28.11.07

ΟΔΟΣ: Τυπική απάντηση σε ένα κοινωνικό αίτημα

Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα αναγνωστών με αφορμή το κείμενο του κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου στην ΟΔΟ για την δημιουργία μονάδας χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καστοριάς και τα θετικά σχόλια που προκλήθηκαν με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στοιχειώδης μοχλός κοινωνικής πίεσης, έγινε επιτέλους το πρώτο βήμα για την δημιουργία μονάδας Χημειοθεραπείας-Ογκολογικού ιατρείου στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα ο αντινομάρχης Καστοριάς κ. Ανδρέας Γούλιος παρήγγειλε από την διοίκηση του Νοσοκομείου την καταβολή κάθε προσπάθειας για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

Όμως, από το Νοσοκομείο Καστοριάς, έγινε γνωστό ότι, όχι μόνο δεν προβλέπεται στον οργανισμό του η ίδρυση και λειτουργία τέτοιας μονάδας για χημειοθεραπείες. Αλλά και πως δεν εντάσσεται τέτοια προοπτική στις προθέσεις του.

Πρόκειται ασφαλώς για τεχνοκρατική και ψυχρή απάντηση σε ένα κοινωνικό αίτημα για το οποίο θα άξιζε να καταβληθεί κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια προκειμένου να ευοδωθεί ο στόχος. Τι θα πει στα απλά ελληνικά, ότι επειδή δεν το προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου Καστοριάς, αυτός δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να εμπλουτισθεί με την πρόνοια για ίδρυση και λειτουργία τέτοιας μονάδας; Και για ποιον άραγε λόγο, εκεί στο Νοσοκομείο, κόβουν ορθά-κοφτά κάθε συζήτηση γύρω από το σοβαρό αυτό θέμα, χωρίς καν να επιφυλαχθούν να ερευνήσουν τις πιθανότητες για την ικανοποίηση του;

Μάλιστα εύλογα τα ερωτηματικά που προκαλούνται από το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ίδια την απάντησή του το Νοσοκομείο διαβεβαιώνει ότι παρά ταύτα, αυτό προσφέρει έμμεσα (πρωτοβάθμιες;) υπηρεσίες χημειοθεραπείας.
Σημαίνουν κάτι όλα αυτά για το επίπεδο και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών;
Ή απλώς αποπροσανατολίζουν μια συζήτηση που αδειάζουν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου στις καλένδες;


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ
18-10-07/αρ. πρωτ. 493

Κύριε Παπαγεωργίου,
Σχετικά με την από 5-10-2007 επιστολή που μου στείλατε σας κοινοποιώ το έγγραφό μου προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς και σας ενημερώνω ότι κατόπιν εισήγησής μου το θέμα τέθηκε υπόψη του νομαρχιακού συμβουλίου στην συνεδρίαση της 17-10-2007 για περαιτέρω ενέργειες. Σας συγχαίρω για την ευαισθησία, "το κριτικό σας μάτι" και την πάντα ενεργεί συμμετοχή σας στα κοινωνικά θέματα της περιοχής μας. Είμαι στην διάθεσή σας σε ό,τι με χρειαστείτε.

Με θερμούς χαιρετισμούς
Ανδρέας Γούλιος
Αντινομάρχης Καστοριάς



ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ
Προς Διοικητήν Γ. Νοσοκομείου Καστοριάς
17-10-07/αρ. πρωτ. 485

Κύριε Διοικητά, υπερθεματίζοντας στο περιεχόμενο της επιστολή που μας απέστειλε ο κ. Παπαγεωργίου (επίτιμος πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς) σχετικά με την σύσταση τμήματα Χημειοθεραπείας-Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Καστοριάς, σας παρακαλώ όπως βάσει ενεργειών σας, μεριμνήσετε στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας και εντός κατά το δυνατόν συντομότερου χρονικού διαγράμματος για την ίδρυση και λειτουργία του τμήματος Χημειοθεραπείας-Ογκολογίας στο Νοσοκομείο Καστοριάς.

Σας ευχαριστώ.
Με τιμή
Ανδρέας Γούλιος
Αντινομάρχης Καστοριάς



ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
23-10-07/αρ. πρωτ. 57

Θέμα:"Απάντηση στην επιστολή του αντινομάρχη Γούλιο Ανδρέα"

Κύριε Αντινομάρχα,
Θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τμήμα χημειοθεραπείας-ογκολογικό στο Νοσοκεομίο Καστοριάς δεν προβλέπεται βάση του οργανισμού, και δεν είναι στις προθέσεις του Νοσοκομείου να λειτουργήσει τέτοιο τμήμα το επόμενο προσεχές διάστημα.

Αλλά όπως γνωρίζεται στο Νοσοκομείο Καστοριάς γίνονται χημειοθεραπείες ασθενών, οι οποίοι αποστέλλονται από ογκολογικά, χημειοθεραπευτικά κέντρα για να συνεχίσουν την χημειοθεραπεία τους. Όπως ξέρετε το Νοσοκομείο μας έχει προμηθευτεί πρόσφατα ειδικό μηχάνημα κενού αέρος για την μίξη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων με ασφάλεια για τις νοσηλεύτριες και τους γιατρούς.

Είμαστε στην διάθεση κάθε ασθενούς για να συνεχίσει τη χημειοθεραπεία του με εντολή του θεράποντος ογκολόγου ιατρού και όπως ξέρετε δεχόμαστε ασθενείς από τα μεγάλα αστικά κέντρα που λειτουργούν στα μεγάλα νοσοκομεία τέτοια τμήματα.

Μετά τιμής
Ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Νάτος Αθανάσιος



ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Μπέσση Μιχαήλ
Μ. Λ. Μπατρίνος


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ