25.6.09

ΟΔΟΣ: Σεμνά όχι. Ταπεινά ίσως.

  • ΕΚΔΟΤΗΣ: Κωνσταντίνος Λιάντσης
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Κωνσταντίνος Λιάντσης

Ελάχιστες ημέρες μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις οποίες βγήκε βαριά τραυματισμένη η Νέα Δημοκρατία, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για τα σκάνδαλά της, κυκλοφόρησε με εκδότη και διευθυντή (!!!) ονομαστικά τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Λιάντση, νομάρχη Καστοριάς ολόκληρη (μηνιαία) εφημερίδα με τον τίτλο «Διαδρομές στον Νομό Καστοριάς». Παρά τον τίτλο της, από την πρώτη ως την τελευταία γραμμή, η εφημερίδα είναι αφιερωμένη στους νομαρχιακούς άθλους.
Με την εφημερίδα του νομάρχη Καστοριάς, συρράπτονται διάφορα παλιά δελτία τύπου και ανακοινώσεις που δεν έχουν ούτε χρονολογική συνάφεια ούτε ειδησεογραφικό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για πρωτοφανές στην τοπική αυτοδιοίκηση γεγονός, που μιμείται την άλλη εφημερίδα προσωπικής προβολής, έπαρσης και προπαγάνδας της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παρασκευής Μπουζάλη, και αποδεικνύει ένα στην κυριολεξία αχαλίνωτο εσωκομματικό ανταγωνισμό στελεχών του κόμματος εις βάρος της νοημοσύνης των πολιτών.

Ανεξάρτητα από τα ερωτηματικά που εγείρονται για το πόσο συμβατή είναι η ιδιότητα του «νομάρχη» με την ιδιότητα του «εκδότη-διευθυντή» εφημερίδας, έμμεσης αλλά σαφέσταστης προσωπικής προβολής, το εκδοτικό εγχείρημα που θυμίζει Ανατολική Γερμανία την κομμουνιστική περίοδο στα χρόνια του Εριχ Χόνεκερ, γελοιοποιεί πρωτίστως την Νέα Δημοκρατία.
Θα τρέξουν προφανώς άρον-άρον σε όσους σώζεται η στοιχειώδης πολιτική αξιοπρέπεια να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα; Το γαρ πολύ της δόξης...

Σχετικό κείμενο
ΟΔΟΣ: Και τώρα τα πραγματικά νέα.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11.6.2009


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/7/09

    Ο Λιάντσης νομίζει ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο. Έτσι νόμιζε και ο προηγούμενος νομάρχης. Προφανώς τέτοια κατάληξη θα έχει κι αυτός: θα τον νικήσει ένας νέος Τσαμίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ