23.5.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Ο σύλλογός μας στην προσπάθειά του να υδροδοτηθεί η περιοχή Κρεπενή, ύστερα από δεκαετίες ενέργειες, κατάφερε να ενταχθεί από την Περιφέρεια στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και να εκμαιευτούν 500.000 ευρώ.
Προκηρύχθηκε διαγωνισμός από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας και αναδείχθησαν ανάδοχοι για την εκτέλεση του έργου αντί του ποσού των 480.000 ευρώ.
Μετά την περάτωση του έργου, οι εργολήπτες ζήτησαν κι άλλες 32.000 ευρώ με την δικαιολογία ότι ο διαγωνισμός δεν προέβλεπε μεταφορά του νερού από την γεώτρηση στην δεξαμενή.
Ο σύλλογός μας ανταποκρινόμενος στο αίτημά τους απευθύνθηκε στην Νομαρχία και εκμαίευσε και αυτό το ποσό. Αλλά το νερό πάλι δεν υπήρχε γιατί έσπασαν οι σωλήνες. Οι εργολήπτες πρόβαλαν σαν αιτία την μεγάλη πίεση του νερού
Ο δήμος Μακεδνών επιβαρύνθηκε με το κόστος των 5.000 ευρώ και προμηθεύτηκε μηχάνημα που ελάττωσε τις πιέσεις.
Αλλά και πάλι νερό δεν υπήρχε.
Θα πρέπει να προσθέσω ότι μέχρι τώρα η υδροδότηση γινόταν από γεωτρήσεις, πολλές από τις οποίες ύστερα από ένα χρονικό διάστημα δεν λειτουργούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν χορηγούν άδειες για διενέργεια νέων γεωτρήσεων (με τους περιορισμούς που αποβλέπουν στην οικονομία των υδάτινων πόρων).
Κι έτσι για πολλούς κατοίκους της περιοχής μας το νερό είναι «μάννα εξ ουρανού».
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, κατά της κατασκευής του έργου, που να ελέγχουν τις εργασίες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα και να μην χάνονται τόσα χρήματα χωρίς αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Γρηγόριος Κ. Κίτσος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7.5.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ