5.3.13

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν


Επιστολή προς καταστηματάρχες

Ήταν αρχές του 1995.Τι κατάστημά μου, το είχα στα Ψαράδικα. Απέναντι ακριβώς από το μαγαζί υπήρχε κάδος απορριμμάτων. Ξεπακετάρισα εμπορεύματα από 3 η 4 χαρτοκιβώτια και μαζί με νάιλον και άλλα υλικά συσκευασίας, τα πάτησα τα έδεσα σε ένα μικρό δέμα και τα άφησα δίπλα από τον κάδο, αλλά έξω από αυτόν. Τότε δεν υπήρχε το σύστημα ανακύκλωση.

Την κίνησή μου αυτή την πρόσεξε, ο τότε αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μπαλλής  και έστειλε μια επιστολή παράκληση στον Εμπορικό Σύλλογο και ζητούσε να κάνουν το ίδιο, όλα τα μέλη. Έτσι ούτε οι κάδοι γεμίζουνε με κενά ογκώδη χαρτοκιβώτια, ούτε ο αέρας τα σκορπάει, ούτε τα συνεργεία καθαριότητος κάνουν διπλό κόπο, ούτε τα αδέσποτα και οι γάτες μπορούν να δημιουργήσουν θλιβερά .... φαινόμενα.

Σήμερα αγαπητοί μου φαίνεται ότι βαριέστε να κάνετε αυτήν την απλή κίνηση, με αποτέλεσμα η κατάσταση μέσα και γύρω από τους κάδους να είναι τραγική, που προσβάλλει την ίδια την πόλη και φυσικά εμάς τους δημότες

Συμπίεση των χαρτοκιβωτίων, ένα απλό δέσιμο και δίπλα στους κάδους ανακύκλωσης.
Τόσο δύσκολο είναι; Άλλωστε είναι υποχρέωσή σας, πολιτισμός καθώς και λόγοι υγείας το επιβάλλουν.  Θέλουμε καθαρή πόλη, θέλουμε τουρισμό, ας βάλουμε λοιπόν και εμείς ένα χαράκι. Μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους.

Χρόνια σας πολλά
Λευτέρης Ασλανίδης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Δεκεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 669

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ