10.1.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

οδός Αγίου Αθανασίου, Καστοριά

Αγαπητέ κ. διευθυντά,

Χρόνια υπάρχει αυτή η παράξενη πινακίδα στην οδό Αγίου Αθανασίου στην Καστοριά σε ιδιόκτητο κτήριο (προφανώς μισθώνει ή μίσθωνε το Δημόσιο) που τα παράθυρα είναι πάντα ερμητικά κλειστά, με τον εκπληκτικό τίτλο «Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Καστοριάς. Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας».
Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό; Γιατί ήταν και είναι πάντα κλειστά; Γιατί δεν λειτούργησε ποτέ. Τι θα πει «διαφοροδιάγνωση» και «διάγνωση» και λοιπά, και τι σχέση έχει με το εκπαιδευτικό μας σύστημα; Και κυρίως πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν στα ενοίκια, πάγια, λειτουργικά, και προφανώς σε μισθούς προσωπικού μέχρι σήμερα, για κάτι το οποίο ποτέ δεν έχει λειτουργήσει; Ίσως να φαίνεται ότι λειτουργεί μόνο στα χαρτιά. Συνεχίζει να «λειτουργεί» και σήμερα;  Ποιος έχει την ευθύνη της σύμβασης;
Ας απαντήσει επιτέλους ένας αρμόδιος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καστοριάς. Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα η συνεχιζόμενη αυτή σκανδαλώδης κατάσταση. Είναι ένα είδος διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, και διερωτώμαι αν θα μπορούσε να προκαλέσει Εισαγγελική έρευνα.

Ευχαριστώ
Π.Κ.


Δημοσιεύθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2011 αρ. φύλλου 614

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ