14.9.22

ΟΔΟΣ: Νέα εποχή


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
Αλέκος Φασιανός (1935-2022): Δύο βυζαντινοί νέοι (1998), την χρονιά που κυκλοφόρησε η ΟΔΟΣ. 


Νέα περίοδος εξόδου από μεσαιωνικές τιμωρίες;


Και σαν να μην… αρκούσε το γεγονός ότι αίφνης, η ΟΔΟΣ την οποία ο Δήμος Καστοριάς, παράνομα (επαναλαμβάνεται: παράνομα) λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής είχε αποκλείσει ακόμη και από τα δελτία τύπου (!), κατάσταση που διατηρήθηκε έως το τέλος Αυγούστου 2021, ξαναμπήκε στην δημοτική λίστα αποστολής, αίφνης άρχισαν να φθάνουν και άλλα δελτία. 

Πιο συγκεκριμένα η ΟΔΟΣ (που μετά από τον αείμνηστο Φίλιππο Πετσάλνικο, την Χρυσή Αυγή και άλλους που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής), ύστερα από διάστημα που υπερβαίνει τα 4/5 του εκδοτικού της βίου (από το 1998) έλαβε (!) δελτίο τύπου από την Μητρόπολη Καστοριάς, μόλις την περασμένη εβδομάδα με τις δραστηριότητες του μητροπολίτη κ. Καλλινίκου. Περιέργως η αποστολή του e-mail μετά από πολλά-πολλά χρόνια, συνέπεσε με την μετάθεση του αρχιμανδρίτη κυρίου Γιαννουσά.

Λέγεται ότι ο νέος επίσκοπος Καστοριάς, εμφορείται από διαφορετικές αντιλήψεις και πρακτικές απ’ αυτές που εφαρμόστηκαν για πολλά-πολλά χρόνια στην Μητρόπολη Καστοριάς, και ότι δεν εκδικείται την κριτική, ούτε παρασύρεται (πόσο μάλλον επιδιώκει) τις κολακείες. 

Το μέλλον θα δείξει εάν μια νέα περίοδος, εξόδου από μεσαιωνικές τιμωρίες, ανέτειλε στην πόλη. Ή εάν πρόκειται για μια απλή μαρμαρυγή. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Ιανουαρίου 2022, αρ. φύλλου 1109.


* * *


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Μητρόπολη Καστοριάς


Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι με την νέα αυτή υποψηφιότητα Ν. Γιαννουσά σημειώνεται το αν όχι παράδοξο, σίγουρα πάντως σπάνιο φαινόμενο: Δύο φυσικοί αδελφοί που προέρχονται από το φυτώριο κληρικών που είχε ο Σεραφείμ στην Καστοριά και μάλιστα με υπερσυντηρητικές, κάπως τραχείες απόψεις ακόμη και για θέματα κοινωνικής διάστασης (όπως ο κορωνοϊός, οι εμβολιασμοί, οι αμβλώσεις και οι... εξορκισμοί των φοιτητικών διαμερισμάτων (!) της Καστοριάς κ.ο.κ.) να είναι νυν και υποψήφιος μητροπολίτης σε όμορες μητροπόλεις και γεωγραφικές περιφέρειες που επιχειρούν να περικλείσουν! 

"Στο μεταίχμιο"

ΟΔΟΣ 7.10.2021 | 1098


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ