8.6.13

ΟΔΟΣ: Σχολική αγωγή




ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ και άπειρα σταθμά μοιάζουν να κρατούν στα χέρια τους όσοι διαρρηγνύουν μεν τα ιμάτιά τους -και δικαιολογημένα βεβαίως- στις περιπτώσεις των κρουσμάτων αναρχικών συνήθως που βεβηλώνουν σύμβολα, και πολύ περισσότερο την ελληνική σημαία.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ που κρατούν, την ανοχή αν όχι προτροπή, στο απαράδεκτο θέαμα να δέχονται την σημαία στον ιστό του 4ου δημοτικού σχολείου να κυματίζει επί πολλές ημέρες τώρα, ανάποδα. Και πιο συγκεκριμένα αντεστραμμένη, ώστε ο σταυρός να βρίσκεται κάτω και στραβά.

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ότι είναι μια νέα «μόδα» διαμαρτυρίας τμήματος της νεολαίας σε βάρος των «μεγάλων» για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, την οποία υπομένουν και οι ίδιοι.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για αποκρουστικό και μακάβριο θέαμα που προσβάλλει την ελληνική σημαία και δεν ισοδυναμεί με καμιά πράξη αντίστασης ή διαμαρτυρίας. Διότι η ελληνική σημαία, ως το κορυφαίο κρατικό και εθνικό σύμβολο, είναι η μόνη αναίτια της κρίσης.

ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ όμως, αφ’ ενός στοχοποιείται το σύμβολο αυτό, αφ’ ετέρου διδάσκονται οι νέοι ότι με τέτοιες και αντίστοιχες ακτιβιστικές ενέργειες συνηθίζουν στην υποκρισία και επιτρέπουν τους πραγματικά υπεύθυνους να ξεγλιστρούν ή να κρύβονται πίσω από την αντεστραμμένη σημαία.

ΑΝΤΙ ΝΑ αποδείξουν με πράξεις, ότι η καλύτερη διαμαρτυρία είναι η δουλειά, το πείσμα, ο στόχος και προπαντός η αλλαγή νοοτροπίας.

ΚΑΙ ΑΝ  οι αναρχικοί που σκίζουν και καίνε σημαίες, είναι κατά κάποιο τρόπο δικαιολογημένοι, καθ’ όσον είναι αναρχικοί και πολέμιοι κάθε αρχής και συμβόλου, απορίας άξιο είναι πως αντέχουν αυτό το προσβλητικό θέαμα, όχι μόνο οι αρχές που είναι επιφορτισμένες να υπηρετούν το Κράτος, αλλά και οι ίδιοι οι καθηγητές του σχολείου.

ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ του γεγονότος ότι υπηρετούν το σύστημα, οφείλουν να προσφέρουν και αγωγή. Θα κρατήσει καιρό ακόμη αυτό το κρούσμα;

Σχετικό κείμενο:




1 σχόλιο:

  1. Ουδείς...8/6/13

    Η γενιά των λαμόγιων, εκπαιδεύτηκε με το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα από τους Έλληνες Εκπαιδευτικούς, από το 1980 μέχρι σήμερα, ακριβώς όπως δείχνει η φωτογραφία.
    Φυσιολογικά η Ελλάδα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται σήμερα.

    Σε γνωρίζω από την...
    του σπαθιού την...
    Σε γνωρίζω από την...
    που με βια μετρά την...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ