5.7.07

ΟΔΟΣ: Οικόπεδο φιλετάκι

Σκάνδαλο ολκής μοιάζει να είναι αυτό που αποσοβήθηκε την τελευταία μόλις στιγμής με την ανάκληση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, προηγούμενης απόφασής του, με την οποία όπως ισχυρίστηκε τουλάχιστον, η μειοψηφία υπό τον κ. Κ. Κοντόπουλο, ο Δήμος Καστοριάς, χάριζε σε ιδιώτη, φίλα προσκείμενο στο δημαρχιακό περιβάλλον, ένα δημοτικό οικόπεδο φιλετάκι στην περιοχή της επέκτασης στην Χλόη-Φουντουκλή, και το αντάλλασσε με το οικόπεδο του δημότη, που ήταν περίπου υποδιπλάσιο, αλλά επιπλέον ...απαλλοτριωνόταν κιόλας!

Η δικαιολογία ήταν, τάχα, η επίσπευση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων στην πλατεία Ομόνοιας, αλλά δεν ευσταθεί μια και ο Δήμος Καστοριάς έχει ήδη προσφύγει δικαστικά για τις αποζημιώσεις των ιδιωτών, και επομένως η απόφαση αυτή, ήταν χαριστική και αδικαιολόγητη.

Σημειωτέον ότι από την αρχή, ο συνδυασμός του Κ. Κοντόπουλου και η ομάδα στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, είχαν επισημάνει το διάτρητο της διαδικασίας και της απόφασης και προσπάθησαν πρώτα με το καλό να τους πείσουν να ανακαλέσουν την απόφασή τους. Όμως, οι της πλειοψηφίας, έδειχναν αμετάπειστοι, και τότε, ερευνώντας σε βάθος ακόμη περισσότερο την υπόθεση, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό "Καστοριά η πόλη μας" με πρωτεργάτη τον σύμβουλο Κ. Κοντόπουλο, ανακάλυψαν εμβρόντητοι ότι, η απόφαση αυτή έπασχε για πολλούς και διάφορους λόγους (ένας κι' ένας όλοι τους), αλλά ότι επιπλέον είχαν παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο νόθα στοιχεία για τις αξίες των επίμαχων οικοπέδων, με αποτέλεσμα να είναι διπλά παράνομη η απόφαση.
Κατέθεσαν έτσι προσφυγή, και μόνο μετά απ' αυτό το γεγονός υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, και απέσυρε (ανακάλεσε) την παράνομη απόφαση, που δεν κρατούσε ούτε τα προσχήματα για να κρύψει τα κραυγαλέα τρωτά της.

Έτσι, με την αφορμή αυτή, αποτράπηκε η νομιμοποίηση μιας παράνομης απόφασης, που θα νομιμοποιούνταν, όπως νομιμοποιήθηκαν κάποιες, άλλες που λέγεται ότι λήφθηκαν κατά την περασμένη θητεία του απελθόντος δημάρχου κ. Δημ. Παπουλίδη, την οποία φέρεται μάλιστα να υπερψήφισε, τότε, ο νυν δήμαρχος κ. Ι. Τσαμίσης. Με την οποία λέγεται ότι επιτεύχθηκε μια αντίστοιχη, σκανδαλώδης μεταβίβαση δημοτικού ακινήτου, σε οικογένεια παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας, με πολυσχιδή δραστηριότητα στον χώρο της ψυχαγωγίας, της εμπορίας αυτοκινήτων, της γουνεμπορίας και των οικοδομών, που λέγεται ότι κινείται στο κλίμα του τ. βουλετή κ. Κ. Σημαιοφορίδη, και για τον λόγο αυτό όπως εξηγείται "συσπείρωσε" τους πάντες, αφού μπορούσε ταυτόχρονα να διεξάγει αγώνα για τον κ. Δ. Παπουλίδη, αλλά να της υποκλίνεται και η τότε μειοψηφία.

Το ακίνητο βρίσκεται σε περίοπτη θέση, σε μια από τις προσήλιες εισόδους της Καστοριάς, και αφού συνέπραξαν όλοι, πέρασαν ήδη μερικά χρόνια που "ξέπλυναν" το σκάνδαλο, ώσπου με αφορμή τα πρόφατα γεγονότα επανήλθε στην δημοσιότητα, ειδικά για να τονιστεί η συμφωνία και της τότε μειοψηφίας, στην... "επωφελή" για τον Δήμο ανταλλαγή.

Αυτά βεβαίως, είναι ελάχιστα από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Δήμο Καστοριάς, στον οποίο παρατηρείται μια παρατεταμένη αδράνεια (εκτός φυσικά από τα σημερινά καλλιστεία, που απορροφούν τον ζήλο του Δήμου Καστοριάς τις τελευταίες ημέρες), όχι μόνο στα έργα της πλειοψηφίας, αλλά και στις πρωτοβουλίες της μείζονος μειοψηφίας που αναδείχθηκε με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Καπαχτσή.

Διότι πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι τώρα, χωρίς να ακούγονται οι σύμβουλοι αυτής της μειοψηφίας, την στιγμή που καθώς φαίνεται από την στάση της ελ. μειοψηφίας του κ. Κοντόπουλου, υπάρχουν σημαντικά και σοβαρά ζητήματα που πρέπει να ελεγχθούν ώστε να αποτρέπονται λάθη ή και σκάνδαλα.

Οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες φαίνεται να πέρασαν στην παράταξη του κ. Κοντόπουλου, που έστω και αν αντιδρά μερικές φορές με λιγότερη ψυχραιμία απ' όση θα ζητούσε η κοινή γνώμη, ωστόσο προασπίζεται ξεκάθαρα και μαχητικά την άποψή του, για την οποία δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης και παλινωδιών.

Κάτι αντίστοιχο μοιάζει να γίνεται και από την πλευρά συγκεκριμένων πόλων της πλειοψηφίας -που διαθέτουν μάλιστα και αποφασιστικές αρμοδιότητες- αλλά και στο επίπεδο του κ. δημάρχου στον οποίο χρεώνονται οι επιλογές συγκεκριμένων προσώπων και αποφάσεων. Μόνη απούσα, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, παραμένει η μείζων πλειοψηφία.

Εκτός κι' αν φρονούν ότι, η σιωπή είναι χρυσός. Που πράγματι θα ήταν στην περίπτωση του οικοπέδου, αν παρέμενε το θέμα στην σιωπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ