8.5.23

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ: Των Χριστουγέννων το γκρίζο…Τρίτος χρόνος στην τρύπα του covid. Mε φοβισμένες αγκαλιές και με σφιγμένες καρδιές. 

Ένας χριστιανός, ο Πούτιν, εξακολουθεί να στραγγαλίζει μια χριστιανική χώρα («που δεν έπρεπε να υπάρχει») κάνοντας τις Ουκρανικές καμπάνες να σιωπήσουν ["εδώ"]. 

Ένα δεκαεξάχρονο παιδί («ένας γύφτος», «κλέφτης» παντρεμένος με παιδί), που έκλεψε δέκα λίτρα βενζίνη, καταδιώχθηκε και αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό πέθανε και τυπικά στη ΜΕΘ ύστερα από λίγες μέρες. Οι «γύφτοι» το κατάπιαν. (Εμείς είπαμε «ο νόμος εφαρμόζεται το ίδιο σε όλους». Είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό;;;;) 

«Η κιβωτός του κόσμου» έμπασε νερά και μπατάρισε μεσοπέλαγα με τ’ αμπάρι της γεμάτο από εμπερίστατο «κόσμο» και τις... τραπεζικές θυρίδες άδειες! (Ο πάτερ-Αντώνιος και η πρεσβυτέρα παραδείγματα προς αποφυγήν τώρα...). 

«Το χαμόγελο του παιδιού» πάγωσε κι αυτό... («Είναι πολλά τα λεφτά»).

Η όμορφη Εύα και ψεύτρα και κλέφτρα, ντροπή της πατρίδας.

Άντε τώρα να φτιάξεις σκηνικό θαλπωρής, αγαπητικό, γιορτινό… Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ του Ντίκενς λιγότερους εφιάλτες έζησε μέχρι τον «ἔλεον». 

Πώς να κάνεις γιορτές;

Αναδημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ, από τον "Χαρτοκόπτη" στις 22 Δεκεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1154. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ