6.9.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

«Πολιτικός κουτσαβακισμός»

Με τον παραπάνω τίτλο, ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Πάσχος Μανδραβέλης, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των πολιτικών μας στη βουλή. Με τη εκτόξευση ασέμνων και κακόηχων ύβρεων, ο κ.  Μανδραβέλης γράφει ότι ίσως να εκδηλώνεται οργή, αλλά δείχνουν και την ρητορική τους ρηχότητα εκείνων πού τους εκτοξεύουν.
Δεν μας λέει όμως, ποιοι είναι αυτοί που οργίζονται, οι βουλευτές ή οι πολίτες; (Για την ποιότητα και το επίπεδο των βουλευτών μας). Δυστυχώς το επίπεδο των βουλευτών μας, είναι πολύ χαμηλό και δεν θα φθάσει ποτέ το επίπεδο άλλων εποχών και του μεταφραστή του Θουκυδίδη, που το διαβάζεις και νοιώθεις υπερηφάνεια για τη γλώσσα μας και απορία για το πού έβρισκε χρόνο ο αείμνηστος πρωθυπουργός να διαθέσει για τη μετάφραση αυτή ενώ τον περίμεναν δυσεπίλυτα προβλήματα και σκοτούρες… ενώ για αυτόν η μετάφραση αυτή ήταν πνευματική ενασχόληση υψηλού επιπέδου.
Μήπως όμως θα πρέπει να στραφεί η οργή στον δάσκαλο της ρηχότητος αυτής που διακήρυξε ότι για το κόμμα μας (του) δεν υπάρχουν αρχές και νόμοι παρά μόνο η βούληση του λαού; Μήπως θα πρέπει να διερωτηθεί ο κ. Μανδραβελης, εάν ο κουτσαβακισμός είναι θέμα κοινωνικής εκτροπής ή εάν αυτός στηρίζεται όχι στην κοινωνική και οικονομική κρίση, αλλά στην ηθική κρίση των πολιτικών μας και γενικότερα της κοινωνίας μας;

Μήπως έτσι θα εξηγηθεί η κάθετη πτώση του πολιτικού επιπέδου και της οργής όχι των πολιτικών, αλλά της κοινωνίας και του κόσμου της; Μήπως αυτός ο κουτσαβακισμός εκτρέφεται όχι από την συμπεριφορά των βουλευτών μας, αλλά από το επίπεδό τους και τους αγώνες τους όχι για το καλό της πατρίδος, αλλά των συμφερόντων τους, τις αμοιβές τους, τα αναδρομικά τους, τις αυξήσεις τους και τις πάσης φύσεως αποδοχές και απολαβές τους;
Πώς περίμενε λοιπόν ο κ. Μανδραβέλης να εκφράζονται οι βουλευτές μας στη βουλή και στα πάνελ των εκπομπών; Αυτοί εκφράζονται ως τζιτζοφιόγκοι και ανάλογα με τη παιδεία τους. Έτσι αναφέρθηκε στη βουλή από έναν από τους πιο συνετούς πολιτικούς μας.
Βαρεθήκαμε να ακούμε ότι οι  βο(υ )λευτές μας βρίσκονται κοντά στα προβλήματα του πολίτη ,ενώ απέχουν από αυτά παρασάγγες και κοιτάζουν μόνο το κομματικό και προσωπικό τους συμφέρον και για αυτό πέφτει το επίπεδο, η αξιοπιστία και η εκτίμηση προς αυτούς της κοινωνίας.
Υπάρχουν πολλά αρνητικά σχόλια στα ΜΜΕ, για τους βουλευτάς μας (είτε για να αναδρομικά επιδόματα-συντάξεις, είτε την φρασεολογία τους κτλ)αλλά αυτά δεν τους αγγίζουν και κοιτάζουν μόνο τα δικά τους προβλήματα και για αυτό εκφράζονται ως οι τζιτζιφιόγκοι χωρίς να τους ψέξει κανένας αρχηγός τους ή κανένα κόμμα. Μερικές σποραδικές αρνητικές κρίσεις και κριτικές δεν μετράνε και όπως γράφει ο κ. Μανδραβέλης, η μόρφωση και η παιδεία έπαψε να είναι διαβατήριο και αξία για την ελληνική κοινωνία. Άλλες παράμετροι μετρούνται και αξιολογούνται στη σημερινή κοινωνία και στη βουλή μας. Μην ψάχνεται για έναν νέο Βενιζέλο, νέο Καραμανλή και Ντε Γλώλ, Τσώρτσιλ, Αντενάουερ κτλ αφού κοτζάμ Αμερική δεν μπορεί να βρει έναν νέο Ρούσβελτ έναν νέο Κέννεντυ.

Με τιμή και εκτίμηση
Αναστάσιος Κοβάτσης
καθηγητής δρ. δρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ