15.8.23

Νέα Υόρκη - Καστοριά | 2013 - 2019



Χαίντελ: Ιούλιος Καίσαρ

27.4.2013 απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς


Την πρώτη "παράσταση" στην Καστοριά (336 χρόνια μετά την Βενετία και 289 μετά το Λονδίνο) παρακολούθησαν εκτός των άλλων και ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, καθώς και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία.

Διαφημιστικό τρέιλερ από το φεστιβάλ Glyndebourne (συμπαραγωγή με την MΕΤ)

* * *



Βέρντι: Μάκβεθ

11.10.2014 απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς


Με την ανάληψη των καθηκόντων της επόμενης δημοτικής αρχής, την πρώτη ζωντανή αναμετάδοση από την Νέα Υόρκη παρακολούθησε ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτριος Πετρόπουλος.

* * *

Οι απευθείας αναμεταδόσεις από την Νέα Υόρκη στην Καστοριά, ξεκίνησαν το 2013 (επί δημαρχίας Ε. Χατζησυμεωνίδη) και συνεχίστηκαν για 6 συνεχή έτη με ιδιαίτερη επιτυχία έως το 2019 (με την ολοκλήρωση της δημαρχίας Α. Αγγελή), δίνοντας την ευκαιρία στο καστοριανό κοινό να παρακολουθήσει εξήντα δύο (62) ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου παραστάσεις όπερας απ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη, και τέσσερεις (4) παραστάσεις των βασιλικών μπαλέτων του Λονδίνου απ’ ευθείας από την Βασιλική Όπερα - Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.

2019: Στην συνέχεια ανέλαβαν καθήκοντα οι "Ώρα για δουλειά" του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/8/23

    ΄'Ώρα για τσιμουδιά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/8/23

      ΄'Ώρα για τσικουδιά"
      κάτι άλλο δεν μας μένει

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ