21.10.08

ΟΔΟΣ: Το αρχοντικό Πηχιών

Απελπιστική, -στα όρια της κατάρρευσης της στέγης- περιγράφουν οι περίοικοι (και οι κάθε λογής ενοχλητικοί με τις ευαισθησίες τους) την κατάσταση που επικρατεί στο αρχοντικό Πηχιώνος στην πλατεία Ντολτσού. Το οποίο εδώ και 40 χρόνια έχει περιπέσει σε δίνη περιπετειών.

Όλα άρχισαν από τότε που ο ιδιοκτήτης του κ. Αναστάσιος Πηχιών αποφάσισε να το δωρίσει αρχικά στο οκνηρό Ελληνικό Δημόσιο για να το μετατρέψει σε Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και στην συνέχεια τον Δήμο Καστοριάς με τον ίδιο όρο. Παρά τις παλινωδίες των αρμοδίων, τα μεγάλα λόγια και τις φλυαρίες των κάθε φορά υποψηφίων, το εξαιρετικό αρχοντικό, βρίσκεται σε τόσο άθλια κατάσταση από πλευράς συντήρησης και φροντίδας που άρχισαν να εγείρονται βάσιμες υπόνοιες για την τύχη του στο μέλλον.

Φυσικά ουδείς – μα ουδείς λόγος για την εγκατάσταση και λειτουργία του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Δεν άρχισαν να γίνονται κάπως περίεργα όλα αυτά;
Ή μήπως κάποιοι το θεωρούν κι’ αυτό «εθνικισμό»;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2.10.2008

1 σχόλιο:

  1. Με απορια διαβάζω το κείμενο και με πολλά ερωτηματικά. Αρχικά πρόσεξα την ημερομηνία δημοσίευσης και μετά σκέφτηκα ότι πρόκειται για λάθος...
    για μια κατάρρευση μιλάτε?

    με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ