3.11.13

Λόγος & αντίλογος


Αξιότιμε κ. διευθυντά,

Διάβασα με προσοχή τα όσα έγραψε η ΟΔΟΣ στο προηγούμενο φύλλο της και θα ήθελα να σας επισημάνω ότι είναι πλέον γνωστό ότι οι τοπικοί μας άρχοντες φταίνε για την κατάντια αυτή, καθώς αυτοί, χρόνια τώρα, επιμένουν να χρηματοδοτούν αδιακρίτως κάθε "πολιτιστικό" σύλλογο, ακόμα και αν το μόνο του έργο είναι το χορευτικό του. Και όπως ξέρετε δεν υπάρχουν μόνο τμήματα ενηλίκων, αλλά και παιδικά και εκεί τα παιδιά μαθαίνουν μαζί με τους χορούς και τα τραγούδια που τους συνοδεύουν.

Είναι, λοιπόν, κάτι σαν τα ποδοσφαιρικά τσικό, τα φυτώρια απ' όπου βγαίνουν χορευτές που γνωρίζουν εκτός από τα βήματα και την ιστορία της καημένης της Μακεδονίας που είναι σκλαβωμένη στους κακούς Έλληνες. Άρα λοιπόν ίσως οι άρχοντές μας να μη φεύγουν για να προλάβουν να μην είναι παρόντες στα σλάβικα, αλλά ίσως και να φεύγουν από αδυναμία να αντιμετωπίσουν τους καρπούς που φυτρώνουν με τη δική τους οικονομική ενίσχυση.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κληθούν να αποφασίσουν την επιχορήγηση του συλλόγου του κάθε χωριού, ας κοιτάξουν πρώτα τι έργο παράγουν οι σύλλογοι αυτοί και μετά ας δώσουν χρήματα, από αυτά που, λόγω κρίσης και περικοπών, δεν έχουν κιόλας. Ή είναι τόσο σπουδαίο αυτό το έργο που δε γίνεται να αρνηθούν τη χρηματοδότησή του; Κι επιτέλους ας πάψουν να σκέφτονται μόνο τα ψηφαλάκια που "αγοράζουν" με τα λεφτά μας που καταλήγουν σε αντεθνικούς σκοπούς-τι τρέλα κι αυτή, Θεέ μου!

Διαβάσαμε, κ. Μπαϊρακτάρη, και μείναμε με την απορία πώς εξηγείται η σιωπή του οικείου γυμνασίου, αλλά και της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σεως, οι οποίοι, μπορεί να μην ευθύνονται για την "σχολική" γιορτή του αίσχους, αλλά δεν την καταδίκασαν κιόλας, όπως θα έπρεπε να έχουν κάνει αμέσως.
Ή μήπως στην Ελλάδα του σήμερα αυτή η αντίδραση είναι μεγάλη πολυτέλεια;

Έλληνας αναγνώστης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Ιουνίου 2013, αρ. φύλλου 698

1 σχόλιο:

  1. Κ.Χ.5/11/13

    Ή μήπως στην Ελλάδα του σήμερα αυτή η αντίδραση είναι μεγάλη πολυτέλεια;

    αναρωτιέται ο "Έλληνας αναγνώστης".
    Μόνο που συχνά η αντίδραση είναι πολύ φθηνή...
    Εξαρτάται. Άλλο αντίδραση και άλλο πολεμική.
    Δυστυχώς όμως, κυρίως στην πολιτική, σκοπίμως συγχέονται αυτές οι δύο έννοιες.
    Για αυτό δεν προοδεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ