18.5.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Επειδή συχνά κατηγορούνται τα διάφορα κανάλια για τη χαμηλή ποιότητα των εκπομπών τους, θα ήθελα να κάνω μια εξαίρεση και να συγχαρώ μερικά κανάλια γιατί τελευταίως πρόβαλαν σωστά (δύο φορές) τέσσερες κοινότητες (Αναύρα, Βελβενδό, Πάπιγκο, Θράκης), πού κατόρθωσαν σε λίγο διάστημα να μετατραπούν από άγονες και φθίνουσες κοινότητες σε παράδεισο (έχουν μέχρι και ενόργανο γυμναστήριο!) κοινωνικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό και πρότυπο ανάπτυξης με ίδια μέσα, εκμεταλλευόμενες κατάλληλα και αποδοτικά κοινοτικά προγράμματα. Αυτά βέβαια προϋποθέτουν κατάλληλους κοινοτάρχες οι οποίοι εκλέγονται από τούς πολίτες που έχουν την τελική ευθύνη.
Η σημασία της σωστής προβολής του κατορθώματος αυτού δεν έγκειται στην απόδοση συγχαρητηρίων και ευχών, αλλά διότι σηματοδοτεί και δείχνει ότι οι κοινότητες αυτές αποτελούν μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της προκοπής και συνολικής εργασίας, την Ελλάδα των επιτυχιών και αποδόσεων, την Ελλάδα της χαράς και της κοινωνικής συνοχής και συνολικής προσπάθειας.
Είναι αλήθεια ότι τελευταία, είχαμε απογοητευθεί από τις προβολές μιζέριας και πτώχειας και τις συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια και ενίσχυση, χωρίς όμως να προβάλλεται καμμία εναλλακτική λύση και δυνατότητα αλλαγής του τοπίου.
Όλοι ζητούσαν συνεχώς και παραλόγως από το κράτος χρήματα και βοήθεια και όλοι δικαιολογούσαν την κατάντια τους στην ανυπαρξία της κρατικής μηχανής, ενώ κανένας δεν αναλάμβανε έστω και μέρος των ευθυνών τους για την οπισθοδρόμηση της περιφέρειας Απεδείχθη ότι Ελλάδα είναι πλούσια, αλλά η διαχείριση πτωχή.
Ήλθαν λοιπόν τέσσερεις κοινότητες και μας απέδειξαν πόσο λάθος ήταν η προβολή της μίζερης Ελλάδας και μας έδειξε μια άλλη Ελλάδα, που δημιουργεί και αναπτύσσεται, που δουλεύει και μεγαλουργεί σε όλους τους τομείς και κάνει τους κατοίκους της υπερήφανους, ευτυχείς και πρότυπα ανθρωπιάς.
Ας καλέσει λοιπόν η ΚΕΔΚΕ,σε μια πανελλήνια συγκέντρωσή της, όλα τα αντιπροσωπευτικά μέλη της και ας ακούσουν τους τέσσερεις κοινοτάρχες των παραπάνω κοινοτήτων, να τους λένε και διδάξουν πώς διοικούνται σωστά οι κοινότητες και πώς αναπτύσσεται σωστά ο τόπος χωρίς φωνές και παράλογες απαιτήσεις και με νοικοκυροσύνη, πρόγραμμα και συστηματική δουλειά χωρίς να φροντίζουν οι άρχοντες πρώτα να ικανοποιούν τα ίδια συμφέρονται και ύστερα της κοινότητας. Το 4ο ΚΠΣ έρχεται αλλά το θέμα είναι πώς θα καταναλωθεί; Να αντιγράψουμε τους τέσσαρες κοινοτάρχες. Να ξαναπροβληθεί το ρεπορτάζ άλλες 10 φορές για να το δουν όλοι οι Έλληνες και να συνετιστούν! Όχι όλο απαιτήσεις!
Μπράβο και πάλιν μπράβο στα κανάλια και ελπίζω οι άξιοι συνεργάτες τους να βρούν και άλλα ελπιδοφόρα σημάδια (πού υπάρχουν) της Ελλάδος, να τα προβάλουν και να τα καταξιώσουν ως πρότυπα ανάπτυξης και ευημερίας διότι φαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να ευημερήσει και να προκόψει αρκεί να επικρατήσει το πνεύμα και η διάθεση των τεσσάρων κοινοτήτων που σίγουρα δεν είναι οι μόνες ή δεν πρέπει να είναι οι μόνες και μοναδικές.

Με τιμή και εκτίμηση
δρ δρ, Αναστάσιος Β.Κοβάτσης
καθηγητής πανεπιστημίου

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30.4.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ