25.5.10

ΟΔΟΣ: Παρόντες άπαντες οι απόντες

Αν και μόλις έξι μήνες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, η ονοματολογία των υποψηφίων δημάρχων Καστοριάς μοιάζει ακόμη με κρυφτούλι. Οι φιλόδοξοι υποψήφιοι, αρκούνται σε πρακτικές που παραπέμπουν σε «παπαγαλάκια» και σε σχόλια καφενείου ή κομμωτηρίου, ή έστω σχολιασμούς και εικασίες του Τύπου, και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Και μέχρις στιγμής δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Καστοριάς διευρύνεται και υποδέχεται άλλοτε καποδιστριακούς δήμους και οδεύει σε νέες προκλήσεις, δεν βρίσκουν το θάρρος οι ενδιαφερόμενοι να καταστήσουν και με επίσημο τρόπο σαφές το ενδιαφέρον τους. Η κατάσταση θυμίζει κρυφτούλι ή κλεφτοπόλεμο, με αποτέλεσμα η πάροδος του ανεπιβεβαίωτου χρόνου να λειτουργεί παραλυτικά σε βάρος των ίδιων των ενδιαφερομένων. Που ίσως φοβούνται ότι αν εκτεθούν πρόωρα, θα καούν και πρόωρα.

Εξαίρεση σε όλα αυτά αποτελεί μέχρι τώρα μόνο ο κ. Κωνσταντίνος Κοντόπουλος που έπραξε έγκαιρα και χωρίς πολλές παραφιλολογίες το αυτονόητο. Συγκέντρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και μέσω αυτών ανακοίνωσε στους δημότες της Καστοριάς την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Καστοριάς.

Δυστυχώς οι υπόλοιποi εξαντλούνται ως τώρα σε μισόλογα, συμφραζόμενα, υποθέσεις και ευχές. Αρχής γενομένης από τον νυν δήμαρχο Καστοριάς κ. Ι.Τσαμίση, τον τέως αντιδήμαρχο Καστοριάς κ. Ε.Χατζησυμεωνίδη, τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς κ. Π.Παπαδιαμαντόπουλο και πρόσφατα την υποψηφιότητα για τον δήμο, του νυν νομάρχη κ. Κ.Λιάντση, ο οποίος αν και έλαβε καθώς φημολογείται και την ευλογία του κόμματος, προτιμά μέχρι την ώρα να αφήνει και να φθείρει την υποψηφιότητά του στο χυτήριο της αμφιβολίας. Όπως κάνουν και οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ