6.11.25

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 6.11.2025 | 1295


Σιντάρτα


Η  Καστοριά βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην πρωτοπορία της αντικειμενικότητας και της κριτικής σκέψης. Με την «κριτική» να δίνει την θέση της, στην... αποθέωση. Σε μια πόλη που μονίμως υπάρχει «Σ(κ)ασμός». Για όλα αυτά υπάρχουν εξηγήσεις, καθώς ακόμη κι αν δεν γίνονται θαύματα από αγίους, υπάρχουν και οι ανατολικές θρησκείες.

Διαβάστε επίσης:

ΣΩΤΗΡΗ ΚΥΡΜΠΑ:
- Φόρος τιμής στην Καστοριά [ΙΙ]
Ο μύθος της ήπιας ιταλικής κατοχής και οι ποταμοί αίματος που έχυσε ο Ελληνισμός της Δυτικομακεδονικής μας περιοχής.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
- Αγαπητή ΟΔΟΣ 
Το γεγονός ότι έβγαλε το "Καστοριανόμετρο" για να αποδείξει πως αγαπά περισσότερο την Καστοριά έναντι όσων ασκούν κριτική, μάλλον ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Δηλαδή, σύμφωνα με τα όσα άφησε να εννοηθούν ο κ. Στυλιάδης, για να αγαπά κάποιος την «Καστοριά» τους, δεν θα πρέπει να ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή του κ. Κορεντσίδη γιατί δυσφημεί την πόλη! 

Το Σκάκι:
- Το "Γλέντι", τα γλέντια... μας γλεντάνε!
Αν χορεύουν τόσα λεφτά στην περιοχή μας σε επιχειρήσεις που το δικαιούνται, τότε γιατί αυτή συνεχίζει να ερημώνει, να φτωχαίνει, να λιγοστεύει; Που πάει η «ανάπτυξη»;

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
- Στην Κλεισούρα την πολύπαθη...
Κλεισούρα, ηρωική και βασανισμένη, τρεις μεγάλες καταστροφές έζησες...

Βιβλίο:
Βενετία Aν.Σιώντα
- Χρονικοί προσανατολισμοί 
Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον, Αρχαιολογικά μουσεία. Από την θεωρία στην πράξη. Παρελθόν + Παρόν = Μέλλον - Αρχαιολογικά μουσεία και επιστολογραφία. Στην πράξη.

ΟΔΟΣ:
- Αντικατοπτρισμός
Όπως στην έρημο ο ερημίτης από την πολλή ζέστη βλέπει στον ορίζοντα γάργαρα νερά έτσι και εδώ, πολλοί νομίζουν ότι επειδή έρχονται τουριστικά λεωφορεία, η Καστοριά, ακμάζει.

- 19 εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι στρώνουν τραπέζι

- Eurostat: Η Ελλάδα πρώτη στην «υποκειμενική φτώχεια» στην ΕΕ

- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

- Η διά της αλαζονείας αυτοκτονία

- Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

 ...κι άλλα.

Πέμπτη 6.11.2025 | 1295

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ