15.1.22

Σαν το άστρο


ΟΔΟΣ εβδομαδιαία εφημερίδα της Καστοριάς

[...] Μια πρωτοφανής μείωση του πληθυσμού σε πόλη και νομό, φημολογείται ότι θα προκαλέσει εκ νέου δυσμενείς εξελίξεις. Για παράδειγμα αν πρόσεχε κάποιος τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη προ ημερών στην βουλή, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022, ότι κατά την εξοχότητά του οι μικρές πόλεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχίσουν να έχουν Νοσοκομεία και πρωτοβάθμιες υγειονομικές δομές, —τα ίδια πιστεύει και για τα Πανεπιστήμια—ίσως δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία να προβλέψει για την... επερχόμενη ανακατεύθυνση της Καστοριάς μετά την απογραφή.

Σαν το άστρο της Βηθλεέμ

ΟΔΟΣ 23.12.2021 | 1107


10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/1/22

    Άκυρη η φωτογραφία ο τίτλος. Καμία σχέση με το υπέροχο άρθρο. Παραπλανητικη θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/1/22

      Καθόλου άκυρη η φωτογραφία, και ούτε παραπλανητική.
      Στην απογραφή του πληθυσμού αναφέρεται το άρθρο. Και τώρα στην Καστοριά, και τότε στην Παλαιστίνη τέτοιες μέρες. Και στις συνέπειες.
      Ευρηματικός συνδυασμός!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/1/22

      Θα μπορούσε να μπει φωτογραφία από μαιευτήριο ή βρεφικό σταθμό.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/1/22

      Τι σχέση εχει το μαιευτήριο κι ο βρεφικος με την Απογραφή και τα Χριστούγεννα;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/1/22

      Ενώ η απογραφή με τη φατνη τι σχέση έχει;;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/1/22

      Γιατί ο Ιωσήφ πηγε να απογραφεί στη Βηθλεέμ. Γι αυτό γεννήθηκε ο Χριστός στη Φάτνη. Και για αυτό χαρακτήρισα "ευρηματικό συνδυασμό" το σκεπτικό της εφημερίδας.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος18/1/22

      Μια χαρά έχει σχέση ο βρεφικός με τα Χριστούγεννα γιατί όπως πληροφορούμαι οι υπάλληλοι έμειναν και πάλι απλήρωτοι για τις γιορτές και τους χρωστάνε πάλι έξι-εφτά μηνιάτικα. Βέβαια μετά τα σαλιαρίσματα τους με τις ευχαριστήριες ανοιχτές επιστολές (κάπου μέσα στο φθινόπωρο αν δεν με απατά η μνήμη μου) προς τον δήμαρχο για μια αποπληρωμή μέρους προηγούμενων οφειλών μετά από δικαστική διαμάχη(!), που τα τοπικά μπλογκς και λοιποί εγκάθετοι δημοσιογράφοι με περίσσια χαρά δημοσίευσαν καλά θα κάνουν να βγάλουν τώρα και μια ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας διαφορετικά ας κάτσουν 100 μήνες απλήρωτοι και να κλαίγονται μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος18/1/22

      Πολύ σωστά. Την γλυφτική επιστολή των ευχαριστώ τι την ήθελαν. Δεν τους τα όφειλαν; Δικά τους λεφτά ήταν.....

      Διαγραφή
  2. Ευαγγελιστής Λουκάς15/1/22

    «Εγένετο δε εν ταις ημέραις εκείναις εξήλθε δόγμα παρά Καίσαρος Αυγούστου απογράφεσθαι πάσαν την οικουμένην. Αύτη η απογραφή πρώτη εγένετο ηγεμονεύοντος της Συρίας Κυρηνίου. Και επορεύοντο πάντες απογράφεσθαι, έκαστος εις την ιδίαν πόλιν. Ανέβη δε και Ιωσήφ από της Γαλιλαίας εκ πόλεως Ναζαρέτ εις την Ιουδαίαν εις πόλιν Δαυίδ, ήτις καλείται Βηθλεέμ, διά το είναι αυτόν εξ οίκου και πατριάς Δαυίδ, απογράψασθαι συν Μαριάμ τη μεμνηστευμένη αυτώ γυναικί ούση εγκύω»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/1/22

    Βοήθεια μας τέκνον μου και ο Άγιος Αβακούμ μαζί μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ