25.6.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητή Οδός,

Ενώ με την συμφωνία του Λονδίνου το 1953 οι συμμαχικές δυνάμεις που κέρδισαν τον πόλεμο κατά του φασισμού ανέβαλλαν την πληρωμή των χρεών της Γερμανίας για να βοηθήσουν την οικονομική της ανάπτυξη. Ενώ η Γερμανία οφείλει σε μεγάλο βαθμό την σύγχρονη οικονομική της ευημερία σε αυτή την αναβολή πληρωμών. Ενώ και μετά την λήξη της αναβολής η Γερμανία συστηματικά αρνείται την πληρωμή των οφειλών της προς την Ελλάδα. Σήμερα η Γερμανία με την τιμωρητική πολιτική της επιβολής αυστηρής λιτότητας σπρώχνει την Ελλάδα σε οικονομική εξαθλίωση. Παρακαλώ τους αναγνώστες της εφημερίδας σας να επισκεφθούν την ιστοσελίδα
http://www.greece.org/blogs/wwii/ και υπογράψουν το Αίτημα του Φόρουμ Hellenic Professors and PhDs (Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου και Διδάκτορες) που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και τις πολεμικές επανορθώσεις που έχουν επιδικασθεί στην Ελλάδα από διεθνείς συμφωνίες.
Όπως πρόσφατα δήλωσε ο γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla, η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία. Όπως δημοσιεύθηκε πρόσφατα, η Γερμανική εφημερίδα Die Welt παραδέχθηκε ότι η Γερμα- νία οφείλει στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο.
Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο δεν επηρεάζει το Αίτημα μας πού έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 146000 υπογραφές.
Ευχαριστώ πάρα πολύ,
Κώστας Τζάνος
Δρ Πυρηνικής Τεχνολογίας
Για το Forum Hellenic Professors and PhDs
ctzanos@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ