14.6.22

ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ: Τα ανεμβολίαστα στελέχη

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 9.9.2021 | 1094

Η δυτική Μακεδονία είναι φημισμένη για τα πολλά κρούσματα στην πανδημία. Βρίσκεται στις πρώτες περιφέρειες όπου εμφανίστηκε ο ιός, κάτι που αποδόθηκε στη συμμετοχή των δραστήριων γουναράδων σε εκθέσεις του εξωτερικού την εποχή που ξεκινούσε η πανδημία· ειδικώς στην Κίνα και στην Ιταλία. Ανήκει επίσης στις περιφέρειες που βρίσκονταν επί μακρόν στα κόκκινα του επιδημιολογικού χάρτη.

Η δυτική Μακεδονία, όμως, έχει και μιαν άλλη παραξενιά. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης δεν μετέχει διά ζώσης στα περιφερειακά συμβούλια, αλλά με τηλεδιάσκεψη. Και αυτό διότι δεν έχει εμβολιαστεί. Για «λόγους υγείας», λέει ανεπισήμως. «Είναι γνωστό πως δεν είμαι εμβολιασμένος. Δεν είμαι αρνητής, είμαι υπέρ του εμβολίου… Υπάρχει ένα θέμα… Οταν θα είμαι έτοιμος, θα πάρω αυτή την απόφαση», ανέφερε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (1.9.2021).

Δεν διευκρίνισε το «θέμα» –και μακάρι να είναι καλά ο άνθρωπος–, αλλά ελπίζουμε να μην είναι το ίδιο «θέμα» για το οποίο τον διέγραψε ο κ. Αντώνης Σαμαράς από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. Τον Νοέμβριο του 2012, στην κρίσιμη για την οικονομική επιβίωση της χώρας ψηφοφορία, ο τότε βουλευτής ψήφισε «παρών». Οπως είχε δηλώσει: «Δεν με άφησε ο πνευματικός μου να ψηφίσω τα μέτρα» (12.11.2012). Σε ερώτηση τοπικού Μέσου για το θέμα τότε: «Αρχικά γελάει και φανερά αμήχανα αποκρίνεται: “Εεε… Δεν σχολιάζω τώρα…” και καταλήγει “να έχουμε την υγειά μας, δόξα τω Θεώ» (kozanimedia.gr, 14.11.2012).

Δεν ξέρουμε πώς θα είναι η υγεία του ανεμβολίαστου περιφερειάρχη –και μακάρι να μη νοσήσει ο άνθρωπος– αλλά το πρόβλημα είναι ότι από τη φύση της εργασίας του βλέπει πολύ κόσμο. Ηταν τις προάλλες στη ΔΕΘ, διότι έπειτα από διαμαρτυρίες δόθηκε η δυνατότητα μόνο σε εκθέτες να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους της έκθεσης με απλό rapid test. Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή, αλλά το σημαντικότερο δεν είναι αυτό. Στις 22 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε την Κοζάνη ο επικεφαλής του κράτους για την εμβολιαστική εκστρατεία, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Τους είδαμε να κάθονται δίπλα στη συνέντευξη Τύπου και ο υπουργός άκουσε τον περιφερειάρχη να του λέει ότι «είναι πολύ σημαντικό που επισκέπτεται τη δυτική Μακεδονία, διότι η Περιφέρεια έχει ταλαιπωρηθεί τα δύο τελευταία χρόνια από τον κορωνοϊό».

Προ μηνών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν εμβολιάστηκαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Απάντηση μέχρι σήμερα δεν είχαμε, αλλά έχουμε μια λύση για τους –δύο ή τρεις, όπως φημολογούνται– βουλευτές, συν τα στελέχη της παράταξης που δεν κάνουν το κοινωνικό τους καθήκον. Να τους στέλνουν sms κάθε ώρα, αντί για κάθε ημέρα. Και αν δεν το μπορεί να το κάνει το αυτόματο σύστημα, να το κάνει ο κ. Πλεύρης αυτοπροσώπως. Για δική του προστασία, κατ’ αρχάς...

Αναδημοσιεύθηκε από την Καθημερινή στις 4 Νοεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1101.

Σχετικά:




2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/6/22

    "Είναι η Δυτική Μακεδονία, ηλίθιε!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/22

    Δεν με άφησε ο πνευματικός μου να .......
    κάνω εμβόλιο
    κάνω έργα
    μην κλείσω την ΔΕΗ
    αναπτύξω την περιοχή
    βελτιώσω τα νοσοκομεία
    προστατεύσω το περιβάλλον
    ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ