25.10.10

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ιπποκράτους 13 –ΤΚ 10679 Αθήνα
τηλ./φαξ 2103644424 e-mail odmsathens@in.gr

Αθήναι 18 Οκτωβρίου 2010,  Αριθ Πρωτ : 66

Εξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ,

Εντόνως προβληματιζόμαστε, ως τέκνα της Δυτικής Μακεδονίας, της κατά την αρχαιότητα καλουμένης ¨Άνω Μακεδονία¨, μας κατέχει δε και μια διαρκώς αυξανόμενη ανησυχία, παρακολουθώντας στον ξένο και εγχώριο τύπο καθώς και στο διαδίκτυο την συνεχιζόμενη κωλυσιεργία εκ μέρους των Σκοπίων των διαπραγματεύσεων διά την εξεύρεση κοινώς αποδεκτού ονόματος για την χώρα αυτή.

Παρ’ όλο που επιθυμία μας ήταν και είναι να μην συμπεριλαμβάνεται στο όνομα της χώρας αυτής η λέξη ¨Μακεδονία¨, η επιλογή της Ελληνικής πλευράς να αποδεχθεί μια σύνθετο ονομασία στην οποία να συμπεριλαμβάνεται η λέξη αυτή, υπό ορισμένη έννοια και για όλες τις χρήσεις, η αλλαγή προς τούτο του Συντάγματος τους και η κόκκινη γραμμή, που έθεσε γι’ αυτό η Κυβέρνηση σας, είναι μια κατ’ ανάγκη αποδεκτή λύση του προβλήματος.

Εμείς βέβαια ποτέ δεν θα ανεχθούμε και δεν θα αποδεχθούμε τον σφετερισμό της ταυτότητας μας με το να αναγνωρίσουμε την ύπαρξη ¨Μακεδονικής εθνότητας¨ και ¨Μακεδονικής γλώσσας¨.
Η κωλυσιεργία των Σκοπίων στο να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και να αποδεχθούν την προτεινόμενη λύση, αποσκοπεί, κατά την γνώμη μας, στην αντίληψη, που έχουν, αφ’ ενός μεν ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ αυτών και με την πάροδο του χρόνου θα εμπεδώσουν, όλο και περισσότερο, την ονομασία τους ως σκέτη ¨Μακεδονία¨, αφ’ ετέρου δε ότι θα κατορθώσουν, με την βοήθεια των Η.Π.Α και μερικών από τους ετέρους μας της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, να ενταχθούν σ’ αυτήν, καθώς και στο ΝΑΤΟ παρακάπτοντας την άρνηση της Ελλάδος και το προβαλόμενο, από εμάς Veto. Ήδη στο διαδίκτυο αναγράφεται, ότι 19 Αμερικανοί βουλευτές απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα να πιέσει τους ετέρους τού ΝΑΤΟ να δεχθούν στους κόλπους του το κράτος των Σκοπίων παρακάπτοντας το Ελληνικό Veto.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κατά την σύνοδο του ΝΑΤΟ τον προσεχή Νοέμβριο στην Λισσαβώνα φοβούμαστε, ότι θα ασκηθούν ισχυρές πιέσεις στην Ελληνική αντιπροσωπία να δεχθεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με αυτό το όνομα, παρακάμπτοντας τις Ελληνικές αντιρρήσεις και το προβαλόμενο Veto.
Σας παρακαλούμε θερμώς να δώσετε σαφείς οδηγίες στους αντιπροσώπους μας, εάν δεν προϊστασθε εσείς της αντιπροσωπίας, να μην δεχθούν επ’ ουδενί λόγο να γίνει κάτι τέτοιο και, σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση, να γίνει γνωστό στους ετέρους μας και σ’ όλο τον Κόσμο, ότι η Ελλάς αποδεσμεύεται των διαπραγματεύσεων για την εύρεση κοινώς αποδεκτού ονόματος και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ την δημοκρατία αυτή με οιονδήποτε όνομα που θα περιλαμβάνει την λέξη Μακεδονία. Αυτό το οποίο επιδιώκουν και αυτό το οποίο θα τους νομιμοποιήσει διεθνώς είναι η αναγνώρισης τους από την Ελλάδα. Και όλα τα κράτη της υφηλίου και εάν τους αναγνωρίσουν και τους ονομάζουν ¨Μακεδόνες¨ εάν δεν τους αναγνωρίσουμε εμείς δεν νομιμοποιούνται γιατί θα είναι πάντοτε σφετεριστές του ονόματος και της ιστορίας ημών των Μακεδόνων.

Ο ενδοτισμός αποβαίνει πάντοτε εις βάρος του ενδίδοντος γι’ αυτό πρέπει να επανέλθουμε στην αρχική απόφαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων –ουδεμία υποχώρηση ως προς το όνομα, δηλαδή να μην αναφέρεται ουδόλως η λέξη Μακεδονία – να μην προβούμε δε τώρα σε ουδεμία υποχώρηση.

Σας γράφουμε τα ανωτέρω για να έχετε μια απ’ ευθείας αντίληψη πως σκέπτεται και τι θέλει ο απλός λαός και μάλιστα της ακριτικής περιοχής μας, της Δυτικής Μακεδονίας. Ευελπιστούντες, ότι κάτι μπορούν να προσφέρουν στην χάραξη της εξωτερικής μας πολιτικής, διατελούμε με όλως ιδιαίτερη εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Κ. Πηχιών

Ο Γεν. Γραμματέας
Λάζαρος Α. Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ