6.12.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητέ κύριε Μπαΐρακτάρη,

Είναι πολλές οι φορές που θέλω να σας συγχαρώ για την ποιότητα την ύλης που διακρίνει την εφημερίδα σας. Μια-δυό φορές το έχω κάνει και δημόσια. Σήμερα νοιώθω επιτακτική την ανάγκη να σας συγχαρώ για τον τρόπο με τον οποίο καλύψατε την προεκλογική περίοδο. Η αντικειμενικότητα και ο προβληματισμός, η ήπια και σοβαρή κριτική πιστεύω ότι βοήθησαν τους αναγνώστες σας να σκεφθούν, να κρίνουν και να ψηφίσουν κατά το δυνατόν αντικειμενικά.

Οι ημερήσιες σε πανελλαδική κυκλοφορία εφημερίδες, με κομματικές κορώνες και με τεράστιους πρωτοσέλιδους τίτλους, διογκώνουν τα πραγματικά γεγονότα και αφήνουν τον τρόμο να εισβάλλει στο μυαλό μας. ΄Ισως, διαβάζοντας προσεκτικά τα άρθρα που ακολουθούν, ένας αναγνώστης με αυστηρό κριτικό μάτι να μπορεί να αντιληφθεί ότι οι τίτλοι στο μόνο που αποβλέπουν είναι να αλλοιώνουν την αλήθεια και να αφήνουν ένα πέπλο τρομοκρατίας να αιωρείται. Όμως πόσοι είναι αυτοί; Οι περισσότεροι στέκονται για λίγο στο περίπτερο, διαβάζουν τους τίτλους και απομακρύνονται βιαστικά, με την σκέψη ότι βαδίζουν σε αδιέξοδο.

Μπορεί αυτός ο τρομοκρατημένος πολίτης να αποφασίσει για το μέλλον το δικό του, των παιδιών του, της χώρας του; ΄Ισως δεν είναι μόνο η αδιαφορία που τον κράτησε μακριά από την κάλπη, αλλά και η απελπισία που με τόση τέχνη τα ΜΜΕ προσπαθούν να χτίσουν γύρω μας.

Αναμφίβολα περνάμε δύσκολους καιρούς. ΄Ομως χωρίς αισιοδοξία δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα βαδίσουμε στο μέλλον. Χωρίς αισιοδοξία δεν μπορούμε να βάλουμε στόχους και να δώσουμε πρότυπα και οράματα στις ερχόμενες γενιές που είναι η ελπίδα μας. Η «ΟΔΟΣ» αφήνει πάντα μια ακτίνα ήλιου να περάσει τα σκοτάδια όπου προσπαθούν να μας κρατήσουν. Αυτόν τον «ΔΡΟΜΟ» εύχομαι να ακολουθήσουν οι νέοι δημοσιογράφοι.

Σάσα Τζημάκα-Νάτσινα
nnat56@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ