18.5.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Στην ΟΔΟ, στην τελευταία σελίδα στο 464 φύλλο διάβασα το κείμενο για την συναγωγή της Καστοριάς, και λίγο αργότερα στο 478 άρθρο του κ. Θρασύβουλου Παπαστρατή, δικηγόρου και ιστορικού μελετητή για τους Εβραίους της Καστοριάς και τους Καστοριανούς Εβραίους της Κωνσταντινούπολης.
-Όσον αφορά το πρώτο, δηλαδή την συναγωγή της Καστοριάς, αναφέρετε κ. Μπαϊρακτάρη ότι η συναγωγή κατεδαφίστηκε το 1948. Μπροστά στα μάτια μου, τον χειμώνα του 1944, ακριβώς αυτήν την εποχή στην Καστοριά ήταν η ΕΑΜοκρατία, και έκανε ένα τρομερό χειμώνα με 70 πόντους χιόνι μέσα στην πόλη και η λίμνη παγωμένη περισσότερο από 4 μήνες συνεχώς. Λοιπόν μπροστά στα μάτια μου αυτοί που έβαλαν πρώτοι χέρι στην συναγωγή ήταν πολιτοφύλακες αστυνομικού του ΕΑΜ. Άρχισαν από το σπάσιμο των θέσεων και των σκαμιών, για… ξύλα στην σόμπα. Τρεις ημέρες αργότερα που πέρασα, είχαν τελειώσει τα καθίσματα και τα σκαμνιά, κι άρχισαν να ξηλώνουν τα ζουνάρια από τους τοίχους. Να αναφέρω με την ευκαιρία ότι εμείς, οι αδελφοί Σινόπουλοι, κάναμε έλκηθρο και συνεχίζαμε τις μεταφορές στην πόλη. Πηγαίναμε το έλκηθρο στην Πέτρα, από τον πάγο, και φέρναμε ξύλα.
-Σε ένα σημείο στο άρθρο του κ. Θ. Παπαστρατή, αναφέρεται στο τι συνέβη το 1955 με την ατιμία των Άγγλων και του τουρκικού όχλου. Κατεστράφησαν 38.000 Έλληνες που κατοικούσαν στην Πόλη από χιλιάδες χρόνια.
Οι πληροφορίες από τον Κωνσταντινοπολίτη φίλο μου αρχίατρο Δημήτριο Γαρύφαλλο, θύμα της βάρβαρης αυτής πράξης, είναι ότι οι θέσεις που εγκατέλειψαν οι Έλληνες πήραν οι Εβραίοι.
Εδώ και αρκετά χρόνια, αισθανόμαστε μία κακία εκ μέρους του εβραϊκού κατεστημένου και τα τσακάλια του Κίσινγκερ. Αυτό που ξεπερνά κάθε όριο είναι ότι τον Ιανουάριο μία εκπομπή εδώ στην γαλλική τηλεόραση, της France5 art, αναφέρθηκε στα εγκλήματα που διαπράχθησαν από την Wehrmacht στα κράτη που κατελήφθησαν από τον γερμανικό στρατό. Απόλυτη απουσία των υπευθύνων της εκπομπής για την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα. Μόνο η μαρτυρία του Γερμανού πολεμικού ανταποκριτή λέγοντας από το ραδιόφωνο την Άνοιξη του 1941: ατσάλινος ποταμός από άρματα μάχης ξεχύνεται από τις ρουμανικές και βουλγαρικές πεδιάδες για να χτυπήσει του Έλληνες συμμάχους των Άγγλων.
Να αναφέρεις την αλήθεια της ιστορίας είναι μεγάλη πράξη τελικά. Εγώ είμαι μάρτυρας το τι συνέβη από τους Γερμανούς Ναζί που εξολόθρευσαν τους Εβραίους με συμμάχους τους Σκοπιανούς κομιτατζήδες. Τους πλησίασα διότι τους γνώριζα καλά και εδέχθηκα το κίνδυνο της ζωής μου να τους βοηθήσω για να φύγουν και να σωθούν. Το εμπόδιο που προέβαλαν επανειλημμένα ήταν οι συνεργάτες του Χίτλερ, οι Σκοπιανοί, που έκαναν τις νύχτες ενέδρες σε διάφορους δρόμους που διέταζαν οι Γερμανοί.
Θυμήθηκα όταν ένα στέλεχος της αντίστασης μου συνέστησε λέγοντας «Λυκούργε, μην περιμένεις, οι Εβραίοι περιμένουν άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, ενώ έπρεπε να ήταν πρώτοι στο βουνό». Πώς να σκεφτούν οι Αμερικανοί του Κίσσινγκερ, εμένα, τον σκελετωμένο Έλληνα από την πείνα, που πλησίαζε τους συμπατριώτες Εβραίους να τους βοηθήσει για να τους σώσει από την γερμανική λαίλαπα και τους Σκοπιανούς προδότες; Σήμερα ακούμε συνεχώς από την τηλεόραση ότι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας και η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι τα… Σκόπια. Όλοι αυτοί οι ασυνείδητοι βρίσκοταν τότε κάτω από τα παντελόνια του πατέρα τους Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής πρέπει να καταλάβει ότι για όλες τις πονηροβουλγάρικες κινήσεις του Ν. Γκρούεφσκι, άλλοι είναι από πίσω, πιο ασυνείδητοι αυτοί. Από χρόνια ζητούν να στείλει η Ελλάδα στρατό στο Αφγανιστάν, δεν θέλανε η Ελλάδα να δώσει μέρος του λιμανιού του Πειραιά στην Κίνα, δεν θέλανε ο Καραμανλής να συζητήσει για τα πετρέλαια με τους Ρώσσους. Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα.
Εύχομαι ο νέος πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα να προσέξει πολύ, κι αν θέλει την ησυχία στα Βαλκάνια να μην αναγνωρίσει δολοφόνους του μακεδονικού λαού, Σλαβοβούλγαρους των Σκοπίων.
Με εκτίμηση
Λυκούργος Σινόπουλος
8 bis rue des Mardelles
91800 Brunoy France



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30.4.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ