20.4.22

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 21.4.2022 | 1021


Ecce Homo!


Ενώ στην αρχαία Ελλάδα για τους Αγώνες επιβάλλονταν εκεχειρία των εμπολέμων, στο 2022 ένα κράτος με ορθόδοξους χριστιανούς σκορπά θάνατο και καταστροφή σε ένα αδελφικό του χριστιανικό και ορθόδοξο κράτος, ακόμη και μέσα στην Εβδομάδα των Παθών του Χριστού. 

Διαβάστε επίσης:

ΚΛΕΙΟΥΣ ΜΟΥΤΙΑΔΟΥ ΤΣΑΓΓΟΠΟΥΛΟΥ:
Η Τέτα
Κόντευε τα σαράντα η Τέτα, οι ελπίδες λιγόστευαν, μα ο πόθος για παιδί φούντωνε. 

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αν και ψηφοφόροι της Ν.Δ. στο πέρασμα των χρόνων νιώθουν αρκετά προδομένοι για την πολιτική στήριξη που παρέχουν στο συγκεκριμένο κόμμα επί σειρά δεκαετιών, χωρίς να καρπώνονται επ’ ουδενί τα αντίστοιχα τοπικά οφέλη. 

ΟΔΟΣ:
Ένας ακόμη επισκέπτης της κυβέρνησης
Σίγουρα, το ανάστημα του σώματος δεν σημαίνει απολύτως τίποτε...

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Πάσχα στη σκλαβωμένη Μακεδονία [ΙΙ]
κυριότατα μέσ’ από τις “Μακεδονικές Ιστορίες” του Γ. Μόδη 
Ας όψεται η Μαργαρίτα…

ΟΔΟΣ:
Βίοι παράλληλοι
Ακόμη και οι Λαζαρίνες δείχνουν να εξωραΐζονται και να εκσυγχρονίζονται...

Είπαν:
- Ιωάννης Κορεντσίδης

ΟΔΟΣ:
Στα στασίδια
Δεν μπορεί να μη παρατηρηθεί η ευλάβεια της αυστηράς προσωπικής στιγμής...

Λόγος & Αντίλογος
ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΊΟΥ:
Η τραγωδία της Πάτρας με τα τρία νεαρά θύματα συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο...

ΟΔΟΣ:
Ecce
Είναι όμως αφορμή να τεθεί επιτέλους ένας φραγμός σε όλη αυτή την επιχείρηση υποβάθμισης...

- Εορταστικές εκδηλώσεις δήμου Καστοριάς

- Η θολή λογοκρισία

...κι άλλα.

Μ. Πέμπτη 21.4.2022 | 1121

12 σχόλια:

 1. Ανώνυμος21/4/22

  Πασχαλινές ευχές με μπλε αυγά για να μην αμφιβάλλει κανείς για το πόσο ΝΔ είμαστε, έλεος δηλαδή καρακιτσαριό, βαφτείτε όλοι μπλε και μπλούμ στην θάλασσα να μην σας βρει κανείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος21/4/22

  Είναι ολοφάνερο ότι η "απελευθέρωση" της Μαριούπολης ολοκληρώνεται. Εκείνοι οι Πόντιοι που τάχα κόπτονταν για τη Μακεδονία, μπορούν να αλλάξουν πλευρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/4/22

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/4/22

   Πόντιοι Πιλάτοι.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/4/22

   "Είναι άλλο πράγμα τα αγνά πατριωτικά αισθήματα κάθε Έλληνα και άλλο οι πλασιέ του πατριωτισμού που κάνουν "μπίζνες" και τα εκμεταλλεύονται".

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος21/4/22

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος21/4/22

  Χωρίς σχόλια, αλλά με ιδιαίτερη θλίψη:

  «Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος παρακολουθεί με θλίψη και αγανάκτηση το ανθρωπιστικό δράμα , που εξελίσσεται στην Ουκρανία…. κατανοεί τις ανάγκες του άμαχου πληθυσμού που προκύπτουν εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης… Ωστόσο, δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην αποστολή κάθε είδους στρατιωτικής βοήθειας και πολεμικού υλικού πολύ περισσότερο, όταν αυτή προέρχεται από την Ελλάδα… Παράλληλα, επισημαίνουμε την κοντή και επιλεκτική μνήμη που, είτε ηθελημένα, είτε άθελα, επιδεικνύουν ορισμένοι με τη στάση που κράτησαν και το ρόλο που είχαν κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (Κύπρο, Γιουγκοσλαβία το 1999, Αρτσάχ, Καύκασο, Μέση Ανατολή) κλπ κλπ κλπ…»

  Το ειρωνικό της όλης υπόθεσης: μόλις προχθές έκαναν πορεία στη Θεσνίκη υπέρ των Αρμενίων φυσικά) με το σλόγκαν «Ποτέ ξανά γενοκτονίες»…..!!!!!!!

  Δύο βίντεο παρακάτω της Ελληνίδας Ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουκρανία Ευτυχίας Πενταράκη για να θυμηθούμε το «Ποτέ ξανά γενοκτονίες»:

  https://www.facebook.com/eftihia.pentaraki/videos/3492721464281521/

  https://www.facebook.com/eftihia.pentaraki/videos/381877107134294

  Όντως! Δίκαιο έχουν οι Πόντιοι: «Κατανοούμε τις ανάγκες του άμαχου πληθυσμού», γι’ αυτό «δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην αποστολή κάθε είδους στρατιωτικής βοήθειας και πολεμικού υλικού» στους Ορθόδοξους Ουκρανούς.

  Καλόν και ευλοημένον Λαμπρήν Πάσχα Ο Θόν να δίει την δύναμην να δίει και την ευλοΐα’τ’.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος21/4/22

   Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/4/22

   όταν 2500 νεκροί είναι γενοκτονία οι δεκάδες χιλιάδες στην Παλαιστίνη, οι εκατοντάδες χιλιάδες στην Συρία και στο Ιράκ, για να μην πάω στα παλαιότερα και μπούμε στα εκατομύρια, τί είναι; Απελευθέρωση λαών;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/4/22

   Αποκάλεσε το όπως σε βολεύει. Λύσε όμως και μια απορία για να δούμε κάτι. Γιατί όλοι όσοι αναφέρεις, δεν μένουν στον τόπο τους αλλά αναχωρουν για αυτό που αποκαλούμε δυτικό κόσμο;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/4/22

   Για τον ίδιο λόγο που οι Ουκρανοί φεύγουν από τα σπίτια τους για να σωθούν. Το ίδιο που θα έκανες και εσύ αν βομβάρδιζαν το δικό σου το σπίτι. Εκτός αν είσαι παλικάρι και έμενες να υπερασπίσεις τα εργοστάσια των ελλήνων ολιγάρχων που θα την είχαν κοπανίσει πριν στην Αγγλία.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος25/4/22

   Ακριβώς, με τηλεφώνησε ένας φίλος, κανακάρης έλληνα εφοπλιστή, ότι την ημέρα της εισβολής έπαιζε τάβλι στο Λονδίνο με ουκρανό ολιγάρχη που την είχε καπανήσει από το Κίεβο μία εβδομάδα πρίν την εισβολή. Είχε πάρει σήμα από έναν ρώσο ολιγάρχη ότι ο Πούτιν θα μπουκάρει στην Ουκρανία και την κοπάνησε.

   Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ