8.9.13

Κρίτων Αρσένης: Επιστολή παραίτησης από το ΠαΣοΚ

Επιστολή παραίτησης από μέλος του ΠαΣοΚ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης και της πλήρους πολιτικής απόκλισης έστειλε ο ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η πολιτική μου απόκλιση από το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι προφανής και οι διαφωνίες μας δημόσια καταγεγραμμένες. Επίκεντρο αποτελούν η ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης, κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών, η πώληση δημόσιας γης, αρχαιολογικών χώρων και νησιών, η απορρύθμιση της νομοθεσίας και ο ευτελισμός της λειτουργίας του ΥΠΕΚΑ. Κανένα από αυτά δεν είναι προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση. Για όλα αυτά η κρίση στάθηκε μια βολική δικαιολογία. Η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και όχι του δημοσίου συμφέροντος είναι η αιτία τους… Θα παραμείνω ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και θα συνεχίσω να δίνω τις μάχες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην επιβολή παράλογων, αδιέξοδων και αντιαναπτυξιακών πολιτικών της κυβέρνησης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης ο ευρωβουλευτής.

-Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων εβδομάδων, ο κ. Αρσένης κατήγγειλε «πολιτικές πιέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού» για την απόφαση κατεδάφισης του Μαθιουδάκη (προκαλώντας εκτός των άλλων και την έντονη αντίδραση του γραμματέα του ΠαΣοΚ Καστοριάς κ. Θωμά Αναστασίου), και αυτό παρά το γεγονός ότι η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς ζητούσαν το χαρακτηρισμό του ως μνημείο».

«Αν και αποτελεί παράδοση για το υπουργείο να ακολουθείται η επιστημονική γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) και του αναπληρωτή υπουργού ανέτρεψε αυτή την παράδοση» σημείωνε ο κ. Αρσένης και ζήτησε την ανάκληση της απόφασης.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Μαΐου 2013, αρ. φύλλου 694


Σχετικά κείμενα:

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ