25.3.08

ΟΔΟΣ: Λίγο πιο πέρα από το Παλαί

Μπορεί η Ελλάδα να αγωνίζεται με όλα τα μέσα που της απέμειναν ώστε μέχρι την κατάληξη των «διαπραγματεύσεων» υπό τον ΟΗΕ να μην αποκαλούν οι έτεροι και να μην αναγνωρίζουν τα Σκόπια, παρά μόνο ως FYROM. Μπορεί ο πολύς κ. Κ. Ζουράρις να ξιφουλκεί καταγγέλλοντας ελαφρώς μαινόμενος το «ψευδοκράτος» (!!) των Αθηνών για το ότι παραδίδει την Μακεδονία στους Σκοπιανούς, αλλά μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα από το Παλαί, σε ένα από τα πιο γνωστά εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης (αλλά και παγκόσμιας φήμης αλυσίδα), στην καρδιά της συμπρωτεύουσας, εμπορεύονται προϊόντα ένδυσης που αναγράφουν φαρδιά-πλατιά στις ετικέτες τους το “Made in Macedonia” (!).

Μπορεί να είναι έμμεση, αλλά ποιος αμφιβάλλει ότι η εμπορία προϊόντων με τέτοιες ετικέτες, δεν συνιστά σαφή και απερίφραστη αναγνώριση της FYROM με το όνομα της Μακεδονίας; Εκτός κι’ αν γι’ αυτό φταίνε οι Αμερικανοί.
Πριν ζωστούν (ξανά) τα άρματα και πριν κηρύξουν (ξανά) τον πόλεμο στην Αθήνα, μήπως θα έπρεπε να ψάξουν για τέτοιες ψευδοετικέτες και ψευδοαναγνωρίσεις στα μαγαζιά τους οι θερμόαιμοι;

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13.3.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ