1.2.24

Λόγος & Αντίλογος

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Απαντήσεις και διευκρινήσεις για το πρόγραμμα Leader

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο απερχόμενος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης ενημέρωσε ότι, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενέκρινε το ποσό των 7 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα Leader για την Π.Ε. Γρεβενών.
Αναφέρθηκε σε συντονισμένες προσπάθειες της περιφερειακής αρχής που οδήγησαν στη διασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων για το Leader που κινδύνευαν να χαθούν. 
Επειδή συνηθίζει να κάνει αντίστοιχες αναφορές και να βλέπει επιτυχίες -μόνον αυτός και πάντα μετά από αίτημά του- διερωτώμαι πόσο ακόμη θα συνεχίσει να υποτιμάει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.
Η μπερδεύτηκε ή δεν κατάλαβε ή πάλι ψεύδεται. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Κασαπίδης ότι για να εγκριθεί ένα πρόγραμμα σε μία περιοχή προαπαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες, με βασικότερη την υποβολή πρότασης. 
Από την στιγμή που δεν υποβλήθηκε πρόταση σαφώς και δεν εγκρίθηκε την οποία, όπως αναφέρει, να διαχειριστεί μάλιστα η ΑΝΚΟ.
Πάλι δημιουργία εντυπώσεων. Η δε αναφορά του σε εγκεκριμένο ποσό 7 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης αποτελεί εξωπραγματικό ποσό, όταν καμία από τις 50 αναπτυξιακές που υπέβαλαν φάκελο πριν από μερικούς μήνες και εγκρίθηκαν, σύμφωνα με το πρόσφατο ΦΕΚ, δεν φτάνει το ποσό αυτό.
Η παραπληροφόρηση των πολιτών για δημιουργία εντυπώσεων έχει τα όριά της και ημερομηνία λήξης την 31.12.2023.

Γιώργος Αμανατίδης 
Νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

* * *

Η απάντηση

Εκ παραδρομής, το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε σε Δελτίο Τύπου για το πρόγραμμα Leader των Γρεβενών στις 17 Νοεμβρίου 2023, σε κονδύλια ύψους 7 εκατ. ευρώ που αφορούσαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, σαν να αφορούσαν το Leader των Γρεβενών. 
Ως Γραφείο Τύπου ζητούμε συγνώμη για τις λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Νοεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1200.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ