25.7.13

Επιστολή προς τον υπουργό




ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλο

Θέμα: Αρχιτεκτονική Σχολή Καστοριάς 
Καστοριά, 2 Απριλίου 2013

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η δημιουργία του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας, με δύο ανεξάρτητους και αυτοδιοικούμενους πυλώνες, το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Σε όλη την διάρκεια της διαβούλευσης, ακούσατε τις προτάσεις της τοπικής μας κοινωνίας, πολλές από τις οποίες αποδεχθήκατε, τροποποιώντας το αρχικό σχέδιο «Αθηνά» και αυτό σας τιμά ιδιαίτερα.
Η κατάργηση όμως της Αρχιτεκτονικής σχολής Καστοριάς, η οποία είχε ιδρυθεί με ΠΔ το 2010 και δεν λειτούργησε ποτέ, αφού δεν ήταν μάλλον στον σχεδιασμό των επόμενων κυβερνήσεων, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Ασφαλώς γνωρίζετε ότι, το Ελληνικό Δημόσιο, έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 2,5 εκ. € για την κατασκευή των υποδομών για την λειτουργία της σχολής. Κτήριο Εκπαίδευσης 1.500.000 ευρώ (έτοιμο 2 χρόνια) και κτήριο Διοίκησης 1.000.000 ευρώ (έτοιμο 3 χρόνια).
Την ίδια ώρα, αναμένεται και η λειτουργία και νέου τμήματος στην Κοζάνη, χωρίς υποδομές και σε ενοικιαζόμενα κτίρια, μετατρέποντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, άτυπα, σε πανεπιστήμιο Κοζάνης.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι φανερό, ότι η εύρυθμη λειτουργία του ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, έχει ως βασική προϋπόθεση την λειτουργία της ήδη υπάρχουσας, Αρχιτεκτονικής Σχολής Καστοριάς.

Με τιμή:

Μαρία Αντωνίου 
Βουλευτής Καστοριάς
Δημήτριος Σαββόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης 
Δήμαρχος Καστοριάς
Φιλώτας Ταλίδης
Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου
Δήμαρχος Ορεστίδος
Χρήστος Γκοσλιόπουλος
Δήμαρχος Νεστορίου
Κωνσταντίνος Λιάντσης
Πρώην Νομάρχης Καστοριάς - Αρχηγός Μείζονος 
Αντιπολίτευσης Δήμου Καστοριάς
Τερζοπούλου Μαρία
Αρχηγός Αντιπολίτευσης Δήμου Ορεστίδος
Ανδρεόπουλος Θωμάς 
Αρχηγός Αντιπολίτευσης Δήμου Νεστορίου



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Απριλίου 2013, αρ. φύλλου 687


Σχετικό κείμενο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ