29.3.07

ΟΔΟΣ: Σεμνά και ταπεινά ομόλογα (II)

Ακόμη ευρύτερες διαστάσεις, απ' αυτές που προβλέπονταν στα πρώτα στάδιά τους, λαμβάνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με την διαχείριση των αποταμιευτικών κεφαλαίων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, στο οποίο προκλήθηκε οικονομική ζημιά ύψους 5.000.000 ευρώ (ποσό για το οποίο ερευνάται ο αποδέκτης του) επί προεδρίας του κ. Αγαπίου Σημαιοφορίδη, γιου του τέως βουλευτή, και μέχρι πρόσφατα Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωσταντίνου Σημαιοφορίδη.

Πριν αρκετές ημέρες αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης παράλληλα με τα καθήκοντα που ανέλαβε ως πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, χωρίς να διαθέτει για την θέση αυτή κάποια ειδίκευση ή πανεπιστημιακό τίτλο, είχε επί πλέον διοριστεί και σε άλλη έμμισθη θέση, δηλαδή διευθυντής ενός από τα πλέον κερδοφόρα πρατήρια υγρών καυσίμων όλης της χώρας, στην (παραλιακή) Λεωφόρο Ποσειδώνος, που αποτελεί όπως λέγεται κοίτασμα χρυσού για τις εισπράξεις και τους τζίρους του.

Ακόμη, όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών προέβησαν σε εκτενείς αναφορές σε ερευνώμενη ανάμειξη ανώνυμης εταιρείας των συμφερόντων της ευρύτερης οικογένειας του κ. Κ. Σημαιοφορίδη στην οποία ενεργοποιείται, ο κ. Γεώργιος Νικητίδης.

Όμως οι ειδησεογραφία δεν σταμάτησε εκεί. Σε ειδικά ρεπορτάζ αλλά και σε δημοσιεύματα του κεντρικού αθηναϊκου τύπου, προβλήθηκε η εμπλοκή του κ. Αγαπίου Σημαιοφορίδη στην προώθηση των διαδικασιών της τελευταίας Υπουργικής Απόφασης για την ρύθμιση των χρεών των γουνοποιητικων επιχειρήσεων της Καστοριάς και επισημοποιήθηκε η υφέρπουσα φημολογία, ότι αξιοποιώντας το κατάλληλα ευνοϊκό κλίμα που καλλιεργούσαν αυτές οι δημοφιλείς ενέργειές του, επρόκειτο σύντομα να είναι υποψήφιος βουλευτής Καστοριάς!

Για τα ΜΜΕ που ποτέ δεν είδαν την υπόθεση της γούνας με φιλική ή έστω αδιάφορη διάθεση, η αφορμή που τους δόθηκε με πρωταγωνιστές μέλη της οικογένειας Κ. Σημαιοφορίδη, αξιοποιήθηκε θαυμάσια με αποτέλεσμα στα ρεπορτάζ και στα άρθρα των εφημερίδων να είναι σαφής η προκατάληψη κατά του κλάδου των γουνοποιών και κατ' επέκταση κατά της Καστοριάς.

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων, αναδύεται η υπόγεια μέχρι πρόσφατα αντιπαράθεση του νυν βουλευτή Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή με τοπικούς πολιτικούς αλλά και κομματικούς και κοινωνικούς παράγοντες που πρόσκεινται στον τέως βουλευτή κ. Κ. Σημαιοφορίδη. Ο κ. Α. Αγγελής με σαφείς δηλώσεις του αποδοκίμασε πρακτικές ταύτισης πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, δείχνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στον νομό Καστοριάς έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ένα παράκεντρο διευθυντήριο που δεν μένει ανεπηρέαστο από τις κάθε λογής επιδιώξεις της οικογένειας του τέως βουλευτή κ. Κ. Σημαιφορίδη.

Στην υπόθεση προσχώρησε οικειοθελώς και η Ομοσπονδία Γούνας, ο πρόεδρος της οποίας σε τηλεοπτικές του δηλώσεις δεν έδειξε να έχει συνειδητοποιήσει τον χορό, ούτε τον χώρο στον οποίο αναμειγνύεται.

Το γεγονός ότι ένα προσωπικό -οικογενειακό- πολιτικό σκάνδαλο επεκτάθηκε τεχνητά και συμπεριλαμβάνει πλέον και την Καστοριά γενικώτερα, εκτιμάται ότι θα ήταν ευχής έργο αν αποτελούσε απλή προβοκατόρικη ενέργεια όσων τρίζει η ασφάλειά τους, και όσων συγκροτούσαν καθώς φαίνεται στην Καστοριά μια στρατιά αφοσιωμένων και υπάκουων, που προετοίμαζαν πολιτικά το κλίμα, ώστε να υποδεχθεί με ιαχές "ωσαννά" τον επίγονο. Έχοντας βεβαίως προηγουμένως αποδεκατίσει τους πιθανούς εσωκομματικούς αντιπάλους, ή όσους θα μπορούσαν να υπερισχύσουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα αφού επάνδρωσαν τα πολιτικά αξιώματα και τις θέσεις της αυτοδιοίκησης με αστέρες χθαμαλού φωτός.

Όμως τα πράγματα δείχνουν να είναι ακόμη χειρότερα. Το πρόβλημα σκεπάζει την Καστοριά και για μια ακόμη φορά καθοριστικό ρόλο φαίνεται να διαδραμάτισε σε αυτή την κατάσταση ο τέως βουλευτής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι διάφορα "παπαγαλάκια", που πρόσκεινται σε πολιτικά περίπτερα τοπικών κομματικών φυλάρχων, με κοντό πολιτικό προφίλ και ασθενικό budget της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια περιστολής της κατάστασης και ελέγχου της δημοσιότητας, εδώ στην Καστοριά, παροτρύνοντας μερικά τοπικά ΜΜΕ να μην ασχολούνται με την σχετική ειδησεογραφία. Και δυστυχώς φαίνεται ότι κάποια από αυτά υπέκυψαν.

Πολλοί είναι όσοι αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο κ. Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης αναδεικνύεται σε μοιραίο πολιτικό παράγοντα, όχι μόνο για την Καστοριά, ή για ανθρώπους του κοντινού του περιβάλλοντος που βρέθηκαν περιπεπλεγμένοι γύρω από ένα υπερδραστήριο πολιτικό γενάρχη, ή τοπάρχη, αλλά και για ολόκληρη την Νέα Δημοκρατία, που διαπιστώνει έντρομη πού μπορεί να οδηγήσει η έλλειψη μέτρου και η ανεξέλεγκτη δράση των διαφόρων γκουρού.

Δεν ήξεραν καλά. Δεν ρώταγαν στην Καστοριά, που ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά από τότε που ο παλαίμαχος αντιλήφθηκε την πρακτική σημασία της παροιμίας "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος".

ΥΓ Όλα αυτά, να εννοούσε άραγε, όταν αρκετά παλιότερα, είχε προειδοποιήσει τους εγχωρίους: «έφυγα από την ενεργό πολιτική, αλλά όχι από την ενεργό δράση»;
Σχετικές αναρτήσεις:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/7/07

    ΥΠΕΡΟΧΟ!!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ VIDEOS ΚΑΙ ΑΡΘΡΩΝ... ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ