10.4.24

Βιβλίο


■ Το Σάββατο 13 Απριλίου στις 19:00, στο Μπαϊρακτάρειο ωδείο, από τον δήμο Καστοριάς και τον εκδοτικό οίκο Πατάκη, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Ηλία Λ. Παπαμόσχου "Ανάληψη". Την παρουσίαση θα κάνουν η Μαρία Δέσποινα Ράμμου (δρ. κλασικής φιλολογίας, συγγραφέας), ο Νώντας Τσίγκας (νευρολόγος, συγγραφέας) και ο Ρωμύλος Μαντζούρας (ιστορικός, ξεναγός).

■  Κυκλοφόρησε το νέο πόνημα του Κωνσταντίνου Χάσιου "Χρονογραφήματα, εύθυμα και σοβαρά", το οποίο περιλαμβάνει ενότητες για την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική, τον κινηματογράφο και τον αθλητισμό. Το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο "Σανταλίδης" (τηλ. 2467042278) και τον μορφωτικό σύλλογο "Η Ορεστίς" (τηλ.  6976708236). Τα έσοδα από την πώληση του, ο συγγραφέας ευγενώς τα προσφέρει για τις δραστηριότητες των τμημάτων της "Ορεστίδος". Σε σχετικό δελτίο τύπου του σωματείου αναφέρεται: 
«Ο Κωνσταντίνος Χάσιος είναι πολυγραφότατος, εγκυρότατος και πολυδιάστατος. Ασφαλώς εντυπωσιάζει με την διευρυμένη θεματολογία του, με την απλότητα του λόγου του, εύληπτος, αλλά ταυτόχρονα και βαθυστόχαστος, δεν αφήνει σε καμιά περίπτωση τον αναγνώστη αδιάφορο, διαρκώς του προσφέρει γνώση, αλλά και τροφή για κριτική προσέγγιση, ενώ "κεντάει" τα κείμενα του με το λεπτό βελονάκι του ιδιότυπου –υψηλού επιπέδου χιούμορ του. Χωρίς να λοιδορεί και να προσβάλλει, είναι αριστοφανικά αιχμηρός, διακωμωδεί καταστάσεις, στηλιτεύει απαράδεκτες συμπεριφορές, αναδεικνύει λάθη και παραλείψεις και προφέρει τροφή για σκέψη στον αναγνώστη, αφήνοντας στον ίδιο τον προβληματισμό . Άριστος γνώστης και χειριστής της ελληνικής γλώσσας, ορθοτομεί τον συγγραφικό του λόγο. Τα χρονογραφήματα του έχουν την τέχνη της απορίας και των ερωτημάτων –των πλάγιων ερωτήσεων– όχι των τελεσίδικων απαντήσεων, αλλά της τόλμης της κατάθεσης της προσωπικής άποψης... διανθισμένα και χρωματισμένα από ένα βιτριολικό υποδόριο χιούμορ που του επιτρέπει να σαρκάζει σε βάθος». 

Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 4 Απριλίου 2024, αρ. φύλλου 1219.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ