23.7.23

Δήλωση

 

Φίλες και φίλοι,

Οι περισσότεροι με γνωρίζετε και μέσω της συμμετοχής μου στα κοινά εδώ και 26 χρόνια. Στο πέρασμα αυτών των χρόνων βρέθηκα σε διάφορες θέσεις που υπηρέτησα νόμιμα και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό, βάζοντας πάντα το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ.

Έτσι έπραξα και τα τελευταία χρόνια στα οποία βρέθηκα στην ιδιαιτέρως τιμητική αλλά και κομβική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς. Πολλές φορές, όταν έκρινα ότι άξιζε να το κάνω, βγήκα από τα στενά πλαίσια του θεσμικού ρόλου της θέσης μου, για να παρουσιάσω καλόπιστα το δίκαιο της Δημοτικής Αρχής, ακόμα και όταν όλοι ή άλλοι ήταν κρυπτόμενοι. Δεν φοβήθηκα να συγκρουστώ, αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος.

Όλα όμως στη ζωή κάνουν το δικό τους κύκλο. Έτσι και η δική μου ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση κλείνει τον πρώτο δικό της κύκλο.
Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος.
Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη, είναι όμως 100% συνειδητή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς αλλά και τους υπαλλήλους για την άψογη συνεργασία. Ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» θα ήθελα να εκφράσω δημόσια στη Νένσυ, τη Χριστίνα και το Γιάννη, τους δικούς μου ακούραστους συνεργάτες. Χωρίς τη δική τους συμβολή και βοήθεια πολλά από αυτά που έγιναν αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί.
Ολοκληρώνω τον κύκλο αυτό γεμάτος, χωρίς να κρατώ πικρία για κανέναν. Αλλά φεύγω και με την συνείδησή μου ήρεμη.

Κλείνω σήμερα αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα όχι μόνο τους φίλους αλλά και τους αντιπάλους ή και εχθρούς, πως θα συνεχίσω να είμαι παρών ανοίγοντας τον επόμενο δικό μου κύκλο.

Κίμων Μηταλίδης



18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/7/23

    Μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/7/23

    Σωστή απόφαση. Χτύπημα στην καρδιά του Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/7/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/7/23

      Γιατί ρε ΟΔΟΣ το κούρεμα; Μόνο αν λυπηθούμε για την αποχώρηση ενός ηγέτη δημοσιεύεις το σχόλιο; Ούτε ο Μέσσι να ήταν.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/7/23

    Εμείς τα λέγαμε ο Γιάννης τα ακουγε; Περιμένουμε δηλώσεις και του Αντωνάκη που θα προσπαθήσει να αποδομήσει αυτήν την πραγματικά γενναία απόφαση.
    Ο Σπαθάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/7/23

    Έχουμε και λέμε, Παπαδόπουλος και Θεοχάρη στον Τσούκα. Μουρατίδης με ερωτηματικό Τσούκα. Φούκη σπίτι. Πρόεδρος κούνησε μαντήλι. Κορεντσίδου έτσι κι αλλιώς ήταν ανύπαρκτη αλλά χαιρέτησε και αυτή. Οπότε έχουμε 6 απώλειες από τους 19 του Κορεντσίδη. Τελικά δεν πήγε και τόσο καλά, ε Γιάννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/7/23

      Παπαδόπουλος, Μουρατίδης και Θεοχάρη; ποιοί είναι αυτοί οι τρείς; τί πρόσφεραν στον δήμο;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/7/23

      Άρα τυχερός ο Γιάννης; οκ, δεκτό. Αλλά εγώ δεν τον βλέπω ψυχραιμο, ειδικά με τον Πρόεδρο που δεν τον ανάφερες.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/7/23

      Θεωρώ ότι όντως οι 3 αυτοί δεν εχουν κάτι για να καμαρώνει αυτός που θα τους πάρει στην ομάδα του. Όπως δεν είναι για καμαρι η νυν ομάδα του Γιάννη, ότι κι αν λέει. Με σκουπιδακη, πίτσα, φουλη και ποδοσφαιροπροεδρο αντε κάνε χωριό.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/7/23

      Πιστεύω ότι ο πρόεδρος με το τσαμπουκαλίκι και τον τραμπουκισμό του έκανε κακό στον δήμαρχο, οπότε δεν θεωρώ ότι είναι μεγάλη απώλεια για τον δήμαρχο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/7/23

      Οπότε ευτυχώς έφυγε και ο Πρόεδρος. Μήπως τελικά να κατέβει μόνος του ο υπέροχος Γιάννης. Όλοι κακό του έκαναν. Μόνο ίδιος πρόσφερε άρα ειναι χαρούμενος που έχασε 6 από τους 19. Να υποθέσω πως μόνο οι 13 που έμειναν άξιζαν ε; εκτός αν φύγει κανένας και από αυτούς οπότε κσιβαυτος δεν θα άξιζε. Ραντεβού στις κάλπες

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος26/7/23

      Εδώ μιλάμε για τους αντιδημάρχους και όχι για τον δήμαρχο. Εγω έκρινα την συμπεριφορά του προέδρου, δεν δικαιολόγησα τον δήμαρχο που τον θεωρώ ανύπαρκτο. Έχασε 6 αλλά θα παρουσιάσει άλλους 200 και σίγουρα περιμένουν άλλοι 500. Τώρα πόσοι από αυτούς μπορούν να προσφέρουν κάτι αξιόλογο το αφήνω στην κρίση των ψηφοφόρων.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος27/7/23

      Με το να μηδενίζεις όλους όσους φεύγουν ή είσαι δεκανίκι του απερχόμενου ή είσαι ο Γιάννης.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος27/7/23

      Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αν θυμάσαι δήλωση του Δημάρχου έλεγε "συνεχίζουμε και οι 19 μαζί". Οι 6 που του έφυγαν, με τους 2 ανακοινωνένους (Μηταλίδης- Φούκη) δεν το λες και επιτυχία. Και θα δούμε τι θα κάνουν και αυτοί που έφυγαν αλλά και αυτοί που έμειναν, πόσοι θα εκλεγούν;

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος27/7/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος27/7/23

    Είμαι ο Γιάνννης αλλά με τρία "ν", και άν διάβαζες προσεκτικά θα έβλεπες ότι τον θεώρησα "ανύπαρκτο". Αν έτσι αποκαλούν τα δεκανίκια του τότε δεν μπορώ να φανταστώ τί θα λένε οι αντίπαλοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/7/23

    Γιάνης και Γιάνννης ανήκουν ήδη σε άλλους. Όπότε για τον αιρετό μένουν Γιάννννης με τέσσερα ν ή Γιάης χωρίς ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/7/23

      Υπάρχει και το κορησιώτικο Γιάνς

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ