9.8.22

ΟΔΟΣ: Και εσύ, να πηγαίνεις στο Βίτσι. [II]


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 14.10.2021 | 1099


Από την διεύθυνση της έκδοσης της εφημερίδας κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν οι αναγνώστες, γι’ αυτές τις εξελίξεις. 


Η ΟΔΟΣ έμεινε αποκλεισμένη από τον Δήμο Καστοριάς και συγκεκριμένα από το γραφείο του δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη για διάρκεια πολλών μηνών, ακόμη και από τα δελτία τύπου. Ένα ιδιότυπο «πολίτμπιρο» σαν κι’ αυτό του Σοβιετικού Κομμουνισμού, φαινόταν για πολλούς μήνες να εξυφαίνεται στην καρδιά του Δήμου Καστοριάς, ενώ σύμφωνα με φήμες 2-3 πρόσωπα με ονοματεπώνυμα καθόριζαν και επέβαλλαν τις προγραφές και τις καρατομήσεις. Η μεταχείριση αυτή είναι παράνομη με ευθύνες και συνέπειες. Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει κανείς ιθύνων νους αμφιβολία.

Αντίστοιχη μεταχείριση έχει η ΟΔΟΣ και σε συναλλαγές με οικονομικό περιεχόμενο με τον Δήμο Καστοριάς. Όχι μόνο στις περιπτώσεις που επιβάλλεται ρητά η ίση μεταχείριση των ΜΜΕ αλλά ειδικά στις περιπτώσεις που η υποχρεωτικότητα της ίσης μεταχείρισης των ΜΜΕ δεν είναι τυπικά δεσμευτική, από την αρχή της θητείας του δήμαρχου κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, τόσο από στις στενά δημοτικές όσο και από τις ευρύτερα δημοτικές (ΔΕΥΑ Καστοριάς, άλλων νομικών προσώπων κ.ο.κ.) αναθέσεις, η πολεμική που δέχεται η ΟΔΟΣ είναι άνευ προηγουμένου. 

Προφανής εξήγηση το γεγονός ότι η ΟΔΟΣ ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή για πράξεις και παραλείψεις, όπως οφείλει να πράττει και όπως άλλωστε συμβαίνει από το 1998 συνεχώς και χωρίς καμιά εξαίρεση. Καθώς ο αυταρχισμός είναι η απάντηση της ανεπάρκειας και της απουσίας επιχειρημάτων, απέμενε η εκδίκηση. Φίμωση και ξαφνικός θάνατος, ίσως αυτό να είχαν στο νου τους οι ιθύνοντες νόες του «πολίτμπιρο». 

Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα, αίφνης άρχισαν να καταφθάνουν και πάλι δελτία τύπου από τον Δήμο Καστοριάς. Οι εξηγήσεις γι’ αυτή την μεταστροφή δεν είναι ακόμη απολύτως ξεκάθαρες. Η εφημερίδα εκτιμά ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως η ΟΔΟΣ για μέρος μόνο των διαφορών που ανέκυψαν προσέφυγε αρμοδίως. Αλλά και αυτό για την ώρα παραμένει υπόθεση και απομένει να ξεκαθαριστούν τα πράγματα στην συνέχεια. 

Πάντως από την διεύθυνση της έκδοσης της εφημερίδας κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν οι αναγνώστες, γι’ αυτές τις εξελίξεις. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Οκτωβρίου 2021, αρ. φύλλου 1099.


Ο δήμαρχος Καστοριάς με την σύμβουλό του για θέματα Τύπου

Σχετικά:

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/8/22

    Κομμουνιστοφυλλάδα ΟΔΟΣ, θέλεις και Δελτία Τύπου, όταν σε δούμε να χαιρετάς αρχαιοελληνικά στο Βίτσι, κάνεις πολεμικό ρεπορτάζ από το πεδίο μαχών με τα χόρτα και εξυμνήσεις το τεράστιο (να, με το συμπάθιο) έργο των τριών χρόνων της δημοτικής αρχής θα σε παίξουμε και σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/8/22

    εφυγε ο φωτογράφος των πολιτικών γραφείων απογοητευμένος από την επιλογή του καίσαρα, και ήταν αυτός που συσπείρωνε την κακία των δορυφόρων. ΄Ερχονται εκλογές εξ άλλου και πρέπει να αλλάξει το προσωπείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεώργιος Αλεξίου [fb]11/8/22

    Βεβαίως θα πηγαίνω, και θα ξαναπηγαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ