2.3.24

Με νόμο Κ. Πιερρακάκη καταργούνται τα 36 από τα 37 νέα τμήματα “Γαβρόγλου”




Η κυβέρνηση έκρινε ότι τα νέα τμήματα που ιδρύθηκαν από τον Κ. Γαβρόγλου «προεκλογικά, για ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση» πρέπει να καταργηθούν. 

Έτσι στην Καστοριά καταργούνται τα τμήματα της Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώϊμη Παιδική Ηλικία της Σχολής των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και το τμήμα Μάρκετινγκ της Σχολής Οικονομικών Επιστημών. 

Η ΕΘΑΑΕ το μοναδικό φάκελο που υιοθέτησε και θα συμπεριληφθεί από τον υπουργό Παιδείας στο νέο νόμο είναι του τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το οποίο συγχωνεύεται με άλλο τμήμα του ίδιου Ιδρύματος, προκειμένου να διατηρηθεί ο ιστορικός χαρακτήρας της Σχολής Δημόσιας Υγείας που ιδρύθηκε το 1929 από τον Ελ. Βενιζέλο.

Σχετικά με το θέμα, η τ. βουλευτής του ΣυΡιζΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου δήλωσε τα εξής: 

«Είναι το δεύτερο Πανεπιστημιακό τμήμα που καταργείται οριστικά επί ΝΔ και με θητεία Αντωνίου. Είναι η δεύτερη φορά που σε κοινοβουλευτική θητεία της κυρίας Αντωνίου καταργείται οριστικά από τη ΝΔ Πανεπιστημιακό τμήμα στην Καστοριά. Η πρώτη ήταν με την κατάργηση της Αρχιτεκτονικής. Η μόνη αλήθεια είναι πως εμείς ως ΣυΡιζΑ-ΠΣ ψηφίσαμε τη δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος και η κ. Αντωνίου της ΝΔ ψήφισε την κατάργησή του. Όλα τα άλλα που ειπώθηκαν κρύβουν αυτήν την αλήθεια. Οι δικαιολογίες της κ. Αντωνίου είναι μπανανόφλουδες για απρόσεκτους.
Υ.Γ. Ας ρωτήσει κάποιος την ΝΔ και την κ. Αντωνίου αφού όπως λένε εμείς δεν τα προετοιμάσαμε καλά, αυτοί επί 4,5 χρόνια γιατί δεν το προετοίμασαν; Η απάντηση είναι απλή. Δεν ήθελαν! Όπως δεν ήθελαν και το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου το οποίο είχαν υπό κατάργηση εκτός μηχανογραφι- κού για 3 χρόνια, ενώ εμείς το επαναφέραμε στο μηχανογραφικό το 2017 και το αναβαθμίσαμε σε Οικονομικό τμήμα για το οποίο είμαστε περήφανοι. Γιατί εμείς θέλαμε!».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Νοεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ