15.7.13

ΟΔΟΣ: «Πληροφόρηση»

Στην διαδικασία της ανακριτικής έρευνας φέρεται να έχουν περάσει πτυχές του κληροδοτήματος «Ζήσης Παπαλαζάρου» του Δήμου Καστοριάς. Το γεγονός ότι κλήθηκαν ο τ. δήμαρχος Καστοριάς κ. Δ. Παπουλίδης όπως και ο τ. προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου να παράσχουν εξηγήσεις, από την στιγμή που διέρρευσε η πληροφορία– την οποία αν και γνώριζε η ΟΔΟΣ πολύ νωρίτερα, ωστόσο για διαδικαστικούς λόγους απέφυγε να αποκαλύψει πριν καταστεί ώριμη η είδηση- είναι φυσικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ.

Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι με αφορμή το γενικότερο κλίμα ποινικοποίησης και δαιμονοποίησης να στηθούν αγχόνες και ραδιοτηλεοπτικά δικαστήρια, μεσολαβεί μεγάλη απόσταση. Η οποία αποδεικνύεται από το επίσης γεγονός, ότι αν και η ανάκριση, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της ΟΔΟΥ αφορά συγκεκριμένα και σαφώς ορισμένα ζητήματα της υπόθεσης «Παπαλαζάρου» ωστόσο στήθηκε μια ακολουθία και μια βιομηχανία λάθος πληροφόρησης γύρω από την έκταση και τα θέματα της ανακριτικής διαδικασίας. Κάποιοι επιμένουν να θεωρούν τον δημόσιο βίο με όρους αρένας.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Απριλίου 2013, αρ. φύλλου 687

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ