16.9.11

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ,
ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ… ΤΕΝΤΕΣ! 

Έτυχε να πέσει στα χέρια μου απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο (Αίτηση αριθ. 61260/08), όπου στις 20/08/2010 καταδικάζει το κράτος της Κροατίας σε χρηματική  αποζημίωση υπέρ κάποιας κυρίας από την Ριέκα, επειδή δεν φρόντισε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών του, σχετικά με την ηχορύπανση, τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας πολύ δε περισσότερο κατά τη νύχτα, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κοιμούνται με ανοιχτά παράθυρα, χωρίς να ενοχλούνται από θορύβους παρακείμενων καφετεριών και κέντρων ψυχαγωγίας! 

Προτίθεμαι να κοινοποιήσω την απόφαση αυτή σε όλους τους αρμόδιους φορείς, και να τονίσω, ότι ναι μεν πρέπει να προσέξει η Δημοτική Αρχή την αισθητική της πόλης- αν βέβαια θεωρείται αισθητική η παντός είδους κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων με ό,τι πιο κραυγαλέο χρησιμοποιεί ο κάθε καταστηματάρχης για την προσέλκυση πελατών- μήπως όμως θα έπρεπε πρώτα απ` όλα να φροντίσει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς διατάξεις; Έτσι, για να μην πιάνει σε όλους εμάς τους περιοίκους άγχος μόλις αρχίσει και μυρίζει καλοκαιράκι!... 
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία 

Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου
vajos@otenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο κάτοικος17/9/11

    Όσοι δεν έχουν καταφέρει κάτι με τα Ελληνικά Δικαστήρια, νομίζω ότι θα μπορούσαν να απευθυνθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Καιρός στην παραλία να κινηθούμε κατά του Δήμου, και του Ελληνικού Δημοσίου, που το μόνο που τους ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή είναι να εισπράττουν φόρους και να αυξάνουν τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ