15.9.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Τ` ακούσαμε κι αυτό!

23 Αυγούστου 2009. Μια τάξη γιορτάζει τα πενήντα χρόνια αποφοίτησης. Μαζεύονται λοιπόν όλοι στην προκυμαία της βόρειας παραλίας για να πάνε βόλτα με το καραβάκι Μαυρόβου, γιατί της Καστοριάς είναι ήδη αγκαζαρισμένο. Και γίνεται το εξής αμίμητο!
Η καγκελόπορτα μπροστά από το σημείο ελλιμενισμού είναι κλειδωμένη. Τηλεφωνήματα στους αρμοδίους, οπότε καταφθάνει ένας αντιδήμαρχος, ο κύριος Κουμπάνης, και διαπιστώνει ότι έχει λάθος κλειδιά. Διαμαρτυρόμαστε σε ήπιο τόνο.
Και ο κύριος αντιδήμαρχος μας λέει ότι οι Καστοριανοί είναι “παλιοχαρακτήρες”.
Βέβαια, προσπάθησε να τα μπαλώσει αλλά δεν μας διευκρίνισε αν εννοούσε το 73%, ή τους άλλους 27%.
Η βόλτα ματαιώθηκε, ενώ κάποιοι άλλοι “παλιοχαρακτήρες” σπάσανε λίγο αργότερα την κλειδαριά και κατευχαριστήθηκαν βόλτα!
Αυτά προς γνώση- μήπως και συμμόρφωση;

Οι αποφοιτήσαντες το 1959



Μύχιες σκέψεις;

Το γλαφυρό περιστατικό που γνωστοποιήθηκε στην εφημερίδα με e-mail αναγνώστη της ΟΔΟΥ, που ασφαλώς θα ήταν και αυτήκοος μάρτυρας του συμβάντος και κατά πάσα πιθανότητα απόφοιτος του 1959, οφείλεται προφανώς σε αδυναμία ή απειρία του συγκεκριμένου αντιδημάρχου να συγκρατεί τα λόγια, ή ακόμη χειρότερα για τον ίδιο, τις σκέψεις του σε άβολες στιγμές πίεσης, ή άσκησης κρίσης.


Συνιστά ανθρώπινη γκάφα που ωστόσο εγείρει πολιτικό ζήτημα. Όχι βεβαίως για το αν μπορεί να υποπίπτει σε στιγμιαία φραστικά λάθη ένας αντιδήμαρχος (και γιατί να μην μπορεί;), αλλά για το αν πράγματι πιστεύει κάτι τέτοιο κατά βάθος ο αντιδήμαρχος Καστοριάς για τους Καστοριανούς, και μάλιστα γενικευμένα (ότι δηλαδή είναι «παλιοχαρακτήρες»), τότε πόσο θεμιτό είναι άραγε να εκλέγεται ένας συμπολίτης δημοτικός σύμβουλος και να τιμάται με το αξίωμα του αντιδημάρχου για να υπηρετεί «παλιοχαρακτήρες»; Πώς λέγεται ο σύμβουλος ή αντιδήμαρχος που είναι Καστοριανός και υπηρετεί τέτοιους συμπολίτες;


Φυσικά απαντήσεις δεν αναμένονται, και πολύ περισσότερο δεν προσδοκόνται πειστικές απαντήσεις για την γκάφα αυτή, ενώ τα δηκτικά σχόλια στο τέλος του e-mail είναι τόσο εύστοχα που ασφαλώς δεν θα πρέπει να προκαλούν καμμιά ικανοποίηση ή υπερηφάνεια στον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο για το φραστικό αυτό ατόπημα.

ΟΔΟΣ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ