8.12.22

«Γατάκια»


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

[...] Τις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν—για την ακρίβεια τις επόμενες ώρες— κανείς δεν ξαναμίλησε για το... συλλαλητήριο. Κανενός αυτί δεν ίδρωσε. Ο κ. Τζηκαλάγιας συνέχισε να κάνει αυτό που έμαθε, όπως και ο δήμαρχος, η αντιπεριφερειάρχις, ο περιφερειάρχης. Και όλοι οι άλλοι της παρέας των διαμαρτυρομένων. Στην Καστοριά, νίκησε η... Δημοκρατία. Αφού στους δρόμους κατέβηκαν και οι… υπόλογοι. Για γέλια θα ήταν αν δεν ήταν για κλάματα.

«Γατάκια»

ΟΔΟΣ 13.10.2022 | 1144


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/12/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/12/22

    [….] πολιτικά ανίκανοι, κομματικοί οσφυοκάμπτες, εθνικοί και τοπικοί [….].

    Πήραμε ανακατασκευή 7-8 παιδικών χαρών, δυο ασθενοφόρα και 3 απορριμματοφόρα για την διέλευση αγωγού με φθηνό φυσικό αέριο κάτω από τα πόδια μας το οποίο δεν θα μπορούμε θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε και εμείς αντ' αυτού θα πληρώνουμε το πανάκριβο LNG το οποίο θα μας το στέλνουν με φορτηγά.

    Για ποιο λόγο πραγματικά να δαπανήσει χρήματα κάποιος, ακόμα αν έχει να το κάνει, για την μετατροπή από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο όταν το δεύτερο παίζεται καθημερινά στο χρηματιστήριο ενέργειας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι μια οικονομικά επωφελής επένδυση;

    Ο κόσμος περίμενε το φυσικό αέριο για να ζεστάνει τα σπίτια του και να κάνει εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας σε μια περιοχή χωρίς τα οφέλη της τηλεθέρμανσης όπως σε γειτονικούς νομούς και αυτοί μας μιλάνε για τις κουζίνες των καταστημάτων εστίασης που θα καίνε από του χρόνου αέριο αντί για ρεύμα.

    Ποια εστίαση θα υπάρχει σε πέντε χρόνια από σήμερα με τον ρυθμό ερημοποίησης της περιοχής; Σε ποιον προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι πέρα από τα εκ γενητής χάπατα και τους κομματικούς οπαδούς τους οποίους θα χώσουν στα γραφεία ενημέρωσης που θα φτιάξουν για να φάνε και αυτοί κάνα ξεροκόμματο;

    Σπουδαία, τεράστια πρόοδος, σαν την γιαγιά μου πριν 30 χρόνια στο χωριό που περίμενε το φορτηγό του μπακάλη για να αγοράσει μποτίλια για το μάτι γκαζιού που χρησιμοποιούσε.

    Που είσαι ρε Ζήση εσύ που έλεγες ότι θα ήταν γελοίο να συμβεί κάτι τέτοιο, που είναι το (άχρηστο) πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης που προσπαθεί να μας πείσει με φωτογραφίες ότι κινεί νήματα και περνάει ο λόγος της (αρχιτεκτονική σχολή), οι τρεις Δήμαρχοι του νομού, η Περιφέρεια, ο πρόεδρος του FB το κολλητάρι του Τσάκα;

    Μικρές πράξεις από μικρούς ανθρώπους.

    Για αυτό και για άλλα πολλά ακόμη βγήκατε μόνοι σας στο γελοίο σας συλλαλητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/12/22

    Η γιαγιά στο χωριό μπορούσε τουλάχιστον να αγοράσει μποτίλια. Εμείς όπως πάμε στο τέλος ούτε καυσόξυλα δεν θα έχουμε για να μαγειρέψουμε.

    Και όποιος το θεωρεί αυτό υπερβολικό, ας σκεφτεί πόσα σπίτια που πριν τριάντα χρόνια είχαν καλοριφέρ, τώρα έχουν τα σώματα του καλοριφέρ για διακόσμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ