1.2.13

ΟΔΟΣ: Check-in check-out


ΟΔΟΣ 8.11.2012 | 665

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Δεν πέρασαν παρά 1-2 εβδομάδες αφ’ ότου εξοπλίστηκα με θάρρος και θράσος, και σου έγραψα σχετικά με τους Άθλους του βουλευτή μας στην Μέση Ανατολή. Μετά απ’ αυτό, σκέφτηκα να σταματήσω να είμαι περίεργος. Να πάψω πια να χαίρομαι με την χαρά τους και να λυπάμαι με την λύπη των υψηλών εκλεγμένων μας, κάθε φορά που περιφέρουν τέτοια και τα παρόμοια ανδραγαθήματά τους.

Είπα να σφυρίζω αδιάφορα, να προσποιούμαι ότι δεν βλέπω, δεν ακούω και δεν καταλαβαίνω. Να μην κουράζω και τους αναγνώστες σου και προπαντός να μη πικραίνω τους εκλεκτούς μας με την αχαριστία και την αγνωμοσύνη μου. Και φυσικά με την κακή μου προαίρεση. Αλλά να που τελικά δεν μπορώ να κρατήσω τον λόγο μου. Κι’ ας είναι παραμονές της συμπλήρωσης των 100 ετών από την απελευθέρωση της Καστοριάς.

Λίγο οι εποχές που ζούμε, λίγο το κουτόχορτο που πάντα μου φαίνονταν στυφό και δεν το προτιμούσα στο διαιτολόγιό μου. Λίγο η ανευθυνότητά μου να βρίσκομαι έξω από τον χορό την ώρα που οι εκλεκτοί εκλεγμένοι μας παλεύουν στις εμπροσθοφυλακές στον νυν υπέρ πάντων –και παντού- Αγώνα, και να που η φωτογραφία του πολυπληθούς κλιμακίου του Δήμου Καστοριάς στην Γερμανία, που δημοσίευσες στο περασμένο φύλλο σου κέντρισαν και πάλι την έμφυτη αναίδεια της ανώνυμης πένας μου. Και με οδηγούν στο να πατήσω τους όρκους της αφοσίωσής μου στο βαρύ τους έργο. Άλλωστε θα με παρεξηγούσε και ο βουλευτής μας: να φλυαρώ γι’ αυτόν για την Σταυροφορία του στην μαρτυρική Παλαιστίνη και να μην γράφω κουβέντα για την επίσκεψη των δημοτικών μας στην Γερμανία.

Επιπλέον παρακολουθώ πάντοτε με ενδιαφέρον και αγωνία τις σημαντικές αποστολές, που αναλαμβάνουν με περίσσευμα αυτοθυσίας οι εκλεκτοί μας στον Δήμο Καστοριάς. Πραγματοποιώντας ταξίδια, μακρινά ή κοντινά, στα πέρατα της χώρας μας, αλλά και πιο μακριά στα πέρατα της Οικουμένης, σ’ Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο.

Αγαπητή ΟΔΟΣ, πρέπει να το ομολογήσω: Ναι καμαρώνω. Ξέρεις τι είναι να ξεβολεύονται από την καθημερινότητα και τα τρομερά προβλήματα, που τόοοσο επιτυχώς και αποτελεσματικά αντιμετωπίζουν όσο μένουν εδώ, και για χάρη μου -ως μέλους του κοινωνικού συνόλου- να μετατρέπονται σε Ροβινσώνες Κρούσους ή σε Χριστοφόρους Κολόμβους σε αναζήτηση λύσεων και Ιθακών; Θέλει γενναιότητα, κουράγιο και καλή φυσική κατάσταση να κάνεις τον Οδυσσέα. Καθώς και υψηλό αίσθημα αλτρουϊσμού πρωτίστως.

Ξέρεις τι θα πει όλη την ώρα check-in και check-out σε αεροπλάνα και ξενοδοχεία; Ξέρεις τι κινδύνους εγκυμονεί όλο αυτό το πήγαινε-έλα; Ξέρεις τι θα πει να αφήνεις τα λουκούλλεια δείπνα της υπέροχης και βυζαντινής λατρεμένης αρχόντισσας Καστοριάς, και να γευματίζεις και να δειπνείς σε αμφιβόλου καθαριότητας εστιατόρια στην Γερμανία, το Ισραήλ και σε άλλες τέτοιες υπανάπτυκτες χώρες, όπου πίνουν μπύρα και ρεύονται οι διπλανοί σου, για να μπορέσεις να αντέξεις την κούραση; Γι’ αυτό σου λέω: ήρωες είναι οι εκλεκτοί μας, ήρωες.

Όπως πέρσι, που σαν σε αργοναυτική εκστρατεία όργωσαν το Αιγαίο και την Νότιο Ελλάδα πιο γενικά για να προβάλλουν το τουριστικό μου προϊόν. Μέχρι και στην Ρόδο πήγανε οι ακάματοι. Όπως πήγαν και στο Ισραήλ, όπου εργάστηκαν για την σύσφιγξη των παραδοσιακά ιστορικών σχέσεων, στην Πόλη, στην Μόσχα και να που πριν μερικές μέρες, πολυπληθές κλιμάκιο εκπροσώπων του Δήμου Καστοριάς, με επικεφαλής τον ίδιο τον δήμαρχο της υπέροχης και καταπληκτικής αυτής πόλης, με πόνο ψυχής άφησαν την Καστοριά, και μάλιστα τις μαύρες ημέρες που γίνονταν οι διαδηλώσεις στην πόλη για τα καύσιμα.

Διότι έστω και με βαριά καρδιά επισκέφτηκαν την Γερμανία, την πατρίδα αυτών που οι ίδιοι έδιωξαν -αφού είχαν φύγει πρώτα- το περασμένο καλοκαίρι, και τους απείλησαν μάλιστα να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους εδώ, αν δεν πουν από 100 φορές -όσες και τα έτη της απελευθέρωσης- την φράση «η Καστοριά είναι υπέροχη και δεν έχει κανένα πρόβλημα». Πήγαν λοιπόν στην πατρίδα του κ. Φούχτελ και της κ. Μέρκελ. Α και αυτού του Μπετόβεν και του Γκαίτε και του Βάγκνερ και κάτι άλλων δήθεν φιλελλήνων, καθώς και του ΄Οθωνα και της Αμαλίας, τους οποίους πράγματι οι περήφανοι Έλληνες διώξαμε.

Με όλα τους τα baggages ξενιτεύτηκαν οι καλοί μας, και με τα έξοδα πληρωμένα από τους καταπιεστές μας τους Γερμανούς και τον κ. Φούχτελ, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκαν στις ανακοινώσεις τους, μη τύχει και υπαινιχτεί κανείς ότι πλήρωσε έστω και ένα ευρώ ο δημότης για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις του δημοτικού γκρουπ.

Στην φωτογραφία που δημοσίευσες την περασμένη εβδομάδα, μέτρησα ο περίεργος και αδιάκριτος, ο χωρίς σέβας και σεβασμό, κοντά στους 20 μικρούς και μεγάλους λάτρεις των ταξιδιών, εξερευνητών του Δήμου μας. Βέβαια δεν υπολογίζω τις εργατικές ώρες που έχασαν και μέσω αυτών έχασε η πολυαγαπημένη Καστοριά τις πολυτιμότατες υπηρεσίες τους. Ας μη τις λάβω αυτές υπ’ όψη, αφού σίγουρα το τελικό όφελος για τον Τόπο, είναι αξεπέραστο. Έτσι αν προστεθούν και οι σύζυγοι που κάποιοι συνόδεψαν τους πρεσβευτές μας -για να υπάρχει συναισθηματική πληρότητα- νομίζω ότι η αποστολή της αρχόντισσας ήταν πλήρης.

Και το συνειδητοποίησα, αγαπητή ΟΔΟΣ, βλέποντας την εύγλωττη φωτογραφία των ολοφάνερα εξαντλημένων εκπροσώπων μας. Ζωγραφισμένη η ταλαιπωρία και ο κάματος στα πρόσωπά τους. Αλλά προπαντός τα συνειδητοποίησα όλα αυτά διαβάζοντας την δήλωση (μια από τις δηλώσεις) του κ. Δημάρχου μας προς τα ΜΜΕ.
Κάθεσαι σταθερά; Αν ναι, πρόσεξε: Χάρη στο ταξίδι αποκόμισε λέει το συμπέρασμα, ναι έτσι είπε, ότι στην λίμνη της Καστοριάς, κανονικά δεν πρέπει να πέφτει ούτε σταγόνα αστικών λημμάτων, όπως δεν πρέπει να διοχετεύονται λιπάσματα και φυτοφάρμακα! Ναι έτσι είπε. Μεγαλοφυές και αποκαλυπτικό! Έπρεπε να πάει στην Γερμανία ο δήμαρχός μας για να μάθει την παραπάνω συνταρακτική αλήθεια. Που αν δεν κάνω λάθος, όχι μόνο ο ίδιος στο πολυσέλιδο προεκλογικό του πρόγραμμα, αλλά και καμμιά ντουζίνα δήμαρχοι ή υποψήφιοι δήμαρχοι στην π.Φ. (προ Φούχτελ) εποχή είχαν υποσχεθεί.

Και το ακόμη πιο συνταρακτικό, έδωσε λέει μετά ταύτα, εντολή στην ΔΕΥΑΚ, να ψάξει να βρει τις οικοδομές αλλά και τα καταστήματα που δεν είναι συνδεδεμένα με την αποχέτευση και το σύστημα βιολογικού καθαρισμού! Φοβερό ε; Να μαθαίνεις κατάμουτρα ότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης της οποίας το χρυσόνερο πληρώνουμε πανάκριβα -όπως και παχυλές αποζημιώσεις και αποδοχές- δεν έχουν ιδέα για τα παραπάνω, ώσπου τους έδωσε εντολή ο μ.Φ. (μετά Φούχτελ) κ. δήμαρχος Καστοριάς. Αφού πρώτα ο ίδιος και ένα πολυπληθές επιτελείο, - μεθ’ ορισμένων συζύγων- αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν στην Γερμανία.

Κατόπιν αυτών, αν δεν σταματήσουν επιτέλους αυτό το tour, δικαιούμαι να υποψιαστώ ότι αν θέλουμε εμείς οι υπήκοοι και άλλες τέτοιες φοβερές και μοναδικές ιδέες, οι σύμβουλοι του (μήπως δεν τον προσέχουν αρκετά για να του θυμίσουν ότι αυτά που υπόσχεται τώρα, αν μη τι άλλο τα είχε στο πρόγραμμά του) σύντομα θα τον πείσουν να βρεθεί αυτός και η αποστολή του, μετά των συζύγων, όλα πληρωμένα από τους ίδιους, τους άλλους ή τον Δήμο, ακόμη και στην Αλάσκα, ώστε με την επιστροφή να μάθουμε ότι για να μην υπάρχουν πάγοι θα πρέπει να λιώσουν ή να κάνει ζέστη. Και ότι τώρα με το φαινόμενο του θερμοκηπίου κανονικά δεν πρέπει να λιώσει κανένα παγάκι. Αυτό περιμένω, να τ’ ακούσω, για να κλείσω και εγώ ως δημότης. Να πω επιτέλους, ότι άξιος ο κόπος και ο μόχθος τόοσων ταξιδιών για κάθε εκλεγμένο ή όχι διαχρονικό Οδυσσέα. Και το καλύτερο, υποψιάζομαι, ότι μετά την Ιλιάδα έρχεται και η Οδύσσεια.



check-in: έλεγχος διαβατηρίου-εισιτηρίου στα αεροδρόμια / άφιξη σε ξενοδοχείο.
check-out: αναχώρηση από ξενοδοχείο

10 σχόλια:

  1. Ο ΤΣΑΜΠΑ ΖΕΙ1/2/13

    Έχουν κάνει τόσα πολλά ταξίδια σε δύο χρόνια, που ξεπέρασαν πολλάκις τα όρια του σκανδάλου. Αντί να ενδιαφερθούν για τον τόπο και να κατοχυρώσουν το ΤΕΙ και την Αρχιτεκτονική, τους ενδιαφέρει μόνο πώς να ψωνίσουν από τα Duty Free!!
    Τόσο στερημένοι ήταν από ταξίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/2/13

    Υπονοείτε σεβαστή "ανώνυμη πένα" ότι πρόκειται για το ...Travel Plan σε άλλη εκδοχή;

    karditsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/2/13

    Μόνο Travel Plan;!
    Σε λίγο θα αντικαταστήσουν τον ΕΟΤ!
    Τι Κεφαλογιάννη τι Μισκία;!
    Εσώψυχα είναι αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/2/13

    Κεφαλία Μισκογιάννη λοιπόν... Τώρα και στην πόλη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/2/13

    Ηρεμήσατε κάπως; Μόνο η κυρία Ειρήνη πήγε ταξιδάκι και φαγωθήκατε πια; Και σε άλλες Υπηρεσίες οι υπάλληλοι δεν χάνουν ευκαιρία για εκδρομές, αλλά για εκεί... μούγκα στη στρούγκα!
    Σόρρυ, ξέχασα! Εκείνα τα ταξίδια είναι"ψυχωφέλιμα"(!)
    Ακούς "ΤΖΑΜΠΑ ΖΕΙ" ;
    (ευτυχώς που το ξαναδιάβασα, γιατί θα σ' έλεγα Τζαμπατζή και θα είχαμε διπλωματικό επισόδιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/2/13

    Όχι, και άλλη Φίλη;;;;; εθεάθει να πίνει καφέ, στην παραλία της Θεσ\νίκης το ΠεμπτοΠαρασκευοΣάββατο.;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/2/13

    @6
    Μη μας μπερδέβεις τώρα! Ποια δεν επιτρέπετε να πιει ούτε έναν καφέ με τη φίλη ή τον φίλο της; Κι εσύ τί πρόβλημα έχεις; Σ' είδαν και δεν σε κέρασαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/2/13

    Μαζί τον πίναμε βρέ,πλάι-πλάι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστίνα7/2/13

    Άντε ταξιδάκι η Ειρήνη, πάλι. Για την ημέρα του Βελεντίνου, θα βρεθεί με τον Μανόλη πάλι, στο Τελ Αβίβ πάλι.
    Όλα τα έξοδα φυσικά πληρωμένα από εμάς, πάλι.
    Τυχερά είναι αυτά, πάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/2/13

    ''Άστρα μή μέ ΜΑΛΏΝΕΤΕ''
    ΚΑΙ ΠΆΛΗ[Ι] Σ'Ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ