1.7.13

Β.Π.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Ο Δήμαρχος διώκτης της γνώσης

Καταργείται το ΕΚΕΒΙ, κλείνουν ιστορικά βιβλιοπωλεία (ΕΣΤΙΑ), κλείνουν τα περιοδικά λογοτεχνίας, το βιβλίο και η εξ αυτού γνώση κι απόλαυση χτυπιέται  καθοριστικά από την κρίση. Ο Δήμαρχος Κοζάνης τώρα βρήκε να φορολογήσει τη γνώση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης κατά πανελλήνια πρωτοτυπία κι εξωφρενική πρακτική. Επισημαίνεις το συμβάν, περιμένεις μια απάντηση, μια διευκρίνηση, μια δικαιολογία οτιδήποτε απ’ αυτόν  τον δημόσιο, αιρετό άνδρα ή το επιτελείο του και τους πληρωμένους αρμοδίους επ’ αυτού.
Σε γράφει κανονικά κι αυτός κι οι ολιγόνοες υποτελείς του (αυτοί που πληρώνονται από σένα, από το λαό της πόλης δηλαδή). Υπομειδιά φυσικά κάτω από τα μουστάκια του αφού θεωρεί  τους πολίτες της Κοζάνης κοθώνια, από τους οποίους όμως προσδοκά την επανάληψή του στη Δημαρχεία, κρυφοελπίζοντας πως η τρέχουσα πολιτική συγκυρία θα τον ευνοήσει στις συμμαχίες. Συνεπικουρείται σ’ αυτό κι από τη δυναμική ως κομμένο γάλα αντιπολιτευτική αμφισβήτηση της υπέρ εικοσαετούς μονοκομματικής εξουσίας του Δήμου που θυμίζει χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Περιφρονεί με τη σιωπή (η σιωπή των εκλεγμένων δεν συνιστά κατάχρηση εξουσίας αλλά είναι επίδειξη πολιτικής ανοησίας) τους πολίτες στερούμενος στοιχειώδους ευαισθησίας. Ομως η ώρα που η πόλη θα τον περιφρονήσει οριστικά πρέπει να έρθει επιτέλους...

ΥΓ. Γιατί έχω την εντύπωση πως ό,τι έγινε με το Πανεπιστήμιο Δ.Μ. κ.λπ. στην περιοχή, έγινε εξαιτίας του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει ήδη εκλέξει 3 βουλευτές σ’ αυτήν και χτυπά κι’ άλλους, οπότε πανικόβλητη η Κυβέρνηση τρέχει να προλάβει ανατροπές. 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Απριλίου 2013, αρ. φύλλου 686

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ