21.12.22

ΟΔΟΣ: Δ+Α = Διαύγεια < διαυγής < δια + αυγής < η ειδική σύμβουλος


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 2.6.2022 | 1127


Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτή την πρόσληψη; Ποιος είναι τόσο ντροπαλός, για τον αντισυμβαλλόμενό του ή γι’ αυτό που ο ίδιος κάνει και κρύβεται; 


Τρία χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019 και ενώ άτυπα ο Δήμος Καστοριάς έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, τα λάθη επί βασικών αρχών δίνουν και παίρνουν. Η εμπειρία τριών περίπου ετών δεν έκανε σοφούς όσους θα έπρεπε να γίνουν σοφότεροι. Η αναφορά σε προεκλογική περίοδο δικαιολογείται από το ότι παρατηρείται κινητικότητα στο στρατόπεδο του δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη. Που βγήκε στους δρόμους διαισθανόμενος ίσως την ανάγκη να συσφίξει τις σχέσεις του με τους δημότες. Κοντά σε όλα αυτά τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν τα… «αυθόρμητα» αφιερώματα λατρείας στον ίδιο και τα (πρώτης γραμμής) στελέχη του. Με ρεπορτάζ που περιγράφουν την μια επιτυχία μετά την άλλη και χαρακτηρισμούς «ο τιμονιέρης», «ο οραματιστής» κ.ο.κ. 

Όμως οι πραγματικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές. Σε αντίθεση με το 2019, ο δήμαρχος Καστοριάς δεν αποτελεί πια κάτι το νέο, άφθαρτο και το πολλά υποσχόμενο πολιτικό πρόσωπο. Διότι μεσολάβησαν πολλά. Γεγονότα, με πράξεις και παραλείψεις που αφορούν σε όλα τα ζητήματα. Από τα προσωπικά που μπήκαν στον Δήμο, τα δημοτικά που ξέφυγαν στα εν οίκω, τα δημοσιογραφικά που αφορούν στην υποτέλεια των ΜΜΕ. Και ειδικά τα πρώτα 2 χρόνια την απροκάλυπτη εχθρότητα (πόλεμο) του Δήμου σε όσους δεν είναι κόλακες. 

Παράλληλα είναι και τα ενδοδημοτικά. Που αφορούν στις σχέσεις των μελών της πλειοψηφίας και την απουσία κάθε αξιόπιστου ελέγχου από τις μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου. Είναι και τα γενικά πολιτικά, που αφορούν στις σχέσεις του Δήμου Καστοριάς με φορείς της Νέας Δημοκρατίας που την είδαν προεδρίνες. Όπως και σε επίπεδο έργων του Δήμου που δεν έγιναν. Ή και αυτών των έργων που θα αρχίσουν βιαστικά να γίνονται. 

Αλλά είναι και σε απλά ζητήματα καθημερινότητας. Όταν ο δήμαρχος προσωπικά πλήττει την εικόνα του. Για παράδειγμα χρώμενος, ίσως και καταχρώμενος το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου Καστοριάς, για να αναφερθεί μόνο ένα πολύ απλό παράδειγμα [σχετικά "εδώ"]. Διότι αυτό φαίνεται. Τα άλλα, αν υπάρχουν, κρύβονται. 

Ή στο επίπεδο των απ’ ευθείας αναθέσεων και της κατάρτισης συμβάσεων με ημετέρους ή όχι με εξαιρετικά αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Όπως και με το τελευταίο κατόρθωμα: Την ανάρτηση στην Διαύγεια σύμβασης πρόληψης νομικής συμβούλου, δικηγόρου, μυστικά και μόνο με αρχικά γράμματα. Κάτι που πλήττει καίρια τον δήμαρχο Καστοριάς και την αξιοπιστία του. Ενδεχομένως και το κύρος της πρόσληψης. 

Τόσο θολή είναι μια Διαύγεια... ανώνυμη; Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτή την πρόσληψη; Ποιος είναι τόσο ντροπαλός, για τον αντισυμβαλλόμενό του ή γι’ αυτό που ο ίδιος κάνει και κρύβεται; Που το βρήκαν ότι επιτρέπεται να μοιάζει με «κρεμάλα» η ανάρτηση της Διαύγειας; 

Τι έχει να κρύψει; Έχει να κρύψει; Και πόσο νόμιμο είναι; Πόσο καιρό θα έμενε χωρίς αποκάλυψη το μυστικό; Θα γίνει σταυρόλεξο η Διαύγεια; Προσπαθώντας να βρεθούν τα...  κενά γράμματα; Οριζοντίως και καθέτως; 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Ιουνίου 2022, αρ. φύλλου 1127.


Επιπλέον για το θέμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ