12.6.22

ΟΔΟΣ: Προσφέροντας κάκιστο πρότυπο και αρνητική υπηρεσία


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 9.9.2021 | 1094


Και ενώ ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, θα έμενε σίγουρα αξέχαστος μόνο για τις πολιτικά αδικαιολόγητες παραινέσεις και συμβουλές του για οικιακούς ορνιθώνες (κοτέτσια), το προχώρησε πιο πέρα. 



Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας,  υπερασπιζόμενη την ανάγκη του εμβολιασμού δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρεται  στον κοινωνικό χαρακτήρα της δημόσιας υγείας που ως γενικότερο αγαθό υπερτερεί της στενά ατομικής ελευθερίας και τα συνταγματικά όρια της αυτοδιάθεσης.

Ο πρωθυπουργός με την κυβέρνησή του της Νέας Δημοκρατίας αγωνίζονται -ενίοτε και με κατασπατάληση πακέτων του διαφημιστικού χρήματος στους πληρωμένους χειροκροτητές ή κεκράχτες- προκειμένου να πείσουν τους έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και εποχούμενους σε νευραλγικούς τομείς κοινωνικού συγχρωτισμού, όπως στις υγειονομικές δομές (νοσηλευτικά ιδρύματα, γηροκομεία κ.ο.κ.) την Παδεία, τα σώματα «Ασφαλείας» (Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.λπ.) τον Στρατό, την Δημόσια Διοίκηση και την Δικαιοσύνη να ενεργήσουν με κοινωνική υπευθυνότητα και να εμβολιαστούν. Αφήνοντας κατά μέρος τις ανοησίες που επικαλούνται. 

Παρά ταύτα, ο κορωνοϊός δείχνει να έχει αποκαλύψει τα αληθινά όρια προσώπων, εκλεγμένων ή υπηρεσιακών παραγόντων που χειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού. Που δεν προβληματίζονται ούτε από την συνετή στάση της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Με έκπληξη επιβεβαιώνεται ότι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν σχηματισθεί ρεύματα αντιεμβολιαστών και κινημάτων στο τόξο των ψεκασμένων, των αρνητών του ιού, των… συνταγματολόγων, των θρησκευόμενων κ.ο.κ. 

Στην Καστοριά είναι πολύ πρόσφατα και νωπά ακόμη τα φλερτ εκλεγμένων, ίσως και με ψηφοθηρική διάθεση με ψεκασμένους, αντιεμβολιαστές, δεισιδαίμονες, δαιμονολόγους για την υπόθεση του κορωνοϊού αρχικά και τώρα του εμβολίου. 

Τα λαμπρά παραδείγματα προσωπικοτήτων, από την πολιτική και δημόσια ζωή που τάχθηκαν ρητά και φανερά με πρωτοβουλίες στην υποστήριξη του εμβολίου είναι εξαιρετικά σπάνια, αν υπάρχουν κιόλας. 

Τα κρούσματα στην Καστοριά πολλά και τα θύματα επίσης πάρα πολλά με βάση τα πληθυσμιακά δεδομένα της περιοχής. Ήδη η Καστοριά και Δυτική Μακεδονία φλερτάρουν και πάλι με το «κόκκινο».

Δεν είναι γνωστή —εκτός κάποιων εξαιρέσεων— η στάση και η άποψη άλλων εκλεγμένων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ούτε εάν τα μέλη του εμβολιάστηκαν. Η αναφορά γίνεται και για τους επικεφαλής των συνδυασμών, όλους, ιδιαίτερα όσους στο σχετικά πρόσφατο περιφερειακό παρελθόν βρέθηκαν να βολτάρουν για καιρό αναποφάσιστοι ανάμεσα στους πόλους της αναχρονιστικής δεξιάς και της «ανανεωτικής» αριστεράς την εποχή της συγκυβέρνησης με τον κ. Πάνο Καμμένο και τους ΑνΕλ, δηλαδή την περίοδο «στα τέσσερα».

Σήμερα όμως όλα αυτά ίσως (;) ανήκουν στο παρελθόν, είναι πια 2021 προς 2022, υποτίθεται ότι επανήλθαν στα ηνία της Δυτικής Μακεδονίας οι πραγματικά ευαίσθητοι στα εθνικά δίκαια, οι σώφρονες και φιλελεύθεροι των οικονομικών επιτυχιών και οι φίλοι της Ευρώπης. Υποτίθεται επίσης ότι όλοι αυτοί κομίζουν άμεσες εμπειρίες και σοφία από την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Και όμως ξαφνικά σκάνε οι εκπλήξεις. 

Και ενώ ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, θα έμενε σίγουρα αξέχαστος μόνο για τις πολιτικά αδικαιολόγητες παραινέσεις και συμβουλές του για οικιακούς ορνιθώνες (κοτέτσια) στα νοικοκυριά της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας πιο γενικά, το προχώρησε πιο πέρα. Αποκάλυψε ευθαρσώς (και με πολιτικό θράσος) ότι ο ίδιος παραμένει ανεμβολίαστος. Όπως ο Πολάκης που ωστόσο μόλις τις τελευταίες ημέρες, το έκανε. 

Μάλιστα ο επικεφαλής της Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε την παράλειψή του, ως κάτι που είναι «γνωστό», ενώ δεν ήταν. Ο πρώτος πολίτης της Δυτικής Μακεδονίας που εκλέχτηκε με την σημαία και πολιτική κάλυψη της Νέας Δημοκρατίας που εκπροσωπεί την μετριοπάθεια, για να φέρουν την ανάπτυξη και νεωτερισμούς, στο θέμα αυτό «ξεκαθάρισε» ότι έχει κάποιο λόγο που αρνείται να εμβολιαστεί χωρίς να είναι αρνητής του εμβολίου. Άλλα, λόγια δηλαδή. 

Διαδήλωσε —για αποφυγή παρεξηγήσεων— ότι είναι υπέρ της Επιστήμης (καθησυχάζοντας την επιστημονική κοινότητα που είχε την σχετική έγνοια) και πως όταν θα έλθει η ώρα του θα κάνει και το εμβόλιο, θέμα που χαρακτήρισε ως προσωπική του υπόθεση. 

Συμφωνώντας κατ' αυτόν τον τρόπο, με όλους τους αντιεμβολιαστές - συνταγματολόγους και Νοστράδαμους, που ενώ αν προχωρήσεις μια συζήτηση μαζί τους αντιλαμβάνεσαι ότι είναι κατά κανόνα πολέμιοι των στοιχειωδών ακόμη ατομικών δικαιωμάτων των άλλων, αναγορεύουν σε απόλυτο προσωπικό τους δικαίωμα τον μη εμβολιασμό. Αδιαφορώντας την ίδια στιγμή για το ενδεχόμενο να αποτελέσουν κινητή βόμβα. Κάτι σαν τους μάρτυρες του Ισλάμ που κουβαλούν εκρηκτικά και θυσιάζονται όπως νομίζουν, στο όνομα του ενός και μοναδικού Θεού τους.

Και ενώ περνούν οι μήνες, περνούν τα χρόνια και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει ξεχάσει την Καστοριά, ο πρώτος πολίτης της, προσέφερε κάκιστο πρότυπο και αρνητική υπηρεσία, πλήττοντας την αξιοπιστία του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1094.


Σχετικά: 

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/6/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/6/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/6/22

    Ο Κοζανίτης Κασαπιδης δεν διαφέρει σε τίποτα από [.....]. Ανύπαρκτος αυτοδιοικητικά και [.....] πολιτικά. Κυριακίδου και Κοζατσάνη συμπληρώνουν [.....] την Περιφέρεια. Ας τα μαζέψουν και να μας αδειάσουν τη γωνιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/6/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/6/22

    Αχ ρε ΟΔΕ, σβήνεις τη λέξη[....]. Ας μας πουν ο Κασαπιδης και η παρέα του Κοζατσάνη - Κυριακίδου ένα θετικό στοιχείο που πρόσθεσαν στην Καστοριά. Μόνο φωτογραφίες.... Και η Κάλι ονειρεύεται και δημαρχιακό θώκο στο Άργος. Γελάνε και οι πέτρες στην Κορησό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/6/22

    Μην γράφετε τέτοια για την κουμπάρα του, θα σας μαλώσει ο Οικονομίδης, μέχρι και τη θέση του έχασε για πάρτη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/6/22

    Τραγική η εικόνα και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Τους σώζει που ασχολούμαστε νυχθημερόν με το Δήμο Καστοριάς, όμως μην ξεγελιουνται βλέπουμε τα χαλιά όλων των εκπροσώπων της Καστοριάς.
    ο Ανήσυχος Δημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ