13.8.11

ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ: "Φασίζοντες και δήθεν αγανακτισμένοι"

Και βέβαια δεν μας βρίσκει σύμφωνους η κάθε είδους βία από οποιονδήποτε και αν προέρχεται. Και βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν θα αποδεχόμασταν προπηλακισμούς σαν αυτούς που συνέβησαν ενάντια σε βουλευτές του κοινοβουλίου. Και βέβαια είμαστε κάθετα αντίθετοι για τις καταστροφές που προκαλούν σε κρατικές και ιδιωτικές περιουσίες οι κάθε είδους αναρχικές ομάδες των κουκουλοφόρων. 
Διατυπώνουμε όμως αυτές μας τις απόψεις προκαταβολικά για να έχουμε το δικαίωμα να αναφερθούμε και σε άλλα γεγονότα που έλαβαν χώρα και σε απόψεις και θέσεις που διατυπώθηκαν από εκλεγμένους βουλευτές που μας βρίσκουν διαφωνούντες και επίσης κάθετα αντίθετους.

Δεν μπορεί π.χ. να μην αποτελεί καίριο πλήγμα στο Δημοκρατικό μας πολίτευμα ο βάρβαρος τρόπος που αντιμετωπίστηκαν, με ευθύνη της πολιτείας, οι πολίτες οι οποίοι με πραγματικά ειλικρινή ειρηνική διάθεση κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος να διαμαρτυρηθούν. Επειδή μια μικρή μειονότητα αναρχικών οι οποίοι προκάλεσαν τα εγκληματικά γνωστά έκτροπα και δεν έχουν απομονωθεί ποτέ ούτε έχουν συλληφθεί και τιμωρηθεί για να εκλείψει μια και καλή το φαινόμενο από τα απεργιακά κινήματα.


Επίσης με όλο τον σεβασμό στο λειτούργημα που υπηρετεί με το ίδιο δικαίωμα  που μου δίνει η δημοκρατία της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων και της διαφωνίας, διαφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς του Προέδρου της Βουλής που αποκάλεσε «φασίζοντες» και «δήθεν αγανακτισμένους» όλους αυτούς τους πληθυσμούς, όλον αυτόν τον λαό που για πάρα πολλές μέρες κατεβαίνει στους δρόμους και τις πλατείες να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για την οικονομική κατάντια της χώρας για την οποία είναι πασίγνωστο ποιοι φέρνουν ακέραιη την ευθύνη. Επειδή πράγματι μια μικρή μειοψηφία που παρεισέφρισε στην διαδήλωση και φασίζουσα είναι και η φασιστική της συμπεριφορά είναι απαράδεκτη πράγματι με τον τρόπο που επιλέγει να επιβάλει τις παράλογες απόψεις της. Εξ αιτίας λοιπόν αυτής της τόσο μικρής γνωστής μειοψηφίας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται όλος αυτός ο λαός με τέτοια επίθετα και διστακτικά επιρρήματα.
Θα λέγαμε λοιπόν σε σας κύριε πρόεδρε με την απαιτούμενη σεμνότητα και τον επίσης απαιτούμενο σεβασμό που υπηρετείτε το τρίτο κατά σειρά πολιτειακό αξίωμα και που θα πρέπει να αποτελείτε αναμφισβήτητο παράδειγμα προς μίμηση απόδοσης δημοκρατικής δικαιοσύνης και που έχετε την αυτονόητη υποχρέωση, μακριά από προκαταλήψεις, να ξεχωρίζετε την ήρα από το σιτάρι όλος αυτός ο λαός στην ανυπολόγιστη πλειοψηφία του δεν είναι ούτε φασίζων ούτε δήθεν αγανακτισμένος, είναι αγανακτισμένος και συνάμα απελπισμένος και απογοητευμένος.

Είναι όλοι αυτοί που έχουν μείνει χωρίς μεροκάματο απολυμένοι από τις δουλειές τους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
Είναι οι επαγγελματίες κάθε μορφής με το λουκέτο στα μαγαζιά τους από απραξία και υποχρεώσεις.
Είναι έντιμοι οικογενειάρχες που το πρωί ξυπνούν με την αγωνία μην και χτυπήσει την πόρτα τους ο δικαστικός κλητήρας με το κατασχετήριο του σπιτιού τους, ακόμα ακόμα και το με δόσεις αποκτημένο αυτοκίνητό τους.

Είναι η απελπισμένη μάνα με άδειο το ψυγείο της κουζίνας και δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για το γάλα των παιδιών της πόσο μάλλον για το μεσημεριανό και βραδινό τραπέζι το οποίο τρέχει να προμηθευτεί από το καζάνι της ενορίας.
Είναι ο απογοητευμένος νοικάρης που του έγινε έξωση από το σπίτι γιατί σαν άνεργος χρωστάει το νοίκι και έμειναν άστεγα τα παιδιά του. Και το τραγικότερο κύριε πρόεδρε ξεπερνώντας όλα τα άλλα πολλά υπόλοιπα είναι αυτοί που πρωί-πρωί τρέχουν στους κάδους των απορριμμάτων πλουσίων συνοικιών και στις χωματερές των Λιοσίων όχι βέβαια για να ξεδιαλέξουν πεταμένα άχρηστα υλικά αλλά για να διασκεδάσουν την πείνα τους από πεταμένα σάπια και ληγμένα τρόφιμα.

Όλοι λοιπόν αυτοί κύριε πρόεδρε δεν είναι ούτε δήθεν αγανακτισμένοι ούτε όλοι φασίζοντες.
Και για την κατάντια όλου αυτού του κόσμου μην μας πείτε πως είστε αμέτοχος κι εσείς με την εικοσιπενταετή συμμετοχή σας στην πολιτική και τις Κυβερνήσεις.
Μην μας πείτε πως δικαιούστε να είστε τόσο μα τόσο μακριά από την τραγική αυτή πραγματικότητα που αναγκάζει όλον αυτόν τον τον κόσμο να είναι αγανακτισμένος και όχι δήθεν αγανακτισμένος..

Λίγος λοιπόν σεβασμός δεν βλάπτει τουλάχιστον προς τον λαό του νομού σας που σας εκλέγει και που το 30% και πλέον είναι άνεργος και αγανακτισμένος και που δεν είναι μόνον αυτός αλλά και πολλοί άλλοι άσχετα αν δεν το διαδηλώνει φανερά του οποίου μάλιστα πληγώσατε την περηφάνεια του με τις δηλώσεις σας αυτές.
Όσο για την δική μας διαφωνία πιστεύουμε ότι θα την σεβαστείτε αν πράγματι αναγνωρίζετε τα ίσα δικαιώματα που παρέχει η πραγματική δημοκρατία σε όλους μας στην υπόθεση διαφωνία. Και θα αποφύγετε ασφαλώς να εκφράσετε με οποιονδήποτε τρόπο ίσως τον ανθρώπινο δικαιολογημένο θυμό σας.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος31/10/11

    Επανήλθε ο Πετσάλνικος με τις ίδιες απόψεις! Δεν αλλάζει ο άνθρωπος!
    Είπε πάλι περίπου τα ίδια, για φασίζοντες και φασιστικές νοοτροπίες των Ελλήνων στις διαμαρτυρίες κατά την διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου.
    Εύγε στον πολιτικό! Όλοι οι Έλληνες που διαμαρτυρήθηκαν στις παρελάσεις και άλλοι τόσοι (η συντριπτική πλειοψηφία) που επικρότησαν τις διαμαρτυρίες τους φαίνεται κατά τον κ. Πεστάλνικο, δεν είναι Δημοκράτες.
    Μάλλον πανικό τον έπιασε και βλέπει το ζοφερό μέλλον που θα τον κατατάξει η Ιστορία της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ