωπα. Διαγράφοντας κάθε είδους ψιθύρων που συνοδεύουν εμπλεκόμενα δημόσια πρόσωπα και την διαχείριση των δημοτικών επιχειρήσεων.

Μετά από τόσα χρόνια, χωρίς την οποιαδήποτε έρευνα πιθανών προσωπικών ευθυνών –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων– η άποψη που επικρατεί στην κοινωνία είναι πως μεταξύ των εμπλεκόμενων προσώπων όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχε μια σχέση πολιτικά συνένοχης σιωπής. Μιας γενικευμένης προσπάθειας συγκάλυψης (;) μεταξύ των κάθε φορά πρώην και των κάθε φορά νυν.

Και κυλώντας τα χρόνια, πολλά από τα όποια εν δυνάμει αδικήματα που ενδεχομένως διαπράχτηκαν, μπορεί να έχουν παραγραφεί, όπως είναι της μόδας να λέγεται πλέον ή τα στοιχεία να έχουν αχρηστευθεί. Και να μην μαθευτεί ποτέ η αλήθεια, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμεύσει ως οδηγός επιλογής προσώπων που έθεταν εαυτούς υποψήφιους σε εκλογικές διαδικασίες. Αλλά και πάλι, είναι κάτι που δεν θα το μάθει ποτέ το εκλογικό σώμα της Καστοριάς, γιατί τους το στέρησε το ίδιο το πολιτικό προσωπικό.

Φαντάζομαι υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ατασθαλιών οι οποίες να μπορούν να διερευνηθούν σε βάθος από την τωρινή δημοτική αρχή. Γιατί όπως θα θυμάσαι και εσύ αγαπητή ΟΔΟΣ, ο νυν δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης, από τις πρώτες του επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει ήταν στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όταν και είχε συνάντηση με δικαστικό προσωπικό (κάτω: φωτογραφία-κολάζ και σχετικό δελτίο τύπου)



Δελτίο τύπου κ. Ι. Κορεντσίδη:

«Εθιμοτυπική συνάντηση του Γιάννη Κορεντσίδη με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς: Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς κ. Νικόλαο Καραμολέγκο επισκέφθηκε ο Γιάννης Κορεντσίδης με τον οποίο είχε μία συνάντηση γνωριμίας, όπου πραγματοποιήθηκε μία πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση».

Το δελτίο τύπου του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη τον Ιούνιο 2019, συνοδεύτηκε από... φωτογραφία-κολάζ. Μία φωτογραφία ενωμένη με μία άλλη, που απεικόνιζε και ένα άλλο πρόσωπο, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση ότι υπήρξε συνάντηση δύο ανδρών, ενώ στην ουσία οι δύο φωτογραφίες ήταν άσχετες μεταξύ τους. 

Η συγκεκριμένη περίπτωση, να διανέμεται δελτίο τύπου γι' αυτή την συνάντηση, οπωσδήποτε παρουσιάζει διπλό (τουλάχιστον) ή και τριπλό ενδιαφέρον. Στο παρελθόν έχουμε δει εκλεγμένους αμέσως μετά την νίκη ή την ανάληψη των καθηκόντων τους, να σπεύδουν να υποβάλλουν τα "σέβη" τους π.χ. στον μητροπολίτη ―οπότε η εθιμοτυπία, έχει ένα κάποιο περιεχόμενο. Επίσης, η έμφαση στην εθιμοτυπία καταγράφεται ως δυνητικό στοιχείο ενός πολιτικού στυλ, όπως αυτό που φιλοτεχνεί από την πρώιμη προεκλογική περίοδο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καστοριάς. Που εστιάζεται περισσότερο στην εικόνα, το θέαμα ή το "θεαθήναι" ίσως. Κι αυτό είναι δεδομένο που πρέπει να διαπιστωθεί εάν σχετίζεται ―κατά την φιλοσοφία του νέου (επόμενου) δημάρχου― με την ουσία της εκλογής. Τέλος η προβολή μιας εθιμοτυπικής επίσκεψης, έστω και του απλού για την ώρα συμπολίτη, και πάντως αρκετά πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, στον Εισαγγελέα Καστοριάς... Όταν μόλις 2-3 μήνες πριν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς (δημοτικός σύμβουλος του κ. Α. Αγγελή και επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Ι. Κορεντσίδη) ανακοίνωνε ότι επισκέφθηκε τον ίδιο Εισαγγελέα. Όχι εθιμοτυπικά, αλλά για να τον ενημερώσει σχετικά με τα επικίνδυνα ευρήματα καρκινογόνου ουσίας στο νερό της βρύσης της ΔΕΥΑΚ. Ενώ μερικές μόνο ημέρες προηγουμένως, αποκαλύφθηκε διαρροή δηλητηρίου στην περιοχή του Άργους Ορεστικού, στο κλείσιμο επιχείρησης και στον κίνδυνο επιμόλυνσης και επέκτασης του προβλήματος στον υδροφόρο ορίζοντα, με τις ανακοινώσεις κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προβάλλοντας και άλλες πτυχές του ζητήματος… Ασφαλώς και προβληματίζει για τον χρόνο, τις συνθήκες που αυτή έγινε, την προβολή που δόθηκε. Τις ίδιες τις προτεραιότητες. Μερικές φορές η περίσκεψη προλαμβάνει.
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Ιουνίου 2019, αρ. φύλλου 991.


* * *


Και δεν θεωρώ πως συζητούσαν μόνο για τον καιρό που είχε εκείνη την μέρα αλλά σίγουρα για άλλα θέματα. Όπως για παράδειγμα αυτά που αφορούν τον δήμο Καστοριάς και που ενδεχομένως να έβρισκε μπροστά του ο νεοεκλεγμένος τότε δήμαρχος της πόλης. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα δήλωνε σε συνεντεύξεις του καθ’ όλη την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, από το 2015 και έπειτα, το λατομείο στην περιοχή της Κρεπενής, δούλευε παρανόμως από την στιγμή που δεν είχε την νόμιμη περιβαλλοντολογική άδεια. Γι αυτό δεν ευθύνεται κανείς; 

Από την στιγμή μάλιστα που ο ίδιος δήλωσε πως η δημοτική αρχή της οποίας ηγείται, έπραξε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την επανέκδοση της σχετικής άδειας, δεν θα έπρεπε να κινηθεί για την έρευνα ευθυνών παντός υπευθύνου για την παράνομη λειτουργία του λατομείου όλα τα προηγούμενα χρόνια; Θα το πράξει; Ή θα περάσει ακόμη μια επίσημη καταγγελία για προηγούμενες θητείες χωρίς να υπάρξει διαλεύκανση της κατάστασης;

Γιατί για όλα όσα αναφέρει ο κ. Κορεντσίδης –εάν και εφ’ όσον ισχύουν–υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμα που έπραξαν όσα ο ίδιος ουσιαστικά κατήγγειλε. Όπως ακριβώς είχε κάνει και για το δημοτικό χρέος που είχε παραλάβει προς την ΔιαΔυΜα. Υπάρχει περίπτωση να θεωρεί πως δεν χρειάζεται οι πολίτες να γνωρίζουν από τα επίσημα αρμόδια όργανα, ποιοι ήταν εκείνοι που χρέωσαν τον δήμο Καστοριάς; Ελπίζω όχι.

Γιατί απ’ όσο θυμάμαι αγαπητή ΟΔΟΣ, και τα προηγούμενα χρόνια οι δημότες της Καστοριάς απέδιδαν τους δημοτικούς τους φόρους χωρίς όμως να τακτοποιούνται οι δημοτικές υποχρεώσεις. Όπως λέει τουλάχιστον ο ίδιος, όχι εγώ. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις άλλου τύπου. Γιατί εδώ στην “τουριστική” Καστοριά, την παρεξήγηση την έχουν ορισμένοι στο τσεπάκι και πάντα εύκαιρη.

Και συνεχίζοντας με όσα εκείνος δήλωνε μόλις δύο μήνες από την έναρξη της δημοτικής του θητείας, με τους ορκωτούς λογιστές που τοποθετήθηκαν για να ελέγξουν υπηρεσίες και δημοτικές επιχειρήσεις, τι απέγιναν; Υπάρχουν κάποια αποτελέσματα; Εκθέσεις, πορίσματα; 

Ήταν όλα καλά; Κι αν ναι, γιατί δεν μας το λένε; Διότι εγώ για την ώρα δεν έχω πληροφορηθεί για κάτι τέτοιο. Και αμφιβάλλω αν τελικά ενημερωθεί ο κόσμος της Καστοριάς που στήριζε και στηρίζει κάποια πρόσωπα.

Αντ’ αυτού ο κ. Κορεντσίδης επαναλάμβανε, πως η οικονομική τακτική της δημοτικής του αρχής –το γνωστό «νοικοκύρεμα»– ήταν εκείνη που απέδωσε και χάρη σε αυτή αποπληρώθηκε το χρέος προς την ΔιαΔυΜα. Δήλωση όχι κατά την γνώμη μου ακριβής (σε σημείο που χαρακτηρίζεται με σχετική ευκολία ως hoax), αφού ο ίδιος ήταν που ευλογούσε γένια όταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος προσέφερε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για την αποπληρωμή του χρέους. 

Άρα, ξεκάθαρα το υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση ξεχρέωσε την ΔιαΔυΜα και όχι το «νοικοκύρεμα» του κ. Κορεντσίδη. Συνέβη βέβαια επί θητείας του. Κάποτε όμως θα γινόταν.

Γιατί με αυτού του είδους τα ευχάριστα που ακούει ο κόσμος, στο τέλος θα πειστεί, πως όντως ήταν η δημοτική του αρχή που τα κατάφερε. Με ένα θαύμα ας πούμε. Ενώ τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40% στους λογαριασμούς ρεύματος. Και ακόμη παραμένει παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του ίδιου για το αντίθετο.

Ξέρεις, αγαπητή ΟΔΟΣ, αναφέρομαι σε εκείνη η αύξηση που δήθεν θα διαρκούσε για όσο χρονικό διάστημα χρειαζόταν μέχρι να ξεπληρωθεί η ΔιαΔυΜα. Μην βλέπεις που παραμένει η αύξηση παρόλο που βρέθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών. 

«Νοικοκύρηδες» δηλώνουν οι άνθρωποι, νοικοκυριό κάνουν. Δεν τους κακοπέφτει να εισπράττονται στα ταμεία του Δήμου υψηλά δημοτικά τέλη. Είναι χρηματάκια που θα πιάσουν τόπο. Να είσαι σίγουρη αγαπητή ΟΔΟΣ.

Όπως ακριβώς θα γίνεται με το ενοίκιο που θα εισπράττει ο Δήμος από την ανάδοχο εταιρεία που θα εκμεταλλευτεί το λατομείο. Το ποσό όπως ο κ. Κορεντσίδης διαβεβαίωσε θα ανέρχεται τουλάχιστον στις 110.000 ευρώ ετησίως. Αυτό είναι το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό. Από την άλλη μεριά, ψάχνοντας στην αγαπημένη Διαύγεια της στήλης, πέρσι στα τέλη Ιανουαρίου αν θυμάμαι ορθώς, το δημοτικό συμβούλιο αποφάνθηκε για τον προϋπολογισμό της "Μακεδνός αε" γενικότερα και του λατομείου ειδικότερα.

Παρόλο που δεν δούλεψε. Βέβαια τόσο υπερψήφιζαν προϋπολογισμό, που στο ισοζύγιο έσοδα-έξοδα για το λατομείο, έβγαινε με θετικό πρόσημο και μάλιστα κατά 100.000 ευρώ! Προσχηματικά; Υποθετικά; Και αν όντως αυτό είναι το ορθό ποσό που προϋπολόγισαν, γιατί θα πρέπει να παραχωρηθεί σε ιδιώτη; Για δέκα χιλιάδες ευρώ που θα εισπράττει παραπάνω από τον ιδιώτη; Τι είδους «εξυγίανση» είναι αυτή;
 
Παράξενα πράγματα αγαπητή ΟΔΟΣ. Αν και για να σου ξεκαθαρίσω, δεν είμαι αρνητικός σε περιπτώσεις που δημοτικές επιχειρήσεις παραχωρούνται για εκμετάλλευση έναντι ανταλλάγματος σε ιδιώτες, όταν εκείνες είναι ζημιογόνες. Απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση του λατομείου, τα δεδομένα δεν είναι κατά την γνώμη μου, και τα πλέον ξεκάθαρα. Για πολλούς λόγους τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να κρίνουμε μέσα από την στήλη στις επόμενες εβδομάδες.

Πάντως, αν κρίνει κανείς από μία άλλη επιχείρηση του Δήμου, μπορεί εύκολα να συμπεράνει για ποιον λόγο, οι περισσότερες εξ αυτών δεν είναι κερδοφόρες. Γιατί λείπει ο επαγγελματισμός λένε κάποιοι, από τους οποίους δυσκολεύομαι να διαχωρίσω την θέση μου. Όπως συνέβη με το πρόβλημα υδροδότησης που προέκυψε στην περιοχή της Καλλιθέας την αργία της Καθαρής Δευτέρας.

Και το οποίο το προσωπικό της ΔΕΑΥ Καστοριάς φιλοτιμήθηκε να πάει να το διορθώσει μετά από περίπου δώδεκα ώρες. Βλέπεις αγαπητή ΟΔΟΣ, η περασμένη Δευτέρα έτυχε να είναι αργία και να μην δουλεύει κανείς. Ούτε καν προσωπικό ασφαλείας για να διασφαλιστεί το ελάχιστο. 

Θα έχαναν τα ούζα, τα θαλασσινά τους και τις λαγάνες τους, λέω εγώ τώρα, για να πάνε σε μια σοβαρή βλάβη; Με τίποτα, με την καμία. Στην ΔΕΥΑ Καστοριάς δουλεύουν οι άνθρωποι. Και οι άνθρωποι είχαν «κούλουμα». Και πραγματικά μπράβο τους.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Μαρτίου 2021 αρ. φύλλου 1072.

24 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/1/22

    Εγώ όταν βλέπω Εισαγγελέα σκέφτομαι το γνωστό 90' άσμα.... Γεια σου κυρ Εισαγγελέα με την Τζένη την ωραία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/1/22

      Εγώ πάλι όταν βλέπω Γιάννη σκέφτομαι την Παροιμία σπίτι δίχως Γιάννη προκοπή δεν κάνει.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/1/22

      Γιόκας σου είναι ο Γιαννάκης έχει μπλέξει αγόρι μου σε σπείρα με σπουργίτια. Φουσεκης

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/1/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/1/22

    1ον. Την ΔΕΥΑΚαστοριάς την ξεχρέωσε ο υπουργός εσωτερικών Θεοδωρικάκος έχοντας μεν την βούληση πλήν όμως πάλι με λεφτά του φορολογούμενου.
    Δεν έδωσε δικά του λεφτά...
    2ον. Δεν γνωρίζω την διαδικασία για να ορισθεί κάπου ορκωτός λογιστής. Γίνεται με αίτηση,προυποθέτει εισαγγελική παραγγελία,το απαιτεί η οικεία ΔΟΥ; Όπως και να'χεί δεν έπρεπε η εκάστοτε αντιπολίτευση του Δήμου να το ζητά με ζέση;
    3ον. Ο εισαγγελέας δεν θα έπρεπε να κινείται αυταπαγγέλτως και μόνο με την υπόνοια αδικήματος ( μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα κλπ, οικονομικές ατασθαλίες κλπ..) ως δημόσιος κατήγορος που είναι ο εντεταλμένος προστάτης του δημόσιου συμφέροντος..;

    Ο σαρκοβόρος σκώληξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/1/22

      αυτεπάγγελτη επέμβαση εισαγγελέα για μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα; Πλάκα μας κάνεις; Αυτά γίνονται σε σοβαρές χώρες και όχι στο Βαλκανιστάν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/1/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος17/1/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/1/22

    10.000.000 έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης και δεν μπορούν να το ξεκινήσουν. Ανίκανοι. Ανίκανοι. Ανίκανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/1/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/1/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/1/22

    Σύμφωνα με επίσημες καταγραφές διεθνών οργανισμών η "ελληνική" "δικαιοσύνη" κατατάσσεται κάπου μεταξύ Λεσότο και Μπουρούντι. Όχι κυρία μου δεν υπάρχουν στοιχεία για την Μπουρκίνα Φάσο και το Τζιμπουτί...... Τι να πιάσεις κι από που να αρχίσεις με τους δικαστικούς. [….] όταν υπηρετούσε χαμηλόβαθμος γαρ στις αρχές της καριέρας του σε επαρχιακή πόλη και τον τσακώσανε με γυναίκα συναδέλφου του πήρε [….] για να μην κατηγορηθεί αντί [….] να βγει να αναλάβει τις ευθύνες του [….] αργότερα ως ανώτατος κρατικός παράγων σε επίσημο ταξίδι του στην εξωτική ανατολή είχε φέρει δυό κοντέινερ με ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα χωρίς να πληρώσει τελωνείο παρανόμως. Άσε το άλλο που στην συμπλοκή στην Καλογρέζα των αστυνομικών με τον τρομοκράτη [….] βρέθηκε στην αντζέντα του τρομοκράτη το όνομα της συζύγου [….] με το νούμερο του τηλεφώνου της..!!!! Ο άλλος αντιπρόεδρος του ΣτΕ αντάλλασε τα υγρά του με λαθρομετανάστες επιβήτορες και τους κερνούσε " αγγελόσκονη" και μετά την σύλληψη του και το ξεμπρόστιασμά του από τις εφημερίδες παραιτήθηκε. [….] και αυτοί θα σταθούν παραστάτες και προστάτες του κόσμου και υπερασπισταί του δικαίου και της ηθικής;; Όλοι αυτοί μαζί με τον [….] προς γνώσιν και παραδειγματισμό για τους επόμενους.......τουλάχιστον

    Έρρωσθε οι εκδοροσφαγείς

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/1/22

    Έχει ο καιρός γυρίσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/1/22

    Αν παραιτηθεί ο Δήμαρχος ποιος παίρνει τη θέση του;
    Δήμαρχε πες αλεύρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/1/22

      Κιμ ον ας, Ιν στα μπουλ, Φε Ισ μπουκ

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος19/1/22

    Θείο θείο να το πώ; Να το πάρει το ποτάμι..;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/1/22

      Πείτε ρε παιδιά και εμάς να ξέρουμε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/1/22

      Είναι η αδελφή του σύντροφου Κίμ η Λού σι ού....;;!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/1/22

      Σταμάτα βρε κουτσομπόλη εσύ. Αμέσως να μάθεις. Τράβα στον Σπύρο να σου πεί...!!

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος20/1/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/1/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος20/1/22

    Ποιον Σπύρο;;; Όλους τους έδιωξε για τα μάτια της (.......) μόνο!!! Ο ερω....Λος χα χαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/2/22

    Εφόσον ζούμε σε πόλη και χώρα κανονική ο κ. Εισαγγελέας να παραγγείλει προανάκριση για την ορθότητα αδειών λειτουργίας και περιβάλλοντος του λατομείου και του βιολογικού σταθμού. Αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ