29.9.09

ΟΔΟΣ: Χρυσόστομος Τζημάκας

Aπεβίωσε, σε γόνιμη και αποδοτική περίοδο της δραστήριας ζωής του, αιφνίδια, σε ηλικία 72 ετών ο γιατρός και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσόστομος Τζημάκας. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη για την απώλεια ενός επιφανούς εκπροσώπου του εύανδρου Βογατσικού από το οποίο καταγόταν.

Ο Χρυσόστομος Τζημάκας, υπήρξε τακτικός συνεργάτης της ΟΔΟΥ. Μάλιστα λίγες ημέρες πριν τις ραγδαίες εξελίξεις στην υγεία του, είχε την πρόνοια να ετοιμάσει ακόμη ένα άρθρο για την ΟΔΟ, το οποίο παρέλαβε η εφημερίδα την επομένη της κηδείας του, ενώ μία άλλη συνεργασία του (από το καλοκαίρι), ετοιμάζεται να δημοσιευθεί σύντομα στην ΟΔΟ.

Το γεγονός σκιαγραφεί ακόμη περισσότερο την πολυσχιδή προσωπικότητα του. Με τις επιτυχημένες επιδόσεις του στην Ιατρική αλλά όχι μόνο εκεί. Διότι ο Χρ. Τζημάκας υπηρέτησε την ποίηση, την λογοτεχνία, την γλυπτική, την ζωγραφική… κά Δημιούργησε εκτός των άλλων και 11 επιστημονικά ντοκυμανταίρ με διεθνείς διακρίσεις. Σε όλους αυτούς τους τομείς διακρίθηκε με το σπάνιο χάρισμα του ταλαντούχου.

Ο Χρυσόστομος Τζημάκας, είχε επιλεγεί από τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ ως ένα από τα πρόσωπα του 2007 για τα συγγράμματά του την χρονιά εκείνη, καθώς και ως ένα από τα πρόσωπα του 2004, για το πρώτο βραβείο που έλαβε στην Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής Ιατρών-Καλλιτεχνών.

Η απώλεια ενός επιστήμονα, δασκάλου και ανθρώπου των γραμμάτων και των τεχνών, του επιπέδου του Χρυσόστομου Τζημάκα προκαλεί κενό που καθιστά πιο αισθητή την απουσία του τόσο στην γενέτειρά του, όσο και στην Καστοριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ